No to ja przewrotnie, potraficie wybrać 5 najgorszych filmów?

Wszystko jest rzeczą gustu. Jeden woli córkę, a drugi teściową, a trzeci obie.

2 polubienia

A mozesz przybliżyć znaczenie tych"bojowików"?
Bez przykladu filmowego to troche trudne ale moze cos sobie wyobrażę…

No że się biją lub kopią lub strzelają i to za cała tresc filmu

piszesz o filmie “Absolwent”?
moj swietej pamieci tez mowil, ze jak tesciowa ma takie nogi???
image

3 polubienia

Oo…, i to jest super film.

1 polubienie

A to dziekuje serdecznie…
Jak mnie najdzie jakis kurcz zwojów mózgowych to wole Jasona Stathama albo Denzela Washingtona.Wschodnia odmiana tego badziewia to zapewne jedynie eskalacja okrucienstwa. :face_with_raised_eyebrow:

1 polubienie

No jest…I zawsze mnie to fascynowalo,co sprawialo ze takie opowiesci jak ta czy np. Love Story,tak fantastycznie wychodzily w kinie?Magia lat 60-tych chyba bo przeciez obie krotkie powiesci,delikatnie mowiac,do arcydziel nie należały…
A w tym filmie jest wszystko czego dusza zapragnie.Kapitalne aktorstwo,muzyka,pewne antyestablishmentowe przeslanie…
Tak sie kiedys robilo ponad pokoleniową klasykę która bedzie sie podobac i za 100 lat!

2 polubienia

W awanturniczym, rozrywkowym, filmie, dobre bójki nie są złe, byle tylko nie przekraczały praw fizyki i medycyny. A taka walka popsuła mi świetny, skądinąd film; Rocky.

A jak widzę wlatujące motory na drugie piętro, to przestaję oglądać taki film. Zostawiam to mentalnościowym chłoptasiom. Morawiecki, gdy miał kilkanaście latek. ponoć parę czołgów załatwił kamieniami w stanie wojennym. :thinking: :roll_eyes: :rofl:

2 polubienia

Pierwsze dwie czesci filmu byly niezle…Byla jeszcze jakas ambicja pokazania spolecznego tła,czegos co wykraczalo daleko poza ring…Poza tym,film byl bardzo dobrze zagrany.
Natomiast same walki…No przeciez nie bede akurat Tobie tego tłumaczył :smile:

1 polubienie

Właśnie w tym filmie, Stallone pokazał talent, moim zdaniem. A film bardzo mi się podobał do momentu zaczęcia tej walki.
Zresztą, sprawa walk i bójek na ekranie, to wdzięczny temat na następne pytanie filmowe.

2 polubienia

I bardzo zresztą po Twojej mysli :wink:
Ale zgadzam sie!
Trzeba to tylko jakos ubrac w słowa…

1 polubienie
1 polubienie

No właśnie, użytkownicy ocenili … Jesteś przeciwko PiS = nie wierzysz w zamach = Dajesz jedynkę jakiemuś pisowskiemu filmowi gniotowi = nie tankujesz na orlenie = nie oglądasz tvp = wychodzisz na ulicę pod byle prtekstem =…

Nie no super akcja = super demonstracja poglądów

Piszesz trzy po trzy.
Mozna nie cierpiec Hitlera i tamtego okresu, ale to nie znaczy, ze Triumf woli – niemiecki film propagandowy nakręcony przez Leni Riefenstahl w 1934 roku podczas zjazdu NSDAP w Norymberdze nie jest zaliczany do kinowej perfekcji.

Zobacz sobie
https://m.cda.pl/video/402681151/vfilm
Zreszta Leni Riefenstahl to jedna z ciekawszych kart kinematografii swiatowej, tylko nie tego sponsora miala.

5 polubień

Gdyby w tym filmie o Smoleńsku nie było niczego o zamachu czy coś to nawet gdyby był Słaby jak jest, nie było by o nim tak głośno w negatywnym kontekście… Założę się… Po prostu Słaby film o którym nawet nie ma po co wspominać…

Mozna nawet pójść dalej i zaryzykować teze ze gdyby nie ona,dokument filmowy dlugo dreptałby jeszcze na poziomie ponizej kroniki filmowej…

1 polubienie

Ale ten film jest technicznie i aktorsko po prostu słaby. Stronnicza amatorszczyzna.

1 polubienie

Wiem. Ale mnóstwo jest slavych

Ale nie oceniasz go źle jak i 90cprocent złych ocen, tylko za to że jest technicznie zły i słaby aktorsko …

Scenariusza to sie nie da ocenic w zakresie liczb rzeczywistych.