O ten serwis to taki filmweb. Dla przykładu… Film sekielskiego o pedofili w kościele dostaje same wysokie oceny i jest bardzo wysoko w rankingach(mimo że na to nie zasługuje) a Smoleńsk jest bardzo nisko(mimo że nie zasługuje na miano najgorszego filmu) … I można tutaj pominąć wszystko co uwzględnia ktoś normalny przy ocenie filmu i te filmy i tak byłyby na przeciwległych biegunach…
I o to coś mi chodzi… O polityke.
Przecież nie dasz filmowi sekielskiego 5/10 bo będziesz Pisowiec… A nie dasz Smoleńsk owi NAWET 5 na 10 (na co myślę może naciąganie zasłużyć) bo będziesz jakiś przynajmniej prawicowiec…
Film Sekielskiego jest słaby ale oparty niestety na faktach. Po za tym to inny gatunek. Ja nie tankuję na Orlenie bo… drogo jak diabli i wkurzają mnie kolejki do hot-doga, teraz po po paczki będą. Z powodu kolejek , cen i przeinaczenia celowości nie korzystam też z Poczty Polskiej. Ale popatrz prawdziwy Pisior nie kupuje w Biedronce bo podobno nie płaci podatków… Tylko że Biedra to jeden z największych płatników CIT obecnie… Orlen za to w zeszłym roku CIT nie zapłacił bo przyniósł straty.
Ale że co?
Pomyliłem wątki, przepraszam.
Tak se myślałem ![]()
Mniejsza o przesłanie. Film po prostu jako film = gniot. Mysle że malina zasłuzona…
Ten film nawet przesłanie pomylił. W założeniu miał mówić o dziennikarce która zginęła bo zaczęła drążyć temat Smoleńska… Tyle że komuś się pozajączkowało i ona żyje.
Odrozniasz film dokumentalny od fabularnego?
Przepraszam ze sie wtracam miedzy wodke a zakaske [bo nie ogladalem i nie mam zamiaru ogladac Smolenska] ale moze podaj wreszcie jakis Twoim zdaniem,gorszy film od Smolenska.
Zobaczymy skad bierzesz pewnosc ze sa na tym lez padole,filmy jeszcze gorsze…
Film fabularny a nie dokument,zeby bylo jasne ![]()
Myslalam, ze
Byl jeszcze sequel. I sporo innych, gdzie pomidory zastepowaly owady/kosmici/roboty. (to wszystko popluczyny po Dniu Tryfidow)
Ale w porownaniu ze Smolenskiem to cudo kinematografii
Jest też film o morderczej oponie. Ale w rankingu wyżej od smoleńska.
Są gorsze na pewno. Ale ten się ostatnio mocno odbił na Polakach. I nie z powodu niechęci do PIS a dlatego ze dzieci w szkołach miały przymusowe wycieczki na gniota.
Dzien tryfidow bardzo lubie.Klasyka lat 50-tych i lepiej tego sie nie dalo wtedy zrobic.A poza tym…Musialbym sobie przypomniec obsade ale byl bardzo fajnie zagrany.
Oczywiscie ze sa i gorsze i glupsze przede wszystkim filmy.Ale pytam po pierwsze z ciekawosci,po drugie pytam o polski film lub filmy a po trzecie,bez przykladow to tylko pustoslowie oparte o przekonanie ze za wszystkim stoi polityka…
Liretacki pierwowzor Tryfidow mi sie bardziej podobal, ale film tez niczego sobie.
Słabym polskim filmem z ostatnich lat jest “Polityka”. jest dobrze ujęte ale mimo ładnej obsady kiepska gra i okropne sceny.
To jeszcze do mnie nie dotarlo…
Nie oglądaj. Nie warto. Ja często mam włączony film żeby coś słyszeć podczas pracy.
Zapamietam bo nie chcialbym tracic czasu.Mimo iz siedze w epoce bardzo odleglej,filmow do odkrycia jakby coraz wiecej i to sie chyba nigdy nie zmieni.A i tak nie da sie zoaczyc wszystkiego…
Odradzam też sztos 2 mimo że pierwszy był świetny.
A to spokojnie.Musialbys mi duuuuzo zaplacic abym w ogole usiadl do takiego filmu ![]()