Nieskończoność plus 1. Czyli konkurs @benasek. Ponoć nagroda ma być?

Ta jedna osoba nie jest w pełni W Ikarusie, Trzeba by obliczyć jaki ułamek jest W, a jaki POZA :)))

image

Zgadza się. Dokładnie widać, że główna część korpusu jednego z uczestników wyraźnie wystaje poza zdefiniowane zarysy linii Ikarusa.
Osobnika z wystającą doopą należy więc CZĘŚCIOWO wykluczyć z listy pasażerów autobusu.
Eliminacja ta nie zmniejsza jednak ilości ludzi w autobusie, bo jak poinformował mnie rzecznik prasowy tego wydarzenia, jedna z uczestniczek była TROCHĘ brzemienna.
Oto dowód:
image

1 polubienie

Będę polemizowała: oba tyłki są zdecydowanie większe niż 1 płód :slight_smile:

Na razie to nieśmiało przypominam tylko, że w obu konkurencjach (klasyfikacja bieżąca i punktowa) prowadzi Bingola z 67 p na koncie i z ostatnią liczbą
252 trasy Ryanair 2020 podaną o ile dobrze pamiętam 5.10.2023
Tak tylko informuję, gdyby ktoś akurat był zainteresowany.
Aktualny ranking

2 polubienia

Jak to @Bingola prowadzi w aktualnej? Protestuję - przecie kolega @ZiraaeL podał ostatnią zaliczoną odpowiedź 255 osób w Ikarusie?

255 osób w ikarusie

I co to ma być? Jest cos wiecej w tych trzech slowach sprecyzowane?

Ja mam odpowiedź 350 osób w ikarusie

Poza tym przyklad z prędkością pileczki w secie tez jest nie do zaliczenia, bo znalazłem inny przyklad.

Gramy ponad miesiac a ja ciagle piszę
Szukamy przykladow
TYLE I TYLKO TYLE
tak jak np 6 liter wyrazu Polska
Jest 6 liter nie 5 nie 7 a 6

Ka pe wu w koncu?

1 polubienie

A tio cio?

Bo na poczatku zaliczylem ale za chwilę znalazlem inny przyklad wiec wycofalem. Moge usunac, ale wtedy mi ktos zarzuci ze usuwam i nie ma sladu a ponizej napisalem, ze anuluję ten przyklad, bo znalazlem inny.
Tak wiec Twoj z Ryanairem 252 jest ostatni.

1 polubienie

No to teraz mam jasność, bo było to trochę nieczytelne. Więc pisz jednoznacznie co jest zaliczone a co nie.
Szukamy 253

Wczoraj napisalem:

Wynika z tego, ze ostatnią liczbą jest 252

Wiec szukamy 253

1 polubienie

Szukajcie a znajdziecie :slight_smile:

1 polubienie

Ktos kiedys pisał, ze tu mozna pisac te liczby i pisac a ja sobie pomyslalem:

Taaaa tere fere kuku…

2 polubienia

:hibiscus: :rose: :cherry_blossom:

1 polubienie

Widzę Nunu, ze masz kwiatową wersję słów
Tere Fere Kuku :grin:

1 polubienie

253 medali EG Kraków2023
253 komplety medali zostanie rozdanych w czasie III Igrzysk Europejskich. Kruszec na krążki pochodzi z recyklingu - m.in. z materiałów elektronicznych czy nieużywanej biżuterii. Medale są fuzją tradycji i nowoczesności. W dużym stopniu nawiązują do polskiej historii, ale i tradycji regionu - dlatego nie zabrakło tu uproszczonych form ludowych zdobień

2 polubienia

Rok 2023 był przy 164
164 kajakarzy Wałcz 2023

1 polubienie

A przerobić go na Kraków23, jako nazwa igrzysk ? :slight_smile:

1 polubienie

A byla to taka nazwa tych igrzysk?

254 znalazłam, ale jak to ubrać w słowa? Może ktoś potrafi, to mu podpowiadam):
Najwyższa średnia gęstość zaludnienia notowana jest w małych państwach Europy Zachodniej. Rekordzistą jest tu Monako, gdzie na 1 km2 mieszka blisko 17 tys. osób. Na Malcie wartość ta wynosi 1297 osób, w Holandii 399, w Belgii 326.
Z państw o średniej wielkości na czoło wysuwają się Wielka Brytania (254 osób na 1 km2) i Niemcy (229) – dla porównania w Polsce mamy 122 osoby, a na sąsiedniej Białorusi tylko 46 osób na 1 km2.
Najsłabiej zaludnionym państwem Europy jest Islandia, gdzie na 1 km2 przypadają zaledwie 3 osoby.

Oj, masz ciężki orzech z tymi zagadkami. Każdą odp trzeba sprawdzić, zweryfikować. Nie wiem, czy można. Nazwą było EG , ale czy tylko te jedne Igrzyska Europejskie były w Krakowie? Sama nie wiem.
O! Pierwsze były w Baku, drugie w Mińsku, trzecie, ostatnie w Krakowie. Myślę więć, że możę zostaś sam Kraków, bez roku

Co Ty na to?

2 polubienia