Ten kierowca miał 20 lat… to kiedy miał się nauczyć jeździć? Osobówką pewnie dobrze jeszcze nie śmigał, ale kierowcą autobusu został!? Oczywiście znaleźli przy nim amfę i to było powodem “wypadku”, jednak mimo wszystko… z takim krótkim stażem dostają taka odpowiedzialną fuchę? Czy nie uważacie, że powinna być jakaś wyższa granica wieku, by móc podjąć pracę kierowcy…w miejskich autobusach ? W końcu nawet prezydentem nie można zostać przed upływem 35 lat?
Niekoniecznie. Od 18 lat można robić prawko. Zrobił kat. B, potem na autobus i znalazł pracę. Może po znajomości. Widocznie w ofercie nie wymagali wieloletniego doświadczenia.
Gdzies ci młodzi muszą nabyć doświadczenie. Najlepiej w praktyce. Może jazd na kursach powinno być więcej?
Do utraty koncentracji i odlotu przyczynila się amfa.
Ma 27 lat.
Do mnie dotarło, że miał 27 lat i już zaliczył wcześniej przerwę roczną za punkty.
To ja na innej stronce wyczytałam kierowca ma cytuję “około 20 lat”.
Wcześniej było info ze ma 20. Później że 27
I 13 razy był już karany za wykroczenia drogowe xd
Przejrzałem teraz 4 świeże oferty z różnych polskich miast na kierowcę autobusu. Wymagają ino świadectw i prawka. Nie ma nigdzie o stażu czy przejechanych km.
Tak jak widzę ten wypadek, to według mnie zawinił narkotyk.
Ma 27.
Oj tam. Upał był
na temat kierowcow? jak pierwszy raz usiadlam za kierownica auta z automatyczna skrzynia biegow to dobrze, ze konstrukcja samochodu przewidywala mozliwosc zahamowania bez takowej
sprzeglo? sie wylaczylo, a sluzy do wrzucenia biegu wstecznego
nie podjelabym sie na trzezwo i bez symulatora manewrowac tirem
ale mozliwosci ze sie da nie wykluczam
Według śledczych też… ale mimo wszystko gdyby miał 20 lat ( choć nie ma jak podajecie) to i tak za młody do tak odpowiedzialnej roboty.
Kierowca był trzeźwy a bus sprawny. Facet po prostu na moment nie ogarnął rzeczywistości. A przed nim było rozwidlenie wiaduktu. Amfa jak nic. Plus upał i zmęczenie.
prawko to mozna bylo od 16 lat i nikomu to nie szkodzilo, ze tatus wiozl na kolanach dziecko trzymajace kierownice
pod warunkiem, ze robisz to w terenie gdzie nikogo nie zabijesz
daj linka
bo nie wiem o czym dyskutuje
ktos zle wyszkolony wsiada do za duzego pojazdu? wiek tu nie ma znaczenia
Co do amfy - ją się bierze by się pobudzić i nie stracić koncentracji. Także ten kierowca zapewne walczył w ten sposób z monotonią i zmęczeniem.
Senność, omamy, zawroty/bóle głowy i paraliż mięśni wywołuje dopiero jej przedawkowanie. Czasem też wydalanie z organizmu.
za moich czasow amfe mozna bylo kupic w aptece na lewa recepte iesli nieduzo
jak sie chciales nacpac to juz trzeba bylo miec znajomego lekarza i recepte lepiej podrobiona
falszerstwa kwitly
komu to przeszkadzalo?
i mnie z amfa, opiatami i z marycha jest nie po drodze,nie sluza mi, wiec wole sie napic wodki i standardowego kaca odleczyc
No właśnie, matrycha - legalna w kilku krajach Europy, a papierosy mentolowe (miętowe) zakazane.
Czy ktoś potrafi mi wytłumaczyć dlaczego? Jednocześnie herbatę - miętową, pastę do zębów - miętową, cukierki - miętowe można kupić bez problemu.