Tem razem wszyscy, za DARMO przeciw grypie. Przeciez mozna umrzeć…
Tylko nie daj Boże mnie nie znienawidźcie!!!
Tem razem wszyscy, za DARMO przeciw grypie. Przeciez mozna umrzeć…
Tylko nie daj Boże mnie nie znienawidźcie!!!
Na grypę sie nie szczepilam i nie będę.
Skutki gorsze od choroby. Współczuję onkologii.
Nie tylko.onkologia. To covidowe szalenstwo juz spowodowolalo zapasc lecznictwa.
A idźcie, idźcie.
.ja postoję.
Za darmo? znów od handlarza bronią kupili?
Jo tys!
Nie, ale do zeszlego roku były platne w aptekach (jak leki). A teraz darmo i pewnie bedzie prikaz…
No na grypę się nie zaszczepię.
Prawdopodobienstwo trafienia we właściwą mutację niewielkie.
A przy obecnych restrykcjach - maseczki, zele, mycie rąk, wietrzenie pomieszczen ryzyko zlapania grypy ograniczone.
@anon18020312 Tak. Mają w zapasie milion szczepionek, a teraz nie wiedzą co z nimi zrobić… przestrzelili…
Ja też nie. Jakoś grypa sama z siebie mnie nie lubi, nie przychodzi
Ja sadzac po opisie objawow na grype nigdy nie chorowalam.
Z bakteriami bywa gorzej niz z wirusami u mnie.
W wielu wiodących i rozwijających się krajach na świecie i Europie szczepienia przeciw grypie są powszechnie dostępne i nieodpłatne, więc w tym właśnie momencie równamy do tych bardziej światłych i rozwiniętych nacji. Choć jak widzę, mentalnie nie wszyscy.
Natomiast jeżeli chodzi o całą genezę pojawienia się tych darmowych szczepionek, tu jest już całkiem spore pole do dyskusji.
U mnie są bezplatne i nieobowiazkowe.
Antyszczepionkowcem nie jestem, ale akurat ta jest mi niepotrzebna.
A wlasnie dostalam sms, zeby uzgodnic z przychodni termin kolejnej aktualizacji covida na poczatku stycznia. No i beda chcieli przed test zrobic, tez dobrowolny, jak to napisali w celach badawczych
Moze sie wyjasni dlaczego nie moge polaczyc się bezprzewodowo z lapkiem, a przeciez w internecie obiecywali…
Na grypę również nie zamierzam się szczepić, ale nikomu tego nie bronię i jak najbardziej daleki jestem od odradzania i kpin z tego. Ja już od poniedziałku kwalifikuję się na trzecią dawkę szczepienia.
Czarny Rycerz - nie krzycz tak głośno ile masz lat To znaczy - źle mi się napisało. Chciałam napisać, że może jeszcze wcale nie kwalifikujesz się na trzecią dawkę
@joko Kwalifikuje się, ponieważ już dostałem sms z zaproszeniem z Ministerstwa Zdrowia. A wynika to wyłącznie z mojej zapobiegliwości, nie wieku.
@joko Teraz już dla większości dawka przypominająca …