Moze wtedy juz kaczka bedzie po drugiej stronie wiecznosci ..niestety nastepcy -niedzwiadki mu rosna.
Dokładnie. Kaczyński, zanim odejdzie (na emeryturę czy na tamten świat) wpuści do systemu sprawdzone potwory: Czarnka, Macierewicza, Ziobrę, Mateckiego, Błaszczaka, Kurskiego czy Obajtka.
Należy się spodziewać obowiązku wywieszania portretu Prezesa w każdym urzędzie, w każdej sali szkolnej, w każdym kościele, przedszkolu, taksówce i porodówce. Hospicja, prosektoria i zakłady pogrzebowe też nie będą z tego obowiązku zwolnione.
Prezes będzie widoczny nawet dla zamkniętych oczu.
Na Placu Zwycięstwa w Wawie, tuż brzed Grobem Nieznanego Żołnierza, pojawi się posąg Jarosława przewyższający gabarytami posąg Chrystusa w Świebodzinie.
W Polsce uklad zbiorowy pracy nie isnieje, istnieje tania sila robocza jako spadek po feudalizmie, system folwarczny ma sie dobrze. Niewolnik moze sie zbuntowac tylko tak, ze komus podlozy noge. Niestety chcac pokonac potwory w stylu garnka nalezalo cos wtpracowac. Mozna bylo np.podbic pensje opiekunom w domach dziecka, cokolwiek czy mozna bylo zapunktowac. Pisze merkantylnie, bo wiem, ze i tak zaden polityk sie czlowiekiem pracy nie przejmuje a kierowcy autobusow sa zieloni ze zmeczenia i milcza nawet jak im pasazer przeszkadza jechac, bo drze buzie niezaleznie od wieku.
ps zasilek pogrzebowy pojdzie w gore. Dobra wiadomosc na czasie.
Bo tak zostaliśmy wyedukowani i ta nauka przechodzi na inne pokolenia. Zaprogramowani na pracę indywidualną z jednoczesnym ujarzmianiem idei kolektywizmu.
W myśl zasady, że dwie dogadujące się wzajemnie jednostki, to już zgromadzenie, które stwarza zagrożenie dla ciała rządzącego tymi jednostkami.
No tak… Jeszcze tego by brakowalo.
Kolego kod Enigmy oficjalne rozpracowi angole w jakima akamuflowanym dworku pod Londek Zdroj oczywiscie do schematu nie pasowali jakies " wschodnie znajdy i homoseksualista Turing..?
Oficjalnie, to Karol wygrał wybory, choć na to nie zasłużył.
Ofderry i beneficja za za zaslugi sa wdrukowane w model
Teraz piłeczkę ma premier Donald Tusk. Zobaczymy co z nią pocznie! Opcji jest kilka; dogada się chociaż w minimalnym stopniu z Nawrockim, albo niech bierze przykład od znajomych z Zachodu, co przecież lubi robić - nowe wybory/ dobrowolne odejście. Jakoś Macron mógł je zarządzić, Niemcy także, kanclerza zmienili Austriacy, premiera Kanadyjczycy. Do dzieła! Może być też tak, że jeszcze w jakimś stopniu zatęskni za prezydentem Dudą jak i potrafił jego obóz powoływać się na prezydenta Kaczyńskiego. Wcześniej nazywali Erdogana dyktatorem, co nie przeszkadzało mu potem jeździć do niego do Turcji i pozować do zdjęć. Czy teraz to samo będzie robił z Nawrockim - złodziejem, kibolem, sutenerem itd. ? Poda mu rękę ? Zobaczymy czy będzie za wszelką cenę trzymał się stołka. Wybory pokazały też, że Tusk nie jest żadnym politycznym magiem. Tak naprawdę wygrali tylko I turę wyborów prezydenckich, co finalnie nic nie dało. Po parlamentarnych ( to jednak 2 miejsce ) '23 wzięli władzę bo PiS spartolił sprawę atakując wszystkich, co skutkowało brakiem możliwości koalicyjnych. Teraz sondaże mówią jasno - wszyscy koalicjanci nie wejdą do parlamentu. Niektóre badania pokazują nawet, że w Sejmie będą 3 partie. Taki układ oznacza raczej koniec rządów Tuska. Skończyło się łowienie naiwniaków na kwotę wolną, “w sklepach będzie taniej”, paliwo po 5,19 zł i resztę bajek. Naobiecywali dużo, żeby jeszcze w jakimś stopniu podjęli próbę realizacji. Oni nawet nie składają ustaw, a mówią, że prezydent wszystko blokuje. Zablokował chyba z 5 rzeczy, które przyszły z parlamentu. Była złożona kwota wolna 60 tysięcy przez Konfederację. Odrzucili bo wprowadzą w 2027. Czyli znów ta sama obietnica na kolejne wybory. Można było nanieść poprawkę, że to wejdzie od '27, ale klepnąć teraz. Pokazaliby, że coś chociaż chcą zrobić, ale nie. No to do widzenia ?
Macierewicz jest starszy od Kaczyńskiego i do tego jest nieobliczalny. Ale z resztą się zgodzę.
