134 okrety wyprawy sycylijskiej
135 krów rodziny Frese
136 masowców japońskiej floty.
(https://pl.wikipedia.org/wiki/Tonaż) 12 680 544 DWT flota handlowa Japonii należy do największych na świecie, a wśród państw wysoko rozwiniętych ustępuje tylko Norwegii. Flota składa się z: 160 tankowców, 157 promów, 136 masowców, 53 gazowców, 52 RORO, 29 drobnicowców, 23 chemikaliowców, 16 liniowców, 13 kontenerowców, 4 chłodnicowców i 59 statków innego rodzaju.
136 masowcow w przeciwieństwie do podanej przedwczoraj floty osmanskiej mozna zaliczyc, bo tamten przyklad odnosil sie do jakiegos przeszłego czasu, blizej nieokreslonego i mozna bylo podac rozne liczby. Jesli tyle jest tych masowcow obecnie, (czasu nie podales, wiec w domysle wspolczesnie) to teraz szukamy 137.
137 km średnicy komety
137 strzałów - strzałów amerykańskiej policji - Film dokumentalny o organach ścigania w obliczu protestów Amerykanów przeciw policyjnej przemocy, która kosztowała życie wielu czarnych mieszkańców Cleveland. (https://www.filmweb.pl/film/137+strzałów-2021-10013307)
138 wierszy Słonimskiego - źrodło Lubimy czytać
To bylby dobry przyklad, ale kilometry jako km2 zostaly wykorzystane przy 112 km2 (Gra)
Trzeba wiec uzyc nie km a kilometrow i podac nazwę komety.
Pytanie czy jej nazwa w linku bedzie jednym wyrazem? Jak to Ci sie uda
wszystko zmiescic w 3 wyrazach to jest zliczone
No nie jest latwo, wiem. Ale ja tez szukam i mam podobnie.
137 kilometrów średnicy C/2014-UN271
Tak może być?
137 dla strzalow amerykanskiej policji nie jest zadna liczbą szczególną
Ze to film, dowiadujemy sie dopiero z linku
Owszem, gdyby to byl glosny, znany ogolnie film, jak 50 tearzy Greya mozna by bylo zaliczyc, ale wpisz w Google same wyrazy Strzaly amerykanskiej policji
Wyszla przy nich liczba 137? U mnie nie.
Tak moze byc, bo ta nazwa odnosi sie tylko do komety
Uff poradziles sobie
Nieźle
… z niebagatelną pomocą.
ale dla 137 strzałów wyszło na pierwszym miejscu
138 tras narciarskich Sugarloaf
139 metrów Monte Mario (najwyższe wzgórze Rzymu)
Tylko pewnie będzie kwestia “legalności” metrów …
138 wierszy Slonimskiego
Jest cos takiego, jest ksiazka i wystepuje pod takim tytulem
Nie znalazlem innej liczby przy Slonimskim. Tu jest podany konkretny autor a nie cos bardzo ogolnego.
Tu moznaby dyskutowac, bo strzaly policji nie zaliczone a wiersze tak.
Przyznam, czasem nie da się uzyc 100% argumentacji, przyznaję ale badzmy szczerzy nie mam zamiaru nikogo skrzywdzic a chodzi przede wszystkim o zabawę, przy okazji sie czego uczymy.
Uwazam ze tu mozna zaliczyc tak jak wczesniej bylo cos z przepisami siostry Anastazji.
Szukamy 139
Gra, jak wpiszesz linia 125 warszawa to tez Ci linia autobusowa wyskoczy, nawet jak wyrazu autobusowa nie napiszesz
Metry były
Metry byly
97 metrów torunskiej katedry
Teraz pytanie jesli metry zamienimy na m to uznac czy nie?
Tu pewnie narobie sobie wrogów.
M i metrow to rozne wyrazy choc znacza to samo.
O ile nie bedzie sprzeciwu (Glos decydujacy mają osoby z najwyższą ilością punktow) to zaliczymy.
Chwilke mozemy poczekac
Skoro kilometry i km już były uznane, to metry i m też powinny