Nieskończoność plus 1. Czyli konkurs @benasek. Ponoć nagroda ma być?

Uwazam, ze mozna zaliczyc, bo EG Kraków po wpisaniu w Google od razu pokazuje III europejskie igrzyska. Innych hasel nie znalazlem
Szukamy 254

1 polubienie

To ja z lekkim wyprzedzeniem
254 parafie diecezji kieleckiej.
https://www.diecezja.kielce.pl/o-diecezji
Akapit dt. roku 1910

255 zalogantow niszczyciela Orizzonte.

1 polubienie

No wlasnie a teraz ma 304

Jak te Twoje parafie z1970 roku diecezji kieleckiej uda Ci sie zmiescic w 3 sliwach, bedzie zaliczone
Na razie szukamy dalej 254

254 parafii kieleckich w 1910

1 polubienie

254 parafii kieleckich 1970

Mogą byc tylko 3 wyrazy

Szukamy 255

255 zalogantow niszczyciela Orizzante
Tutaj nie mozna zaliczyc. W tekscie są podane dwie liczby, Twoja to maksymalna ilosc a w tekscie jest takze druga standardowa.

Szukamy 255

255 średnich aglomeracji Rzeczypospolitej

1 polubienie

256 poziomów true color

1 polubienie

Bingola z czarnym rycerzem prowadzą

Szukamy 257

Zerknąłem trochę powyżej na konkursowe wpisy i znalazłem wcześniejszy wpis @ZiraaeL odnośnie 256. Nie wiem, czy przypadkiem jemu nie powinno zaliczyć się punktu za tą liczbę, bo nie chciałbym wyjść na skrytopunktokradzieja. :upside_down_face:

1 polubienie

Tak, ale 256 to tylko jedna z trzech liczb podanych w źródle. Oprócz 256 są tam jeszcze 128 i 192 a więc wbrew regule “tyle i tylko tyle”

1 polubienie

Ok, przyjmuję do wiadomości. Reguły konkursu są twarde, natomiast komisja nieugięta i nieprzekupna. :smile:

2 polubienia

Może jakims nieznanym komisji piwem dalaby się przekupic?:rofl:

2 polubienia

Przejdzie?? :rofl:

piwo

1 polubienie

Jak ktos bedzie chcial, to sie z pewnoscią przyczepi do czegos, jednak próbuję najobiektywniej jak się da ogarnąć tą zabawę choć czuję, ze od czasu ta czy ten nie jest zadowolony.

1 polubienie

Przed chwilą doslownie kupilem sobie 5x Kolsch Bier
Nie przejdzie :grin:

1 polubienie

Ja jestem niezadowolony jedynie z terminu ogłoszenia konkursu, gdzie spora jego część przypadła na moją nieobecność. Tak na poważnie zacząłem dopiero w drugiej setce. Miedzy 118 a 200 miałem wyraźnie ponad 40% skuteczności. Gdybym był tu od początku, to przekładając to na całość, byłaby realna szansa choć trochę postraszyć Bingolę. :grin:

2 polubienia

Caly czas masz szansę.
Cichutko przypomnę, ze część miejsc jest premiowana i o tym wiadomo od pierwszych sekund gry. Tak tylko piszę, by potem nie bylo pretensji z niektorych stron… :grin:

1 polubienie

Szanse są zawsze, ale zapał spada wraz ze wzrostem puli wyczerpujących się możliwości. :wink:

1 polubienie

Tak się składa, że akurat Ty masz największe szanse. Chociaż z drugiej strony trzeba przyznać, że Bingola, to twardy zawodnik, zaprawiony przez lata rozwiązywania i układania zagadek. Z nim nie będzie łatwo … Ale trzeba próbować! Zycie jest pełne niespodzianek.

2 polubienia