Niewesołe refleksje

Z tego co się orientuje zapasy paliwa mamy na ok. 3 miesiące…

Pogadam z Twoim mężem bardzo chętnie . W maju? Face to face :grin:

1 polubienie

Po mojej strefie Pirenejów?
I ruskiej wojnie?
Wojsko jest tyle warte co zaprowiantowanie
Z pustym brzuszkiem źle sie myśli

1 polubienie

No wlasnie o tym pisze. To saamo moj znajomy…
Czyli ktos potwierdzil. To nie fake news

1 polubienie

No mnie nie robili problemów z zamówieniem 1000 l. I dostawa tego samego dnia mimo że nie handluję paliwami. Dla mnie zamęt wprowadza sam Orlen.

To chodzi chyba wlasnie o tych handlujacych paliwami. Maja zakaz

Czuję strach…Na tyle silny że skontaktowałam się z jednym ze znajomych oficerów WP…Tylko tak mogę się dowiedzieć czegoś konkretnego,a przede wszystkim prawdy na temat co na to wszystko Wojsko Polskie…

3 polubienia

Niedawno się dowiedziałem,że bojowo niby lepsza armia Niemiec jest w dołku i nasza skuteczniejsza… :thinking:

2 polubienia

Nie sądzę, żeby Putin rozpoczął aż dwie militarne wojny jednocześnie, z czego ewentualna wojna z Polską byłaby bezpośrednio z NATO, skoro nie wiadomo jest, jak mu pójdzie z Ukrainą. Mimo to na wszelki wypadek przed snem rzuciłem okiem na portal informacyjny.

Ciekawostka językowa: możecie sprawdzić, co w esperanto znaczy “putino” (końcówka -o oznacza tylko tyle, że słowo jest rzeczownikiem i można jest zastępować ją apostrofem)

Jednocześnie nie.Sprawa znacznie się skomplikuje jak Ukraina przegra tę wojnę…

3 polubienia

5 polubień

Podobno nie mają nic wspólnego z aktualną wojną. Tak podkreślają.

Jasne…tak jak i Białoruś nie ma z tym nic wspólnego…

5 polubień

WP jest w trybie"czekać aż rozwinie się sytuacja"

2 polubienia

Dobra ja i tak dostałem stopień oficerski po studiach. A i tak mnie nie wezwą ze względu na stan zdrowia. Ja proponuję na początek wysłać naszych 460 światłych do obrony granic.

1 polubienie

Póki co spakowałam trzy 180 litrowe worki kocy,pościeli, ubrań…W mieście już pojawila się ukraińska rodzina i potrzebują wszystkiego,bo wyszli jak stali…W Przemyslu jest już dom dla uchodźców i tam też potrzebują mnóstwo rzeczy…Trzeba pomóc,ile można…

6 polubień

180 litrowe? to prawie bigbagi.

1 polubienie

No wielkie…i sporo tego. Komuś bardziej się przyda…

2 polubienia

Przecież nie od razu, ale…

3 polubienia

Vil wybacz, ale od czasu kiedy Komorowski podpisal kwit, ze esbecja ma uprawnienia WSW to już poczytac przygody Szwejka