Gdzie “naszych” nie ma?
75lat ma chyba nasz zbawca wszechświata, który uczęszcza do sanatoriów…
Teraz pytanie: Czy mam zmienić tytuł tego pytania na na przykład:
Zabawa Ile czego z nagródką w tle?
Bingola wyszedł z taka propozycją.
Nunu, lata żeśmy dawno przerabiali
I zimy, i wiosny i jesienie!
Collinsie szanowny, Ty wiesz o co chodzi!
Wiem…
Ale nie zmienia sie regul w polowie gry.Oczywiscie reguly tutaj byly troche płynne więc nie demonizowałbym…
Ale…
Jak sie zacznie ile,czego to dojdziemy[ w ramach braku ograniczeń] do absurdów.Kto na co wpadnie a uprzednio,sprawdzi.
Nie wiem…Musialbym w praktyce,zobaczyc skutki
77 rocznica wyzwolenia Ankony
77 lat wyzwolonej Ankony
Uwaga uwaga, podaję RANKING DO 75 PKT:
Bingola 23
benasek 20
collins02 17
joko 12
okonek 2
ihtiel 1
Razem jak łatwo zliczyć 75
Tu trzeba zwrócić uwagę na jakże dobre wejście Bingoli.
lata były, ale rocznic nie, przynajmniej ja nie znalazłem. Tak więc Gra wchodzi do Gry
Gratuluję!
Szukamy 78
Edit: Najpierw musi być 76!
A może jemu się już 76y rok zaczyna?
Nieważne ile, lata są już wpisane i ich jako wyrazu nie należy ponownie używać.
rany, lata były? to ja nie jestem na bieżąco. Muszę przeczytać całość, ale już nie teraz. Chba trzeba sobie wynotować od 1 do teraz :)))
Przy okazji zrobię wpis z użytymi wyrazami, ale jest ich już ponad 200 więc tego dziś nie zrobię.
76 suma liczb 75 i 1 (3 wyrazy, bo liczb się nie liczy - tak?)
Wejście smoka! Ale jutro mam wyjście - to znaczy też wyjeżdżam na urlop i to aż do następnego poniedziałku (18.09. włącznie). Więc raczej nie będę publikował kolejnych numerów. Dołączę się gdzieś w okolicach trzecie setki, zapewne
Minął prawie rok od zbrodni…Mam to w swoim notesie
“76 ofiar irańskiego terroru”
Oczywiscie tam pada"co najmniej" więc pewnie nie uznasz…Z tym że ta liczba sie powtarza w wielu publikacjach…
Ofiary już było (katastrofa lotnicza)
76 śmierci irańskich oprawców.
Tu wpisujemy liczbę i co ta liczba wskazuje, tzn ilość czegoś kogoś lub generalnie jakichś pojęć. Pierwszej liczby nie uwzględniamy, ale kolejne już tak, więc razem mamy pięć różnych pojęć a mogą być tylko trzy.
Jak tak zapiszesz, nie wiadomo o jakie śmierci chodzi, bo tych śmierci było generalnie w Iranie więcej. Za mało precyzyjnie.
Racja ale czy podawanie daty coś zmieni w tym zbrodniczym cyklu?