No to idziem się szczepić

Tem razem wszyscy, za DARMO przeciw grypie. Przeciez mozna umrzeć…

Tylko nie daj Boże mnie nie znienawidźcie!!! :innocent:

1 polubienie

Na grypę sie nie szczepilam i nie będę.

3 polubienia

Skutki gorsze od choroby. Współczuję onkologii.

1 polubienie

Nie tylko.onkologia. To covidowe szalenstwo juz spowodowolalo zapasc lecznictwa.

1 polubienie

A idźcie, idźcie.

.ja postoję.

4 polubienia

Za darmo? znów od handlarza bronią kupili?

4 polubienia

Jo tys! :innocent:

1 polubienie

Nie, ale do zeszlego roku były platne w aptekach (jak leki). A teraz darmo i pewnie bedzie prikaz…

1 polubienie

No na grypę się nie zaszczepię.

2 polubienia

Prawdopodobienstwo trafienia we właściwą mutację niewielkie.
A przy obecnych restrykcjach - maseczki, zele, mycie rąk, wietrzenie pomieszczen ryzyko zlapania grypy ograniczone.

2 polubienia

@anon18020312 Tak. Mają w zapasie milion szczepionek, a teraz nie wiedzą co z nimi zrobić… przestrzelili…

1 polubienie

Ja też nie. Jakoś grypa sama z siebie mnie nie lubi, nie przychodzi :slight_smile:

2 polubienia

Ja sadzac po opisie objawow na grype nigdy nie chorowalam.
Z bakteriami bywa gorzej niz z wirusami u mnie.

1 polubienie

W wielu wiodących i rozwijających się krajach na świecie i Europie szczepienia przeciw grypie są powszechnie dostępne i nieodpłatne, więc w tym właśnie momencie równamy do tych bardziej światłych i rozwiniętych nacji. Choć jak widzę, mentalnie nie wszyscy.
Natomiast jeżeli chodzi o całą genezę pojawienia się tych darmowych szczepionek, tu jest już całkiem spore pole do dyskusji.

4 polubienia

U mnie są bezplatne i nieobowiazkowe.
Antyszczepionkowcem nie jestem, ale akurat ta jest mi niepotrzebna.
A wlasnie dostalam sms, zeby uzgodnic z przychodni termin kolejnej aktualizacji covida na poczatku stycznia. No i beda chcieli przed test zrobic, tez dobrowolny, jak to napisali w celach badawczych :wink:
Moze sie wyjasni dlaczego nie moge polaczyc się bezprzewodowo z lapkiem, a przeciez w internecie obiecywali…

3 polubienia

Na grypę również nie zamierzam się szczepić, ale nikomu tego nie bronię i jak najbardziej daleki jestem od odradzania i kpin z tego. Ja już od poniedziałku kwalifikuję się na trzecią dawkę szczepienia.

5 polubień

Czarny Rycerz - nie krzycz tak głośno ile masz lat :wink: To znaczy - źle mi się napisało. Chciałam napisać, że może jeszcze wcale nie kwalifikujesz się na trzecią dawkę :upside_down_face: :sunglasses:

3 polubienia

:joy: :joy: :joy:

2 polubienia

@joko Kwalifikuje się, ponieważ już dostałem sms z zaproszeniem z Ministerstwa Zdrowia. A wynika to wyłącznie z mojej zapobiegliwości, nie wieku. :wink:

2 polubienia

@joko Teraz już dla większości dawka przypominająca …

2 polubienia