Z tego co się orientuje zapasy paliwa mamy na ok. 3 miesiące…
Pogadam z Twoim mężem bardzo chętnie . W maju? Face to face
Po mojej strefie Pirenejów?
I ruskiej wojnie?
Wojsko jest tyle warte co zaprowiantowanie
Z pustym brzuszkiem źle sie myśli
No wlasnie o tym pisze. To saamo moj znajomy…
Czyli ktos potwierdzil. To nie fake news
No mnie nie robili problemów z zamówieniem 1000 l. I dostawa tego samego dnia mimo że nie handluję paliwami. Dla mnie zamęt wprowadza sam Orlen.
To chodzi chyba wlasnie o tych handlujacych paliwami. Maja zakaz
Czuję strach…Na tyle silny że skontaktowałam się z jednym ze znajomych oficerów WP…Tylko tak mogę się dowiedzieć czegoś konkretnego,a przede wszystkim prawdy na temat co na to wszystko Wojsko Polskie…
Niedawno się dowiedziałem,że bojowo niby lepsza armia Niemiec jest w dołku i nasza skuteczniejsza…
Nie sądzę, żeby Putin rozpoczął aż dwie militarne wojny jednocześnie, z czego ewentualna wojna z Polską byłaby bezpośrednio z NATO, skoro nie wiadomo jest, jak mu pójdzie z Ukrainą. Mimo to na wszelki wypadek przed snem rzuciłem okiem na portal informacyjny.
Ciekawostka językowa: możecie sprawdzić, co w esperanto znaczy “putino” (końcówka -o oznacza tylko tyle, że słowo jest rzeczownikiem i można jest zastępować ją apostrofem)
Jednocześnie nie.Sprawa znacznie się skomplikuje jak Ukraina przegra tę wojnę…
Podobno nie mają nic wspólnego z aktualną wojną. Tak podkreślają.
Jasne…tak jak i Białoruś nie ma z tym nic wspólnego…
WP jest w trybie"czekać aż rozwinie się sytuacja"
Dobra ja i tak dostałem stopień oficerski po studiach. A i tak mnie nie wezwą ze względu na stan zdrowia. Ja proponuję na początek wysłać naszych 460 światłych do obrony granic.
Póki co spakowałam trzy 180 litrowe worki kocy,pościeli, ubrań…W mieście już pojawila się ukraińska rodzina i potrzebują wszystkiego,bo wyszli jak stali…W Przemyslu jest już dom dla uchodźców i tam też potrzebują mnóstwo rzeczy…Trzeba pomóc,ile można…
180 litrowe? to prawie bigbagi.
No wielkie…i sporo tego. Komuś bardziej się przyda…
Przecież nie od razu, ale…
Vil wybacz, ale od czasu kiedy Komorowski podpisal kwit, ze esbecja ma uprawnienia WSW to już poczytac przygody Szwejka