Nieskończoność plus 1. Czyli konkurs @benasek. Ponoć nagroda ma być?

140 oktylionów atomów ziemskich

1 polubienie

Tu wydaje mi sie ok, jest liczba, tyle i tyle tego plus źródło
Szukamy 141

1 polubienie

@gra, tutaj przy 137 byl pierwszy @czarny_rycerz więc nie ma co sie dalej zastanawiać.
Jednak w bardzo watpliwych sytuacjach, by nie zaszkodzic nikomu zbierze sie 3 najlepszych zawodnikow i oni rowniez beda mogli sie wypowiedziec i zdecydowac.

Szukamy 141

141 manifestantek ESPY Awards

1 polubienie

Wg mnie ta odpowiedz jest ok. Oczywiscie przy zalozeniu, ze manifestantki tylko raz tak zrobily, (lub robily wiele razy, ale zawsze ich bylo 141) Z tego co tu wynika tak wlasnie bylo. (ze raz)
Szukamy 142

1 polubienie

142ciastka z haszyszem

143 kościoły konsekrował Oborski
https://diecezja.kielce.pl/czuwanie-modlitewne-w-sanktuarium-matki-bozej-laskawej-w-szczaworyzu-0

144 sztuki w grosie
(Jesli sztuki juz byly to elementy lub jednostki)

2 polubienia

Liczba 142 nie jest charakterystyczna dla ciastek z haszyszem
Tu masz przyklad na 2:

Chyba, ze tak to ujmiesz w 3 slowach, ze bedzie chodzilo o ten przyklad podany p. Ciebie

Koscioly byly przy 92 Niejaki Bingola to podał :grin:

1 polubienie

Tu bedzie ok, sztuk o ile mi sie wydaje nie bylo. By byla przy kopie, ale byles pierwszy z piwami pubu Domus
Ale na razie szulamy 142

143 Świątynie moga byc?

Oczywiscie, ale nadal nie ma 142.
Mysle ze oprocz kosciolow zadnych innych sakrum nie poświęcał

142 haszyszowe ciastka Bydgoszczy
albo
142 bydgoskie haszyszowe ciastka.

Nie sądzisz ze to dalekie skojarzenie od wlasciwej sprawy z tymi haszyszowymi ciastkami?

No ale czy byl inny przpadek tego typu w Bydgoszczy,np z 47 ciaskami? Jesli nie bylo to zdarzenie tego typu w Bydgoszczy jest jest jednoznaczne

Ok, tu moglaby rozgorzec dyskusja. Jednak faktycznie po wpisaniu Bydgoszcz ciastka haszysz wyskakuje wlasnie ta sprawa i liczba 142
143 podales ze swiatyniami
144 z grosem
Szukamy 145

wiem,

linie wyskakiwały mi bez przerwy :frowning:

145 milimetrów St. Chamond

Ubiegłeś mnie, miałam to wysłać, jak dojdzie do nr 144 :slight_smile: ale musiałam już iść na aerobik. Miałam tez wersję 144 jajek w grosie, gdyby “sztuki” nie pasowały, bo co to są sztuki :))

2 polubienia