Paliwo jest blisko tego 5,19 a nawet niżej jak dla mnie:) Dziś tankowałem za 5,35PLN co daje 4,35 netto
Problem w tym że ludzie nie weryfikują informacji i wierząc w bzdury zagłosowali na Karola Nawrockiego broniąc ich przed wymyślonym bajkami
Żebym się z Tobą zgadzał aż dwukrotnie w jednym temacie to cud jakiś chyba…
Tak…PO popełnia powoli ten sam błąd co przed utratą władzy.Pycha i samozadowolenie.I ta niechęć do przyznania że Polska to w 50% także ten wizerunek którego nie nazwę bo…tak jak na fejsie napisałem,zbyt smutno mi…
Program w przypadku prezydenta to akurat sprawa drugoplanowa lub żadna bo cóż on może…Ale fakt że od wielu lat,kibolstwo w Polsce dyktuje warunki.Niepiśmienne kibolstwo.Tu są nasi a tam, ci do zwalczania…I to wszystko.Mowy nie ma o programie ani o współżyciu pod jednym dachem…
Pare lat temu byłem na Sląsku cieszyńskim,przez ok. 7-8 dni.Pociłem się KAŻDEGO DNIA,sluchając wieczornych Polaków rozmów i modląc się w duchu by mnie nikt nie zaczepił.Najłagodniejsze to"my was jeszcze dopadniemy"kojarzyło mi się z nazizmem z lat 30-tych…
Świat tych kanalii w kaszkietach,cuchnących petami i non stop rozglądających sie wokół,gdzie by tu jakiegoś peowca dopaść.
Oni nie oglądali ani Świątek,ani piłkarzyków.Im nie smakowal rosół ani piwo.Im nie podobało się słońce ani cudowne góry za oknem…Oni nie słyszeli ani ptaków ani deszczu walącego w parapet.Oni w najprymitywniejszy sposób,szukali zaczepki…Jedyne czego brakowało do szwaba w szelkach,intonującego Tomorrow Belongs To me…[ Cabaret].
To. Co opidsuesz to ponura rzeczywistosc. Ja zawsze pisalam, ze Tusk powinien zamiast bawic sie w salonowa wojenke z Kaczyńskim zatrudnic fachowcow od PR i rzecznika prasowego. Nawet jesli mialby odstajace uszy i Urban na drugie imię.
co do finansow panstwowych i polityki podatkowej? Owszem i tak Polska jest zadluzona po uszy, ale do ludzi przemawia zawartosc portfela nie zatrudnianie w TvP ludzi, ktorzy dawno juz powinni byc na emeryturze? Jeszcze przed hegemonia PiS. Zlikwidowac ekonomiczny wrzod na tylku zwany spolkami skarbu panstwa. Gdzie tluste posadki sa nagroda kosztem wdzystkich. Populizm Kaczynskiego zrobil swoje, a homo sobveticus przbil gwóźdź do trumny.
Nie bawic sie w minitrumpa bo Brzoska to nie Musk. Przyklady mozna mnozyc.
Tusk to bardzo dobry polityk.
Tylko Polska nie jest salonowa.
Polska w gruncie rzeczy,jest plebejsko faszystowska.Lepery i Tymińskie cudaki,wytyczają szlak.Plus chora i agresywna nienawiść Kaczyńskiego.Głupiego kutasa który na starych filmach,nie wychodzi z kąta.
Jak to się dzieje że szuja,wredota,parapolityczna szmira,osiąga tak wiele?
To iście rewolucyjna reakcja na zadufanie tzw.“władzy”.Reakcja na brak kontaku ze społeczeństwem,na poczucie samotności i odizolowania.Oraz kto wie czy nie najważniejsze,na całkowity brak szacunku…To ostentacyjne spychanie na margines,niemal natychmiast,po wyborczych rezultatach.
Ostatnich 20 lat to w koło to samo.Ile razy to wszystko powtarzać…
Mieli Amerykanie aktora-prezydenta który niósł światu wolność.My mamy boksera-kibola,prezydenta który nic sobą nie reprezentuje.Tak sie wychodzi na małpowaniu.
Z tym gangsterem to przesada. No chyba , ze masz na mysli, ze poki co nie jest gorszy od swojego promotora
Tak?
Jesteś pewna że ktoś taki ostałby sie w szeregach bez czegoś na wzór lojalki?
A to się właśnie albo spodobało,albo zostało zignorowane…
Byle tylko napluś na inteligencję z pod znaku Trzaska…
Mieszkałem kiedys na ulicy złożonej z 16 bram.Takie “close” jak to mówią w Anglii.Przez całe dzieciństwo i młodość,sluchałem i wchłaniałem bandytyzm,nienawiść,kibolstwo i chamstwo.Wiem doskonale jak to funkcjonuje.
Tylko kretyn daje się nabrać na bandytę wciśnietego w garnitur!
Nie bede prowadzic licytacji kto. Baluty i Chojny to narod spokojny, a srodmiejskie dolne miasto swoje zasady mialo.
Nikt z tych ludzi, o ile zyja? Nie zaglosowalby na obywatela N.
Nie no…Po prostu nie ma ich…Duchy głosowały i to w bardzo mnogiej liczbie