Nieskończoność plus 1. Czyli konkurs @benasek. Ponoć nagroda ma być?

A taka kombinatoryka przejdzie?

238 podciągnięć Kareša jednopodejściowo :wink:

1 polubienie

Lepiej wpisz 238 podciąnięć Karesa [DATA] (mam nadzieje ze benasek uzna datę za jeden wyraz??

2 polubienia

Ależ temat się “chodliwy” zrobił. Tak błyskawicznie 1,7 tysiąca wpisów. :thinking:

2 polubienia

No to teraz Benasek ma możliwość wybrania jednego …

238 podciągnięć Kareša jednopodejściowo

238 podciągnięć Kareša 24-11-2017

… lub odrzucenia obu. :smiley:

1 polubienie

Taki wpis moze byc uznany, ale by nie bylo nadużyć z datami, proponuję ich wiecej w takiej formie juz nie używać, bo istnieje możliwość, ze bedziemy wymieniac bez konca. Zabawa ma byc grywalna, tzn ma wylonic w koncu zwycięzcę.
No i komu przypisac tego Karesa?

Do liczenia pieniędzy potrzebna Ci tylko arytmetyka. Matematyka to coś zdecydowanie więcej. Używasz jej nawet o tym nie wiedząc, np. do wybierania potrzebnych informacji z tekstu, do segregowania ich, do logicznego myślenia, do wyciągania wniosków. Do kalkulacji korzystności lokat, czy kredytów. Ale i do przewidywania i kalkulacji remontu kuchni, kupienia odpowiedniej ilości kafelków, farby itp. itd.

1 polubienie

Karesa znalazłem ja, Bingola zasugerował zapis z datą. Wychodzi po 0,5 pkt. na głowę. :upside_down_face:

2 polubienia

Szanowna Komisja zaleca zdecydowanie się do kogo ma ta odpowiedź nalezec. Termin uplywa dzis wieczorem godz. 20.00
No, ale myślę ze tak dlugo czekac nie bedziemy. :grin:

A po 1/2 pkt nie można?

1 polubienie

239 dolarów grzywny Bury

Nie, poniewaz spowoduje to precedens i nastepnym razem moze byc problem z 1/3, 1/7 a teoretycznie nawet 1/11 punkta. Spowoduje to dalsze skomplikowanie regul ktorych juz czesc i tak nie ogarnia :grin:
Jesli ja mam cos zasugerowac, to proponuję dac punkt czarnemu rycerzowi, bo on znalazll Karosa i zapewne by sam wpadl na modyfikację

1 polubienie

Patrząc na poprzednie przypadki, kiedy ktoś dopasowywał odpowiedź po czyichś sugestiach, punkty były przyznawane tej pierwszej osobie. Ale ze względu że Bingola jest nałogowo łasy na punkty, mogę się zrzec mego 0,5 pkt. na jego rzecz. Aczkolwiek zdaję soobe sprawę, że jedynym wyjściem jest odwyk, ponieważ karmienie nałogu do droga donikąd. :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Tak i dlatego uwazam, ze Tobie sie ten punkt nalezy, bo Ty jako pierwszy wspomniales o Karosie.
239 dolarow grzywny Bury Bingoli
traktuje jako zaliczone o ile ktos nie znajdzie innej grzywny tej pani. Ja szukalem, ale nie znalazlem

Szukamy 240

2 polubienia

240 Pampersów Monthly Pack

Są ich rozne liczby. Tu 180

Szukamy nadal 240

Jasne, że czarnemu, przecież to oczywiste. Te pół punktu to żart :slight_smile:

1 polubienie

Wiem, że sobie yaya robicie. Wielokrotnie to przedstawiałem Szanownej Komisji, ale tam Panie powazni ludzie…
Oni wszystko na serio biorą :grin:

Wiadomo. Wszyscy wiedzą, że lekarze biorą. :stuck_out_tongue_winking_eye: :sweat_smile:

2 polubienia

240 wędkarzy Szczecinek 2019

Zgadza się. Oni biorą
się do roboty, gdy inni już rezygnują :grin:

2 polubienia