To jeszcze ten rok przy 528 prawidłowo niech będzie (dla wyszukiwarki ważne) i jedziemy dalej …
Już poprawiony rok ![]()
Grzeczna dziewczynka
Idziemy po 531 … ![]()
![]()
To może już jutro, bo niektórzy z nas powinni porządnie pospać ![]()
Przegląd?
Bardzo mi się spodobał aktualny przegląd. To już może taki zostać!
![]()
Może tak zostanie … Pożyjemy, zobaczymy …
Tu się jeszcze wszystko może wydarzyć.
Jako, że ten przedstawiony przez Grę przypadek naprawdę jest niezwykły i ciekawy, (przeczący tym samym, ze ta zabawa jest bez sensu), przedstawiam poniżej fotkę tych skladowych tego zębiaka.
Jesli jest to rodzaj nowotworu (jak się doczytalam) to ciekawe co przyroda jeszcze wymysli?
A w ogóle to zaskakujaca jest czestotliwosc wystepowania roznego rodzaju anomalii genetycznych w tamtejszej popuacji? Tryb zycia? Kąpiele w Gangesie? Dieta? System kastowy?
Pomijajac to, ze jak masz ponad miliard ludzi to odstek “dziwnosci” tez ma prawo byc znaczący.
Zębiaki się zdarzają, ale nie aż z taką ilością zębów. Ilość zębów w tym akurat jest rekordowa (tak przeczytałam w artykule). A temat porusza mnie z innego powodu. Przyjrzyj się minie chłopczyka na filmiku, który wstawiłeś. Nie wzbudza w Tobie natychmiastowej chęci pocieszenia i opieki? Dziecko jest na fotce jeszcze przed zabiegiem, jest niepewne, wystraszone, nie do końca wie, co się dzieje, a tu taki jeden z drugim chodzi naokoło, pstryka aparatem, filmuje kamerą. Czy opieka zdrowotna nie widzi, że to powoduje większą niepewność i strach dziecka. Po co je tak przebodźcowywano? Dla uciechy gawiedzi? I gdzie w tym wszystkim prawo do odrobiny prywatności?
To Indie. Moze ci sadysci z aparatami fotograficznymi sfinansowali operacje, na ktora inaczej by kasy nie bylo?
Może masz rację, ale gdyby te wszystkie fotki i filmiki były robione po szczęśliwie zakończonym zabiegu, to myślę, że nie byłyby dla dzieciaka powodem do dodatkowego stresu.
Pewnie tak. Ale ludzkość ciągle jest na etapie gladiatorów.
Pożąda świeżego miesa.
Pokazałem tą grę komus z zewnątrz. Ten ktos byl w szoku, że doszlismy tak daleko…
Szukamy 532 ![]()
Wydaje mi się, że gra im trudniejsza, tym ciekawsza. A robi się coraz trudniejsza.
To m.in. także jej komentarz, kolejny juz
![]()

532 nominatów van der Rohe Award