Widzisz, a @devil jak się zalewa to sam. Farba może odejść z sufitu to wspólczuję, bo też mnie kiedyś zalali…
Jak odejdzie, to poradzę sama. Umiem.
Czy żyrandole działają? Bo ja z doświadczenia wiem, że elektryka mogła usiąść po zalaniu się
Działają. Na szczęście z elektryką nic się nie stało. Jutro lub pojutrze przykleję te dwa kafle i będzie jak przed zalaniem.
Jak mnie w Hiszpanii to szkola przezycia - ubezpieczenie mialam, ale zgrac stado fachowcow ( od stolarza po hydraulika, bo jeden od pralki, drugi od zmywarki, a jeszcze trzeba sprawdzic instalacje gazowa? ) Żyłam z garnkami w salonie a dobrze, ze lazienka mogla spelniac role kuchni zastepczej.
W Polsce to jeszcze paru przyjaciol z dawnych lat mam. Jeszcze nie wszystkich z tej półki wzięli.
troche dziurawe ale mogą być
Hm mam podobnie raz na kilka lat, jak kanaliza zalewa mi kuchnie przez zlewozmywak. Ostatnio byłem na badaniach kontrolnych w szpitalu i w międzyczasie się zalało. Blok po gwarancji i wszelkie naprawy jedynie prywatnie, i pech dla spółdzielni że że naprawa i koszty po ich stronie / rurociągi mają przeciwspadki, kanalizacja z 1 budynku przelewa się do sąsiedniego gdy np obydwa są pełne, zamiast odpłynąć do głównej rury /. Uporałem się z bałaganem, trochę suszenia i wietrzenia, okazyjnie remont
Jak się jest obeznanym w temacie to większość problemów można przewidzieć, i w porę sprawdzić i usunąć. Woda, kanalizacja, częściowo energia i gaz na bieżąco doglądam, jeśli są po mojej stronie, jeśli są od strony administratora to tylko informuję co i jak
Unigrunt + farba i po kłopocie
Ładna podłoga
super
Działa elektryka?
Tak. Nie było tragicznie, bo szybko zauważyłam.
Armaty fachowca od prądu?
Dobre!
pewnie dlatego elektryka prunt nie tyka, bo sie boi zbroi
Kiedyś jeden elektryk (z przedrostkami mgr inż.) z mojej rodziny mocując żyrandol na propozycję wyłączenia dopływu prądu powiedział tak:
Elektryka AŁA!!!aaaaa…!!!
Dobrze, że na tej drabince siedział okrakiem, bo by pewnie zleciał i coś sobie złamał.
Było to ze 20 lat temu, ale ja mam dooobrą pamięć do tego, co nie potrzeba