Nie chcę zmieniać, bo wieloryby mają różną wagę. Tylko największe ważą 190 ton, więc uważam, że ten wyraz jednak ma znaczenie. Jeśli go wyrzucę wypowiedź nie będzie konkretna (w sensie, że właśnie tyle , a nie mniej). A tu chodzi właśnie o konkretne wypowiedzi
Ale nie masz pewności, czy nie istnieje wieloryb mający 191 ton. Benasek wielokrotnie podkreślał, że takie wątpliwości wykluczają wpisy.
Mam,pewność wynikającą a tego co podałam jako źródło informacji, W ten sam sposób mogą się mylić inne źródła informacji w innych liczbach.
192 miejsca - paszport Signapuru.
Tak, ale zbiór wielorybów we wszechoceanie jest zbiorem otwartym, zaś np. liczba nocy półrocza przestępnego jest zawsze taka sama i nigdy się nie zmieni.
Spowoduj, by to napisali, to wtedy pogadamy
Nikt nigdzie tej informacji nie zanegował. A jeśli znalazłeś negację, to pokaż ją.
Też sie gubię. Widze jakis wynik. Szukam nastepnego. Potem okazuje sie ze za szybko bo jskies po drodze nie zaliczone
Gdy wchodze nastepny raz juz ta moja liczba jest mieaktualna bo ktos inna rzecz podal we wlasciwym czasie itp.
A czy “Kraina” Wielkich Jezior należy do ONZ?
No to
193 ojczyzny w ONZ
O, teraz chyba nasz benaskowy Cerber to przepuści!
194 stolice w WHO
Nazwa Cerber jest jakaś taka pejoratywna, więc nie pasuje do benaska
@Bingola W takim razie powinieneś mieć obiekcje dużo wcześniej. Przykładowo takie 93 bary ciśnienia Wenus jest wartością uśrednioną dla okolic powierzchni i każdy nawet średnio zoriwntowny zdaje sobie sprawę, że nie jest to wartość stała, a ilość możliwych wyników pomiarów jest zbiorem niepomiernie bardziej otwartym niż w przypadku odpowiedzi @joko, ponieważ ilość możliwych pomiarów wydaje się wręcz nieskończonością, w przeciwieństwie do skończonej liczyby wielorybów na Ziemi.
A nie, stop, to Twoja odpowiedź, więc obiekcji mieć nie bedzesz.
No w sumie masz rację @czarny_rycerz
Ale niech się autor wypowie
195 ligowych trafień Mundo
https://www.transfermarkt.pl/laliga/ewigetorschuetzen/wettbewerb/ES1
Przestrzen dla bycia, ojczyzna, odrobina ladnego podworka? @benasek ja sie poddaje. Jestem na etapie liczb zespolonych
nie wagi tego zwierza, tylko wagi największego z tych zwierząt
A dziś w Vabanque była kategoria "Zwierzęta kończące się na literę “I”.
Był wśród nich Lori, który się trafił kiedyś w rebusie Antykwy.
Rebusy czasem uczą