A ja tam mam stresa
Mieszkam na północnym wschodzie Polski i śpię spokojnie. Ty też spokojnie śpij. Szkoda zdrowia na denerwowanie się czymś, na co i tak nie masz wpływu.
O ile to prawda to jakby to powiedzieli to zaczekałaby się masowa panika skoro oszczędzamy paliwo dla wojska to znaczy że będzie wojna na bank
A tutaj jest artykuł z “Polityki” z 28 stycznia… Warto przeczytać,brzmi strasznie i niestety okazał się nie proroctwem,ale bardzo dobrą analizą wydarzeń… Przerażające…
Poza tym Putin ma mentalność dawnych władców…Dla niego rządzić,oznacza zdobywać terytorium.Jesli świat go nie zatrzyma i zdobędzie Ukrainę,to to dopiero będzie początek… Jeśli ktoś mówi że Ukraina ma przestać istnieć ,że trzeba zlikwidować całą ludność itp.to prawda jest taka,że mamy prawo,a wręcz powinniśmy się bać.My nawet wojska nie mamy…Najlepszych generałów wymieniono na przydupasów karła,będziemy się bronić czym? Ołtarzami polowymi? Aż dziw że nasze wojsko jeszcze nie ćwiczy rzutu różańcem do wroga…
To wszystko jest straszne…
Nie wiem… Rozumiem, ze mozna sie nie szczepić na covid bo wierzy się w rózne fake newsy czy cos… ale z tym tankowaniem to jest jakies niewytlumaczalne zjawisko…
Już ci mówię. to fakenews. Dzwoniłem do firmy z której brałem kiedyś hurtowo paliwo. Mogą na 16h dziś tonę ON dostarczyć
Zjawisko to jest identyczne z tym, jakie było z papierem toaletowym na początku Covida w Polsce. Kiedy wszyscy na coś się rzucają, tym na końcu kolejki faktycznie może zabraknąć. Tyle w temacie.
No nie wiem. Dziwne, zeby moj znajomy robil mi fake newsa xd
Ale moze wszystko sie wyjasni w najblizszym czasie.
Ale dlaczego sie rzucają na ten papier czy paliwo…
@joko , to twardy z Ciebie zawodnik. Bo mnie od wczoraj kłuje w klatce piersiowej, żołądek mam ściśnięty, łzy poszły.
Ja już nie mam łez. Wypłakałam wszystkie.
Życie dalej trwa.
Żyjmy więc
I się wyjaśniło. Byłem na zakupach… stacja niezależna paliwo 6,49 Orlen 5,87 ale… sprzedają tylko to perfumowane gówno po 6,04 a i tak kolejki są. Zamówiłem już 1000 l po 5,81 .Mam mausera 1000l miał być na wiosnę do deszczówki ale spoko przyda się.
NIe znam tego portalu, nie wiem na ile ma wiarygodne dane, ale Polska armia jest w nim na 18 miejscu na świecie. Dane są sprzed 2020 roku, a nasz PKB przeznaczony na armię w tym czasie wzrastał. Inne źródła podają, że armia Bundeswery jest szczątkowa, Rosja też ma zawyżone dane. Ogólnie w Europie jest Francja, Wlk Brytania, Niemcy, Rosja i Polska.
Na ile strona jest wiarygodna? Nie wiem. O uzbrojeniu musiałabyś pogadać z moim mężem
Jest niewiarygodna. I to bardzo. Mamy armię w szczątkach, przekręty i tysiące krzyży bojowych. Dochodzi do tego słabe wyszkolenie i w większości nie działający sprzęt. Uwalone przetargi na śmigłowce, pancernik z tektury.
Dokładnie tak jak mówisz…kiepsko z naszą armią . Bardzo kiepsko.
A propos…znajomy prowadzi CPN obok Intermarche…dziś odmówiono mu dostawy paliwa…
Zapewne zależy od miasta. No i widzę że Orlen korzysta. Ludzie muszą przepłacać za to perfumowane gówno które dotąd słabo się sprzedawało.
Ogólnie szkolenie armii przez wiele ostatnich lat opierało się na szkoleniu oficerów, chemików, inżynierów, informatyków…Chyba nikt nie spodziewał się że wojny w takim wydaniu jak w 39…