@collins02 – przykro mi:
namawiałam @devil na 113 pierogów, ale nie chciał
Moze tez byc
Greek: Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Kommounistikó Kómma Elládas, KKE
113 odkryta planetoida Amaltea.
Taka sama jak żadna?
114 rocznica utworzenia AZS
A ile w sumie tych planetoid jest?
Okolo milion dwiescie tysiecy wliczajac w to okruchy skalne zeskanowane teleskopami pozaatmosferycznymi.
Niezawodna wiki
W styczniu 2023 roku znanych było ponad 1,2 mln planetoid (w tym ponad 619 tys. ponumerowanych, z czego ponad 23 tys. ma także nazwy własne
Jsk dojdziemy w konkursie do plus nieskonczonosci to bedzie jak znalazł, bo jeszcze jest Pas Kuipera do zbadania na obecnosc kosmicznego gruzu. A nawet niektorzy wysnuwaja teorię, ze kolejna planetę da się tam znaleźć?
Nubiru jej czy jakos tak?. Tylko albo zalozyla czapkę niewidkę, albo dobrze sie maskuje za Sloncem? Biorac pod uwagę odleglosci i przestrzeń do przeszukania? Na razie to teoria. Ludzkosc zajmuje sie produkcja wojskowych dronow nie ukladowych stacji badawczych.
O tej planecie to sporo sie nasluchalem a o jej potencjalnych mieszkancach to nawet sporą książkę w chacie mam.
Na 113 trzeba jednak inny przyklad znaleźć.
Ja już nic nie powiem o pierogach, bo mi też wyszło mniej, ale jakby @devil się zmobilizował z mamą jego to byśmy mieli te 113.
Rocznica byla przy 77
113 australijskich gatunkow zagrozonych
To ten Stichin co na Nibiru przeniósł Anunnakow?
Jest jeszcze trylogia Helikonia (zima, wiosna, lato) Aldissa. Tylko nie udaje opracowania naukowego i nie umieszcza planety w Ukladzie Slonecznym.
114 jubileuszów AZS
Tak o Sitchina mi chodzilo. Podobno calkiem zgrabnie tam wyłożył swoje teorie. Jak przeczytam to sie wypowiem. Tymczasem gatunki juz byly
Przy 59 wymarlych rybach.
Szukamy nadal 113
Niedlugo to bedzie 113 proba znalazienia hasla do 113
113 wiosen najstarszy mezczyzna.
Poza legendarnym Matuzalemem oczywiscie.
Wiosen w przeciwienstwie do lat chyba jeszcze nie bylo?
jeszcze jesienie i zimy do wykorzystania
Z pewnością wykorzystałem zimy.A jesień chyba tez…
Wszystkie pory roku były
Okonek, a 17 mgnień wiosny, to chyba nawet Twoje było