Nieskończoność plus 1. Czyli konkurs @benasek. Ponoć nagroda ma być?

175 miliardów parametrów GPT-3

Zajrzałam do linka.
Cóż wydawało mi się, że znam j. polski, ale okazuje się, że z tekstu nic nie rozumiem
Co to jest GPT bez względu na numerek? Silnik chatbota? Albo: model językowy? Architektura głębokiego uczenia? Dalej już nie brnęłam :slight_smile:

1 polubienie

Zgadza się, ale ta musisz sie z tymi zamachami i ofiarami zmiescic w trzech słowach.
Wielokrotnie mialem przyklady nie podlegajace dyskusji, lecz nie dalo się tego zapisac tak krotko.

1 polubienie

No to raz jeszcze…175 zabitych w Mumbaju.Sa 3 słowa choć pojedyncze litery miały się nie liczyć…Linka raz jeszcze chyba wstawiać nie muszę? :face_with_peeking_eye:

Gra, ta wartosc jest przyblizona. Nie ma znaczenia, z jaką ilością miejsc po przecinku… To nie jest przyklad typu 144 sztuki w grosie czy 12 w tuzinie a zamiana z pewnym przyblizeniem jednej wartosci na inną.

1 polubienie

Collins, jesli z informacją ze w podanym w linku czasie w Mumbaju z powodu atakow terrorystycznych zobito 175 zabitych osob zmiescisz sie w TRZECH SLOWACH to takie stwierdzenie mozna zaliczyc.
Tego sie raczej nie da zrobic, wiec ten przyklad sie nie nadaje.

Ale artykułu wynika, ze GPT-3 moze miec różną liczbę parametrów

Tutaj np 175 i 173

1 polubienie

Musiałeś czytać do końca?? :face_with_raised_eyebrow:
Aczkolwiek wydaje mi się, że jest to jakaś literówka-cyfrówka akurat w tym artykule, bo w innych źródłach podają tylko 175. Po prostu podałem jakieś trefne źródło.

1 polubienie

Tez uwazam, ze to literowka . Pozostale zrodla podają tylko 175
W takim razie 175 zaliczone
Szukamy 176

1 polubienie

176 i 177 podałem trochę wyżej, “domniemywując”, że 175 Bingoli będzie zaliczone.
Aczkolwiek nie chcę krakać, ale z perspektywy czasu podejrzewam, że do 177 możesz mieć pewne zastrzeżenia.

I przy okazji …

178 KM guinnessowego sedana

1 polubienie

Ojjj… Musiałeś pisać o koniach mechanicznych? Miałam je przygotowane do innej liczby :worried:

1 polubienie

A wczesniej koni mechanicznych to juz nie bylo?

1 polubienie

Nie było, dlatego je przygotowałam, ale przygotowanie diabli wzięli, bo kolega już je teraz użył.

No to pozostaje sie zastanowic czy moc klaczy mechaniccznwj jest taka sama jak ogiera? W kobcu ten kon to wystepuje poza ukladem SI.

1 polubienie

Mógłby ktoś 179 wymyślić, bo mam już 180 i nie mogę napisać, dopóki nie ma 179.

1 polubienie

179 chwil szkolnej laby
Rozpoczęcie roku szkolnego 2023/2024 Rok szkolny rozpocznie się 4 września 2023 roku (poniedziałek), a zakończy 21 czerwca 2024 roku (piątek). Tym samym uczniów czeka 187 dni nauki i 179 dni wolnych od szkoły.
Chwil, bo wiadomo, dobre trwa krótko…

1 polubienie

180 - trzy kopy snopów.
:smiley:

2 polubienia

@joko patrząc na historię, to Benasek może przyczepić się do kopy, która już przewijała się w okolicach 60.
Dam więc:
180 stopni kąta półpełnego, żeby mógł zanegować stopnie lub kąty. :grinning:

2 polubienia

179 podałam po @czarnym rycerzu, który podał 176 i 177. - wczoraj.
Powtórzę:

2 polubienia