I Warszawa i metry juz były. Może być “stolica” ale z metrami to juz nie wiem jak sobie poradzisz
Znalazłam tylko metry (collins)
i m kwadratowe (gra).
Podaj numer, gdzie użyto skrótu m dla metrów, bo już któryś raz próbujesz zdyskredytować czyjś wpis nie mając racji czy dowodu. Czekam, bo może coś przeoczyłam, a Warszawę likwiduję i jest teraz
237 m PKiN
Nie dyskredytuje, tylko doradzam
A odpowiedź i tak uznaje (lub nie) Benasek.
A ja nawet Warszawy nie znalazłam jako części określenia numeru. Widzisz - jak nie masz pewności co do swoich przypuszczeń, że coś już było, to możesz do wszystkich wpisów mieć zastrzeżenia.
Rozzłościłam się, ale mi już przeszło.
Ja czekam na 622 upadki Bunga
A ja czekam na 20000 mil podmorskiej żeglugi.
A ja na 500 milionów Hinduskiej Władczyni!
O właśnie to ciekawe – do ilu może teoretycznie dojść ta zabawa? Granicę wyznacza chyba liczba słów w języku polskim plus nazwy własne. Ile tego jest?
Wydaje mi się, że zapał uczestników może skończyć się odrobinę wcześniej, niż możliwości słownikowe. Już przekroczeniu pierwszej setki zaczęła się całkiem niezła gimnastyka słowna, by odpowiedzi spełniały benaskowe kryteria.
Temat z punktami ogarnę jak wrócę, bo teraz mam ograniczone mozliwosci.
Tez sie zastanawialem do jakiej liczby mozna dojsc i przyznam, odpowiedź nie jest prosta.
Podejrzewam jednak, ze do tej pory nikt sie w swiecie nad tym nie zastanawial, jestesmy pierwsi.
Ja sam kilka lat temu doszedlem do ponad 100, ale samemu to co to za zabawa…
241 punktów karnych słubiczanina
Edycja:
Znalazłam coś lepszego
241 biegaczy - Sokołowo 11.09.2023
242 samochody SG - 2023
Z tymi kryteriami to juz i tak jest niezła zabawa. Są takie przyklady, gdzie jest sprawa klarowna, a są takie, gdzie mozna dyskutowac. Już widzę, ze część powyzszych zaakceptować sie nie da, ale o tym wieczorem.
Mozna oczywiscie napisac regulamin, ale on bedzie bardzo obszerny, wiec sobie to odpuscimy.
Nie można zaliczyć, bo w źródłach mamy różne ilości głosów wotum zaufania
Poniżej np mamy dwa, ale nalazłem też z innymi liczbami
Niestety, m (jako metry) już były przy 139
139 m Monte Mario - czarny rycerz
Szukamy dalej 237