Nieskończoność plus 1. Czyli konkurs @benasek. Ponoć nagroda ma być?

Mam jeszcze takie coś
237 drzeworytów dzieła Dziekońskiego

1 polubienie

Podciągnięć Karesa w necie bez liku do wyboru, do koloru.

W 3 wyrazach nie ma sprecyzowania jakie to podciągnięcia i kiedy.

Widzę, że zabawa przeobraziła się w swoistą potyczkę. Wy mi podajecie przykłady, ja próbuję je zanegować według narzuconych reguł. Nie zawsze mi się to uda., wtedy ustępuję i idziemy dalej …

Szukamy nadal 238

1 polubienie

238 francuskich brygad żandarmerii

1 polubienie

Ja podam przykład z inną liczbą:

3500 francuskich brygad żandarmerii

Nadal szukamy 238

No ale z palca sobie tego nie wzialemJest udokumentowane i MUSI się różnic od innych liczb,poniewaz dotyczy przyszłości.

Zgadza się, ale według reguł ma być tyle i tylko tyle, czyli do trzech wyrazów jakie podasz można skojarzyć tylko jedną liczbę tak jak tylko 24h doby lub 12 miesięcy roku.

Jeśli napiszesz 100 kg ciężaru Tysona (bo znajdziesz to w źródłach) a ja znajdę że wcześniej ważył 98 ( bo też znajdę w źródłach) to takie przykłady się nie liczą, bo z trzema przedstawionymi wyrazami można skojarzyć więcej niż jedną liczbę.

Uff, wiem, że to może być czasem trudne, ale ja to doskonale ogarniam i cierpliwie tłumaczę :grin:

1 polubienie

238 warstw chipu NAND

image

image

176 warstw chipu nand:

Szukamy nadal 238

Muszę przyznać ze obecnie, znacznie bardziej od kolejnych odkryć,interesuje mnie,kiedy i z jakiej przyczyny,skonczy się ta zabawa…
I nie potrafię sobie na to odpowiedzieć :rofl:

Ja Ci napiszę, że się skończy, bo część najnormalniej w świecie nie będzie umiała znaleźć odpowiednich informacji, część do końca nie zrozumie zasad, część zacznie to nudzić a część mnie za tą zabawę znienawidzi i będzie chciała mi zrobić na złość.

Wygra ten, kto będzie najbardziej cierpliwy, stanowczy, ciekawy i po prostu będzie chciał tą zabawę wygrać. Potrzeba też jest szczypta szczęścia.
Dodam na koniec, że do tej pory nie miałem jakichkolwiek problemów ze znalezieniem odpowiednich przykładów.

Ostatnio szukaliśmy 237

Proszę bardzo 237 krzyży siekierkowskiego lapidarium

Pisałeś kiedyś, że nie lubisz matematyki … A szkoda, bo ona z pewnością by Ci tu nie przeszkodziła. Niby co ma tu do roboty matematyka? Trochę ma, bo tu grają liczby.
Jeden jest dobry w tym, inny w tym i dlatego jak pisałem niedawno świat jest taki ciekawy.

1 polubienie

Ja już dziś nie poszukam. Wymiękam :joy:
Może jutro albo co? :wink:

1 polubienie

Koleżanko, akurat czasu na tą zabawę mamy tyle że ho ho …

1 polubienie

No taaaak, ale czasem to się chce teraz, już, natychmiast! :grin:
Cierpliwość nie zawsze i nie każdemu jest dostępna.

1 polubienie

Reguły są tak pomyślane, by każdy miał szanse, nawet ten, co tu przyjdzie za tydzień może wygrać a także ten, który się tutaj najbardziej “napracuje”, również zostanie uhonorowany. Brzmi patetycznie? Pewnie tak, ale według wszelkich znaków tak właśnie ma być.
Nie jesteś ciekawa, kto wygra? Dopóki gra się toczy, wszystko jest możliwe.

1 polubienie

Jestem i dlatego chciałabym, by numerki leciały szybko, to wtedy wyrazy się skończą i dowiem się, kto zwyciężył :wink:

1 polubienie

Podam aktualny ranking (do liczby 237, 4.10.2023 godz 23.20)

1 Bingola 63p (lider klas. punktowej)
2 benasek 37p
3 czarny rycerz 37p
4 joko 28p (lider w klas. bieżącej)
5 collins02 24p
6 Gra 18p
7 ZiraaeL 14p
8 okonek 7p
9 ihtiel 6p
10 Nunu 1p
11 Vilemo 1p
12 ciekawie 1p

Nicki kolorowe są na stan obecny premiowane, to znaczy, że gdy zabawa się skończy będą mogły otrzymać przygotowane przeze mnie nagrody a raczej nagródki. Mimo śmiesznej nazwy, nie będą one ironiczne. Zachęcam do dalszej zabawy.

Szukamy 238

1 polubienie

238 milionow abonentów Netfliksa.https://nowymarketing.pl/a/43244,apple-planuje-wykupienie-licencji-na-transmisje-formuly-1-cena-robi-wrazenie

Nie lubie a kiedyś nienawidziłem.Teraz po prostu mam to w głębokim poważaniu :wink:
W szkole interesowała mnie historia i geografia, plus oczywiście,jezyk polski i angielski.I przez te wszystkie lata,wlasciwie nic się nie zmieniło.Zainteresowan tylko systematycznie przybywało…
A matematyka?Nie pamietam by była mi potrzebna.Wystarczy ze pieniądze zawsze przelicza :innocent:Ilosc godzin lub dni do kolejnego meczu lub innych zdarzeń…
Tyle razy już o tym mówiłem i jak dotąd,zawsze kogoś to irytowało.
Ciekawe kto następny.I kto znowu wykaże swoją wyższość… :roll_eyes:

1 polubienie

Miliony były przy
84 milionach populacji Niemiec

Juz tam mnie od razu ta Twoja matematyka irytuje :grin:

Durniem musialbym byc, by mnie to mialo irytować.
U mnie lubienie lub nie danego przedmiotu w szkole bylo raczej zalezne od nauczyciela. Gdy ten był szajbusem, to mógł kazdy przedmiot obrzydzic. Na szczescie bylo to rzadkie zjawisko.

2 polubienia

W polskiej piłce nożnej matematyka jest baaaardzo potrzebna! Bo przecież zawsze w rozgrywkach mistrzowskich, niemal po każdym meczu, Polacy – zamiast świętować sukces swojej drużyny – siadają do kalkulatorów i obliczają matematyczne szanse wyjścia z grupy :rofl:

4 polubienia