Nieskończoność plus 1. Czyli konkurs @benasek. Ponoć nagroda ma być?

134 okrety wyprawy sycylijskiej

1 polubienie

135 krów rodziny Frese

1 polubienie

136 wodospadów Val Daone

tam jest około, więc nie pasuje. nadal szukamy 136

1 polubienie

136 masowców japońskiej floty.

(https://pl.wikipedia.org/wiki/Tonaż) 12 680 544 DWT flota handlowa Japonii należy do największych na świecie, a wśród państw wysoko rozwiniętych ustępuje tylko Norwegii. Flota składa się z: 160 tankowców, 157 promów, 136 masowców, 53 gazowców, 52 RORO, 29 drobnicowców, 23 chemikaliowców, 16 liniowców, 13 kontenerowców, 4 chłodnicowców i 59 statków innego rodzaju.

1 polubienie

136 masowcow w przeciwieństwie do podanej przedwczoraj floty osmanskiej mozna zaliczyc, bo tamten przyklad odnosil sie do jakiegos przeszłego czasu, blizej nieokreslonego i mozna bylo podac rozne liczby. Jesli tyle jest tych masowcow obecnie, (czasu nie podales, wiec w domysle wspolczesnie) to teraz szukamy 137.

137 km średnicy komety

1 polubienie

137 strzałów - strzałów amerykańskiej policji - Film dokumentalny o organach ścigania w obliczu protestów Amerykanów przeciw policyjnej przemocy, która kosztowała życie wielu czarnych mieszkańców Cleveland. (https://www.filmweb.pl/film/137+strzałów-2021-10013307)
138 wierszy Słonimskiego - źrodło Lubimy czytać

To bylby dobry przyklad, ale kilometry jako km2 zostaly wykorzystane przy 112 km2 (Gra)

Trzeba wiec uzyc nie km a kilometrow i podac nazwę komety.
Pytanie czy jej nazwa w linku bedzie jednym wyrazem? Jak to Ci sie uda
wszystko zmiescic w 3 wyrazach to jest zliczone
No nie jest latwo, wiem. Ale ja tez szukam i mam podobnie. :grin:

137 kilometrów średnicy C/2014-UN271
Tak może być?

1 polubienie

137 dla strzalow amerykanskiej policji nie jest zadna liczbą szczególną
Ze to film, dowiadujemy sie dopiero z linku
Owszem, gdyby to byl glosny, znany ogolnie film, jak 50 tearzy Greya mozna by bylo zaliczyc, ale wpisz w Google same wyrazy Strzaly amerykanskiej policji
Wyszla przy nich liczba 137? U mnie nie.

Tak moze byc, bo ta nazwa odnosi sie tylko do komety
Uff poradziles sobie
Nieźle :grin:

1 polubienie

… z niebagatelną pomocą. :wink:

1 polubienie

ale dla 137 strzałów wyszło na pierwszym miejscu :slight_smile:

138 tras narciarskich Sugarloaf

139 metrów Monte Mario (najwyższe wzgórze Rzymu)
Tylko pewnie będzie kwestia “legalności” metrów …

1 polubienie

138 wierszy Slonimskiego

Jest cos takiego, jest ksiazka i wystepuje pod takim tytulem
Nie znalazlem innej liczby przy Slonimskim. Tu jest podany konkretny autor a nie cos bardzo ogolnego.
Tu moznaby dyskutowac, bo strzaly policji nie zaliczone a wiersze tak.
Przyznam, czasem nie da się uzyc 100% argumentacji, przyznaję ale badzmy szczerzy nie mam zamiaru nikogo skrzywdzic a chodzi przede wszystkim o zabawę, przy okazji sie czego uczymy.
Uwazam ze tu mozna zaliczyc tak jak wczesniej bylo cos z przepisami siostry Anastazji.

Szukamy 139

1 polubienie

Gra, jak wpiszesz linia 125 warszawa to tez Ci linia autobusowa wyskoczy, nawet jak wyrazu autobusowa nie napiszesz

Metry były :thinking:

image

1 polubienie

Metry byly
97 metrów torunskiej katedry

Teraz pytanie jesli metry zamienimy na m to uznac czy nie?
Tu pewnie narobie sobie wrogów.
M i metrow to rozne wyrazy choc znacza to samo.
O ile nie bedzie sprzeciwu (Glos decydujacy mają osoby z najwyższą ilością punktow) to zaliczymy.
Chwilke mozemy poczekac

1 polubienie

Skoro kilometry i km już były uznane, to metry i m też powinny :wink:

1 polubienie