A czemu ma nie przejść? Zapodaj zrodlo tej informacji ze akurat tyle ich mial
Podany link jakos za duzo pierdółek pokazuje
Ale telewizorow z roznymi ekranami mamy bez liku, chyba ze napiszesz 120 cali telewizora Tuska
Nie rozumiem…120 cali to konkretny rozmiar ekranu…Jezior o glebokosci 100 m czy wież o wysokości 80 m. tez jest bez liku a to juz wszystko było…
Czyli mam dodac np. firmy Samsung?
To o konkretny telewizor 120 calowy chodzi a nie o firmę. Przykład? 120 cali telewizora Martyniuka, bo telewizorów Samsung jest kilka/kilkanaście w każdym sklepie z telewizorami i mają “różną calowość”
k-120 skoczni narciarskiej w Wiśle.
Odpowiem inaczej
Czy jest sens pisac 16 palcow rąk
15 miesięcy roku
40 minut kwadransu
105 lat zycia Einsteina?
Jak ktos bedzie bardzo uparty lub upierdliwy (bron Boze tak o Tobie bym nie pomyslal) to sie uprze i powymysla argumenty by to sens mialo. Generalnie jednak z iloscia palcow u rąk, minutami w kwadransie, wiekiem Einsteina etc wiążą sie pewne liczby
TAKIE I TYLKO TAKIE
I caly czas od początku tej zabawy mi chodzi
Z ilością cali w telewizorze wiąże sie wiele liczb a mi chodzi o przyklady, gdzie mamy nie kilka liczb a jedną i tylko jedną
Czego jest tam 120 tej skoczni? Jakiej rzeczy lub pojęcia?
To jest tzw.punkt konstrukcyjny.Kazda skocznia ma taki.
Ok. nie kazdy musi o tym wiedzieć…
Akurat ja wiem, ale to jest nazwa.
Tu sie caly czas rozchodzi o ilosc czegos gdzies tam.
Caly czas szukamy 120.
121 podalem juz wczesniej bo blednie zaakceptowalem 120 odmian tulipana. Z bledu wyprowadzil mnie @czarny_rycerz
Tak zwaną liczbę idealną, czysty wzorzec, o to Ci zapewne chodzi. Niczym jak w świecie idei u Platona
121 jest kwadratem liczby 11. Tak jest zawsze, zatem odpowiedź mam nadzieję, że się liczy…
O jedno slowo za duzo.
Kwadrat liczby 11 ?
Tak pierwotnie musly byc gatunki botaniczne, lecz gatunki juz byly. Zostaly odmiany barwne.
Za forum.ogrodnicxym:,
Jesli nie do zaliczenia trudno.
100-120 Nie ma tu więc zadnej konkretnej liczby.
121 czego tam jest?
To ze jest kwadratem 11 to nie ma znaczenia. Myslisz, ze dalbym zagadkę polegającą na wypisywaniu liczb i argumentowaniu ze jakas jest np kwadratem albo sumą, różnicą innej lub innych licz?
To byloby banalnie proste.
Dalem zagadkę w ktorej kilka inteligentnych osob zastanawia się od kilku godzin czego w swiecie jest 120 (tyle i tylko tyle) i można to zapisac w maks 3 wyrazach ktore do tej pory się nie powtorzyly.
Nie jest latwo, no nie?
Ile czego tu jest?
Nie, nie o to w tej zabawie chodzi.
Twarda szkoła mistrzu, pozwolisz, że się rakiem z tej klasy wycofam…
Nie poddawaj się
Wiem, ze powoli zaczną sie zawodnicy wycofywac i zostanie ten jeden ktory się nie wycofa. I o tego tu chodzi.
Na mnie mozesz liczyc, bede cierpliwie tłumaczył w razie pytań.
120 ewakuowanych z Triglava