No Kurfa nie wierzę! chodzi o ten wypadek autobusu w Wawie

Aby zrobić D należy mieć 21 lat i chyba 2 lata B

1 polubienie

sukinkoty znaczy sie
ja jak pale papierosy to mentolowe i dlugie
import z GB bedzie
a co do Brukseli? pomysl niezly, ale wykonawstwo wymaga przewietrzenia

1 polubienie

To Bruksela wymyśliła, ten zakaz sprzedaży mentolowych. Dlaczego? krążą róże teorie spiskowe bo mentolowe są słabsze, czyli powinny być mniej szkodliwe niż zwykłe. A zwykłe kupisz bez problemu.

1 polubienie

ma to zniechęcać do palenia w ogole
a kto wymyslil prostowane banany i ze pomidor ma byc czerwony?
i z nudow to wymysla, ze kwadrat ma byc okragly
dopoki PE i inne organizacje miedzynarodowe nie beda miejscem synekur, znudzonych politykow i jakich bylejakich?

1 polubienie

Ja mogę. Do niedawna przy władzy byli faceci, którzy jarali cygara i pili skocza, więc tytoń i alkohol są legalne. Teraz przejmują władzę ludzie z pokolenia, które za młodu jarało maryśkę i brało LSD. Więc maryśka jest legalizowana. A palenie stało się niemodne :wink:

2 polubienia

Nie o to chodzi. Chodzi o to też, żeby nie smakowały dobrze. Za oceanem zabronili (np. w Ontario) smakowych płynów do elektronicznych papierosów z tego samego powodu. No bo skoro papieros (ok, elektroniczny) smakował jak truskawka, no to chyba był atrakcyjny :wink:

uzywki sa stare jak swiat
a popijanie skocza? nie bede protestowac jesli jest to w rozsadnych ilosciach

1 polubienie

A czy papieros w ogóle może dobrze smakować???
To jak ktoś lubi Marlboro, to należy zabronić mu kupowania Marlboro. A zwolennikowi LM-ów zakazać kupna LM-ów, bo właśnie te lubi? To jest chore.
Gdyby zakaz sprzedaży dotyczył wszystkich papierosów, to bym zrozumiała, ale dlaczego tylko mentolowych nie wolno sprzedawać???
Ktoś ma w tym interes i tyle. Już pojawiły się jakieś substancje, które aromatyzują zwykłe papierosy. Tylko że teraz koszt paczki wzrósł - o to chodziło?
Ja nie palę, żadnych, ale to jest dyskryminowanie ludzi lubiących miętę :frowning:

1 polubienie

Papieros może smakować dobrze. Nawet bardzo dobrze. Dlatego rzucanie palenia podobno bywa trudniejsze od rzucenia heroiny.

3 polubienia

Na szczęście mnie to nie dotyczy. Ja tylko pytam: dlaczego mentolowe, a nie wszystkie?

2 polubienia

heroiny nie probowalam
opiaty ale w formie znieczulenia po operacji reki omalze nie wyslaly mnie do lepszego ponoc bytu, kilka godzin narkozy, tlenu plus znieczulenie dozylne?
cuda sie zdarzaja tylko raz
kij czy marchewka? jesli juz chodzi o uzywki?

1 polubienie

Nie trzeba długo szukać po necie -mentol jest jedną z kilku “prozdrowotnych” ziół, które rekomenduje się tym, którzy rzucili palenie , by oczyścili płuca. Badań nie prowadziłam ale samo palenie papierosów mentolowych zapewne nie przyczynia się do raka płuc… tak jakby ktoś sobie tego życzył, mamy palić i chorować na raka. A dali produkt omyłkowo leczniczy…

2 polubienia