To czytaj. Ja spakuję co mam i mogę, i pomogę.
No i przywieźli. Mam zapasy na 20 tyś km. Więc paliwa nie zabraknie. Nie rozumiem skąd problemy stacji. Wydaje mi się że jednak ktoś mądry w Orlenie sytuację nadużywa. w okolicy 30 km orleny mają tylko to drogie perfumowane gówno verwę. Reszty nagle nie ma. I to tak pb jak i on.
A Polska Armia to “(…) różańce bojowe,ołtarze polowe,stado kapelanów z dużo wyższym wynagrodzeniem niż żołnierz , sześć okrętów,trochę czołgów -na jeden przypada 6 pocisków (…)”
Cóż dodać…
ja emerytka, wiec z zabraniem win wszelakich? nie ta kondycja
dzis sie tlumaczylam ze wielbladem nie jestem a przynajmniej nie krewna putinopodabna
a kolezanko ciesze sie, ze podalas mi amiga jako slowo uzywane w dialekcie
to sie nazywa histeria, panika tłumu tez
Robisz tak regularnie, czy tez w związku zagrozeniem?
Ja też wielbłądem nie jestem. Spakowałam a ktoś po prostu odbierze to ode mnie z domu i dostarczy gdzie trzeba.
Kupowałem już kilka razy większą ilość. A obecnie… niechęć do paliw premium i widziałem chore kolejki. Zresztą czy to aż tak dużo?
Panika? Raczej dbanie o swoje interesy.
Wlasnie teraz slysze, ze orlen wprowadzil limit 50litrow na samochod
Tak to potwierdzam. Ale… samochody ciężarowe 500 l. A busa mam jako ciężarowy rejestrowany. Zresztą tyle co jeździ fiatów panda i podobnych z kratką po Polsce…
Sledze od wczoraj dość dokladnie relacje z Ukrainy i moge dojść do wniosku, że chyba ta Rosja coś słabo zmotywowana, albo Ukraincy są dobrzy, bo ciągle widze tylko info ilu to juz rusków padło tu czy tam, ile pojazdow… Moze Ukraina nie jest jednak na straconej pozycji… a moze to jakas taktyka Putina na razie?
Bo to nie chodzi by złapać króliczka. Chodzi by go gonić. A na serio to moim zdaniem już pozamiatane jest od lat. Teraz to gra wojenna dla obserwatorów.
Z życia wzięte: w Poznaniu na stacji widziany był facet, który zatankował do pełna + dwa kanistry + nalał sobie po dwa litry do 2-ch UWAGA: worków foliowych. To dopiero zapobiegliwość, a może głupota?
No to wesoło miał. Jeśli to benzyna to worki się niedługo rozpłyną. A czy zapobiegliwość? więcej mu by się rozlało niż by wlał do zbiornika.
Przecież to niebezpieczne jak nie wiem… Ludziom się w głowach miesza.
Limit też jest wprowadzony w bankomatach i bankach. Wiem to od osób zamieszkałych w Polsce , w różnych regionach @GumowaFoka .
O ewakuacji nie myślę
A od lat mam problem cywilizacji bialego człowieka
Wędrowanie jest rzeczą ludzką i kocią
Ale na papierze podobno, to Polska ma prawie tyle czołgów co niemcy francja i wielka brytania razem.
Sobie siedzę jakby nigdy nic ale nieopodal jest granica z rosją…