Nieskończoność plus 1. Czyli konkurs @benasek. Ponoć nagroda ma być?

To jeszcze ten rok przy 528 prawidłowo niech będzie (dla wyszukiwarki ważne) i jedziemy dalej …

1 polubienie

Już poprawiony rok :joy:

1 polubienie

Grzeczna dziewczynka

Idziemy po 531 … :walking_woman::man_walking:

1 polubienie

To może już jutro, bo niektórzy z nas powinni porządnie pospać :wink:

2 polubienia

Przegląd?

2 polubienia

Proszę bardzo, aktualny przegląd:

2 polubienia

Bardzo mi się spodobał aktualny przegląd. To już może taki zostać!
:grin: :cherry_blossom:

2 polubienia

Może tak zostanie … Pożyjemy, zobaczymy …
Tu się jeszcze wszystko może wydarzyć.

2 polubienia

No wiem. Ale fajną burzę znalazłam na YouTube.

2 polubienia

Jako, że ten przedstawiony przez Grę przypadek naprawdę jest niezwykły i ciekawy, (przeczący tym samym, ze ta zabawa jest bez sensu), przedstawiam poniżej fotkę tych skladowych tego zębiaka.

1 polubienie

Jesli jest to rodzaj nowotworu (jak się doczytalam) to ciekawe co przyroda jeszcze wymysli?
A w ogóle to zaskakujaca jest czestotliwosc wystepowania roznego rodzaju anomalii genetycznych w tamtejszej popuacji? Tryb zycia? Kąpiele w Gangesie? Dieta? System kastowy?
Pomijajac to, ze jak masz ponad miliard ludzi to odstek “dziwnosci” tez ma prawo byc znaczący.

Zębiaki się zdarzają, ale nie aż z taką ilością zębów. Ilość zębów w tym akurat jest rekordowa (tak przeczytałam w artykule). A temat porusza mnie z innego powodu. Przyjrzyj się minie chłopczyka na filmiku, który wstawiłeś. Nie wzbudza w Tobie natychmiastowej chęci pocieszenia i opieki? Dziecko jest na fotce jeszcze przed zabiegiem, jest niepewne, wystraszone, nie do końca wie, co się dzieje, a tu taki jeden z drugim chodzi naokoło, pstryka aparatem, filmuje kamerą. Czy opieka zdrowotna nie widzi, że to powoduje większą niepewność i strach dziecka. Po co je tak przebodźcowywano? Dla uciechy gawiedzi? I gdzie w tym wszystkim prawo do odrobiny prywatności?

1 polubienie

To Indie. Moze ci sadysci z aparatami fotograficznymi sfinansowali operacje, na ktora inaczej by kasy nie bylo?

2 polubienia

Może masz rację, ale gdyby te wszystkie fotki i filmiki były robione po szczęśliwie zakończonym zabiegu, to myślę, że nie byłyby dla dzieciaka powodem do dodatkowego stresu.

1 polubienie

Pewnie tak. Ale ludzkość ciągle jest na etapie gladiatorów.
Pożąda świeżego miesa.

1 polubienie

531 gimnazjalnych poliglotów 29.04.2016

2 polubienia

Pokazałem tą grę komus z zewnątrz. Ten ktos byl w szoku, że doszlismy tak daleko…
Szukamy 532 :grin:

2 polubienia

Wydaje mi się, że gra im trudniejsza, tym ciekawsza. A robi się coraz trudniejsza.

2 polubienia

To m.in. także jej komentarz, kolejny juz
:grin:

Screenshot_20231201_193800_WhatsApp

2 polubienia

532 nominatów van der Rohe Award

2 polubienia