Ale że co?
@waranzkomodo się widocznie pomyliła, to miało być do @Nunu .
Putin ma myślenie tunelowe. On myśli tylko o wojnie i żadne sankcje go nie powstrzymają przed niczym. A są już i to całkiem niezłe. Sposób, w jaki na niego można podziałać, to ludzie. Trzeba “krzywdzić” mu kumpli, takich, co mają w Rosji cokolwiek do powiedzenia, to może go ukrócą i zwyczajną “szarą masę” uświadamiać, bo przy dobrej propagandzie większość z nich naprawdę myśli, że Rosja “wyruszyła pokoju pilnować”.
Ta mania walki i zostania “władcą świata” tak nim owładnęła jak chęć naszego kolegi by być przewodnikiem ludzkości. Tyle, że Putin działa i to już od dawna (zabezpieczył przecież Rosję finansowo na "przeżycie i na możliwości zakupu różnych “wojskowości”. To nie jest działanie nagłe, tylko przygotowywane już od kilku lat, dlatego tak trudno go powstrzymać. On tą myślą żyje i “nie widzi” sankcji, konsekwencji ani głupoty swoich poczynań.
Jeśli poradzi sobie z Ukrainą, to (już bardziej pewny siebie) sięgnie ręką po byłe republiki, bałtyckie, a później i dalej.
@joko , dokładnie, w dzisiejszej mojej prywatnej rozmowie padły dosłownie te same słowa, które napisałaś , że te działania Putina nie są nagłe, one systematycznie od dawna się realizują.
Tylko Zachód wierzył “pięknym oczom” Putina Ale o tym można by dużo pisać
Oni nie uwierzyli, tylko myślą, że jak on zabierze się z inne kraje to oni nie ucierpią. A ucierpią, bo choćby rynki zbytu i siła robocza nie będzie na nich pracować. Za darmo nas nie poprzyjmowali do wspólnot międzynarodowych.
Ciężko jest mi to ogarnąć. W swojej naiwności wierzyłam, że ludzkość po dwóch wojnach światowych ma tyle rozumu w sobie by nie robić kolejnej, jakiejkolwiek, nawet mniejszej rozmiarem ale jednak. 21 wiek, wszystko do przodu tylko zachowania ludzkie wciąż kuleją.
Spójrz jak trudno powstrzymać wspomnianego przez Ciebie przygłupa by się uspokoił, to co my tu teraz o Pitunie będziemy dyskutować. Tyle się tu pisze, dyskutuje a pusty łeb swoje.
Biden na razie nie odetnie swift bandycie, a to byłby jakiś bat. Chociaż dobre, że chociaż rozważa …
Zachód z USA na czele nie ma jaj. Będzie pierniczyć jak pytamowy guru - i na bzdurnym gadaniu się zakończy. Tak to właśnie działa.
A już ten obrazek poniżej rozwalił mnie zupełnie …
Obym się mylił.
|Wydaje mi się, że decyzja o wykluczeniu Rosji ze SWIFT jest coraz bliższa. A przydałaby się.
Rosja “między wierszami” grozi tym, ze zamieni wojnę w nuklearną.
Niektóre państwa i niektórzy ludzie nie uważają Putina za zupełnie zdrowego umysłowo. Nie wiem, co o tym myśleć, ale jestem skłonna przyłączyć się do ich osądu.
Putin jest szaleńcem
Na ile przewidywalnym? I tak naprawde to czym zarażonym oprocz manii wielkosci?
Ja prdl…z choinki się urwałaś?
Ktos mieszkajacy w Polsce potwierdzi to, ze stacje paliw, oprócz Orlena, dostaly zakaz hurtowej sprzedazy paliwa? Tylko to co mieli do tej pory na stanie. Tylko orlen moze. Reszta dla wojska. Czemu o tym nie mowia w mediach?(?)
Slyszalem o tym osobiscie od osoby ze swoją stacją, nie z internetu
Jeżeli nie jesteś do końca pewien czy coś nie jest przypadkiem objęte tajemnicą wojskową albo państwową, to lepiej o tym nie pisz dla własnego dobra i dla dobra osoby, która Ci tę informację przekazała
Zrobią mi samobojstwo? XD
Oj… Foczek… Jak Ty jeszcze mało życie znasz…
Znalqzlem na intermecie tylko tyle ze NIEoficianie stacje dostaly pisemny zakaz
Czasem lepiej nie drążyć tematu. Jak zakaz będzie oficjalny i informacje o nim wszędzie, to wtedy sobie na ten temat pogadamy
A xp ty sie nie boisz? W polsce mieszkasz. Na internecie przed godzina sie pokazaly zdjecia satelitarne, ze w bialorusi przy granicy z polska jest ustawione wojsko i ciezki sprzęt
Zupełnie spokojna nie jestem ale się tak jakby specjalnie nie boję. Szkoda mi zdrowia na denerwowanie się Putinem. Co ma być, to będzie, a wiadomo , że stres negatywnie wpływa na zdrowie nie tylko psychiczne.