No to zaczelo sie!

To na pewno, ma psychologiczną przewagę na samym wstępie. Ale, gdy wziąć ją na bieganie, to zwyczajnie pada. Nie można jej odmówić, że grę po swojemu rozwija i tak zwykle punktuje.

Mnie co innego niepokoi. Na co Idze ten debel? Że ona da radę, to wiadomo, ale bardzo silnie zwiększa się możliwość kontuzji, co natychmiast wypluwam.

3 polubienia

Są na ten temat dwie teorie.Jedna jak piszesz a druga o przydatnosci tempa i refleksu…I chyba w kazdej jest troche racji…Pytanie czy tak sie da do samego końca?
Tego nie wie nikt…
Jak juz pisalem Lindsay Davenport kiedys potrafila…Ale to bylo prawie 30 lat temu…

1 polubienie

Moze jej oprocz tego, ze jest zawodniczka indwidulna potrzebne jest dzialanie w tandemie
Jest to ryzykiem

Oglądam teraz Djokovica. Mecz się pięknie rozwija, zupełnie nie po jego myśli… Młody Włoch zdaje się zdobywać wizualnie ładną przewagę. I już jeden set do przodu, w drugim 5:4 dla Włocha.
Włocha totalnie nie znam.

2 polubienia

Nic teraz nie oglądam. Ale melduj, co tam się dzieje.

2 polubienia

Widzialem tego Włocha w skrótach.Bardziej “bezczelny” w swojej grze od Cori Gauf :innocent:
Ale tak jest zawsze na takich turniejach…Ktoś sie pojawia by potem nie bylo po nim śladu…Fibak twierdzi ze meski tenis jest obecnie bardziej stabilny…Niby tak ale i tak mamy prawie pewną zmiane warty.

1 polubienie

Dziś wieczorem gra Iga i na tym się skupiam. Już dostaję pierwszych objawów nerwacji, Bez piwa się nie obejdzie.

1 polubienie

Ja zaraz udaje sie do"komendy uzupelnień" :joy:Do tego jeszcze upał…

1 polubienie

Braków w tem względzie być nie może. :beer:

1 polubienie

@Devil mnie zirytowal…Jak on mógł??? :wink:

2 polubienia

6:1 tie break 2 set dla Musettiego. No i dwa sety dla niego 7:6, 7:6. Gra jest inspirująca z jego strony. Djokovic opuścił kort, chyba toaleta.
Moja ocena , uważam, że Djoko już przegrał. Tenis Włocha wygląda zbyt solidnie i dojrzale. Co ciekawe Djoko zdaje się nie dotrzymywać kroku fizycznie…

Robię przerwę w oglądaniu.

2 polubienia

Cholera…Szkoda ze nie moge dzisiaj oglądać…Ale kazdy dzien przynosi takie mecze…Zbliza sie Miedwiediew z Tsitsipasem!
Czy to koniec Djoko?
Jeszcze dwa tygodnie temu bym to wyśmiał…Ale widzialem jego porzedni mecz i…pojawily sie watpliwosci.
Ale poczekajmy do końca!

Trzeci set zdaje sie dla Djokovica…
A w czwartym do zera?Włoch nie ma sił…

1 polubienie

Sam jestem w szoku. Tak szybko. Remis w setach. Chyba tryb zabójcy u Djokiego się naprawił.
Doświadczenie kontra gorąca młodość. Wydaje mi się, że młodzi grając zbyt fizycznie szybciej się wypalają.
A starzy kombinują ile wlezie.

1 polubienie

Ha!Dokladnie tak jest!
Widzialem w akcji 2 Amerykanow [jeden z nich mial na imie Tennys :joy:] i to sa zawodnicy na rach ciach,ciach.5 setow to dla nich katastrofa i dwutygodniowe wakacje"po"

Diabeł to diabeł

Z dalekiej podróży wrócił Novak…Chyba juz dawno nie mial tak blisko noża na gardle.

1 polubienie

Tymczasem nasze siatkarki nieźle zaczęły z Holandią. Nie bolą zęby od ich gry, przyjemnie się patrzy. 16:12. Zobaczymy, co dalej.

1 polubienie

Yeah!!!Dobrze jest!

1 polubienie