Niewesołe refleksje

Ale że co?

@waranzkomodo się widocznie pomyliła, to miało być do @Nunu .

1 polubienie

Putin ma myślenie tunelowe. On myśli tylko o wojnie i żadne sankcje go nie powstrzymają przed niczym. A są już i to całkiem niezłe. Sposób, w jaki na niego można podziałać, to ludzie. Trzeba “krzywdzić” mu kumpli, takich, co mają w Rosji cokolwiek do powiedzenia, to może go ukrócą i zwyczajną “szarą masę” uświadamiać, bo przy dobrej propagandzie większość z nich naprawdę myśli, że Rosja “wyruszyła pokoju pilnować”.
Ta mania walki i zostania “władcą świata” tak nim owładnęła jak chęć naszego kolegi by być przewodnikiem ludzkości. Tyle, że Putin działa i to już od dawna (zabezpieczył przecież Rosję finansowo na "przeżycie i na możliwości zakupu różnych “wojskowości”. To nie jest działanie nagłe, tylko przygotowywane już od kilku lat, dlatego tak trudno go powstrzymać. On tą myślą żyje i “nie widzi” sankcji, konsekwencji ani głupoty swoich poczynań.

7 polubień

Jeśli poradzi sobie z Ukrainą, to (już bardziej pewny siebie) sięgnie ręką po byłe republiki, bałtyckie, a później i dalej.

4 polubienia

@joko , dokładnie, w dzisiejszej mojej prywatnej rozmowie padły dosłownie te same słowa, które napisałaś , że te działania Putina nie są nagłe, one systematycznie od dawna się realizują.

5 polubień

Tylko Zachód wierzył “pięknym oczom” Putina :frowning: Ale o tym można by dużo pisać :frowning:

4 polubienia

Oni nie uwierzyli, tylko myślą, że jak on zabierze się z inne kraje to oni nie ucierpią. A ucierpią, bo choćby rynki zbytu i siła robocza nie będzie na nich pracować. Za darmo nas nie poprzyjmowali do wspólnot międzynarodowych.

3 polubienia

Ciężko jest mi to ogarnąć. W swojej naiwności wierzyłam, że ludzkość po dwóch wojnach światowych ma tyle rozumu w sobie by nie robić kolejnej, jakiejkolwiek, nawet mniejszej rozmiarem ale jednak. 21 wiek, wszystko do przodu tylko zachowania ludzkie wciąż kuleją.

4 polubienia

Spójrz jak trudno powstrzymać wspomnianego przez Ciebie przygłupa by się uspokoił, to co my tu teraz o Pitunie będziemy dyskutować. Tyle się tu pisze, dyskutuje a pusty łeb swoje.

Biden na razie nie odetnie swift bandycie, a to byłby jakiś bat. Chociaż dobre, że chociaż rozważa … :upside_down_face:
Zachód z USA na czele nie ma jaj. Będzie pierniczyć jak pytamowy guru - i na bzdurnym gadaniu się zakończy. Tak to właśnie działa.

A już ten obrazek poniżej rozwalił mnie zupełnie …

Obym się mylił.

6 polubień

|Wydaje mi się, że decyzja o wykluczeniu Rosji ze SWIFT jest coraz bliższa. A przydałaby się.
Rosja “między wierszami” grozi tym, ze zamieni wojnę w nuklearną.
Niektóre państwa i niektórzy ludzie nie uważają Putina za zupełnie zdrowego umysłowo. Nie wiem, co o tym myśleć, ale jestem skłonna przyłączyć się do ich osądu.

5 polubień

Putin jest szaleńcem
Na ile przewidywalnym? I tak naprawde to czym zarażonym oprocz manii wielkosci?

3 polubienia

Ja prdl…z choinki się urwałaś? :woman_facepalming:t3::woman_facepalming:t3::woman_facepalming:t3:

Ktos mieszkajacy w Polsce potwierdzi to, ze stacje paliw, oprócz Orlena, dostaly zakaz hurtowej sprzedazy paliwa? Tylko to co mieli do tej pory na stanie. Tylko orlen moze. Reszta dla wojska. Czemu o tym nie mowia w mediach?(?)
Slyszalem o tym osobiscie od osoby ze swoją stacją, nie z internetu

1 polubienie

Jeżeli nie jesteś do końca pewien czy coś nie jest przypadkiem objęte tajemnicą wojskową albo państwową, to lepiej o tym nie pisz dla własnego dobra i dla dobra osoby, która Ci tę informację przekazała :wink:

1 polubienie

Zrobią mi samobojstwo? XD

1 polubienie

Oj… Foczek… Jak Ty jeszcze mało życie znasz… :grin:

3 polubienia

Znalqzlem na intermecie tylko tyle ze NIEoficianie stacje dostaly pisemny zakaz

1 polubienie

Czasem lepiej nie drążyć tematu. Jak zakaz będzie oficjalny i informacje o nim wszędzie, to wtedy sobie na ten temat pogadamy :wink:

1 polubienie

A xp ty sie nie boisz? W polsce mieszkasz. Na internecie przed godzina sie pokazaly zdjecia satelitarne, ze w bialorusi przy granicy z polska jest ustawione wojsko i ciezki sprzęt :open_mouth:

1 polubienie

Zupełnie spokojna nie jestem ale się tak jakby specjalnie nie boję. Szkoda mi zdrowia na denerwowanie się Putinem. Co ma być, to będzie, a wiadomo , że stres negatywnie wpływa na zdrowie nie tylko psychiczne.

2 polubienia