To na pewno, ma psychologiczną przewagę na samym wstępie. Ale, gdy wziąć ją na bieganie, to zwyczajnie pada. Nie można jej odmówić, że grę po swojemu rozwija i tak zwykle punktuje.
Mnie co innego niepokoi. Na co Idze ten debel? Że ona da radę, to wiadomo, ale bardzo silnie zwiększa się możliwość kontuzji, co natychmiast wypluwam.
Są na ten temat dwie teorie.Jedna jak piszesz a druga o przydatnosci tempa i refleksu…I chyba w kazdej jest troche racji…Pytanie czy tak sie da do samego końca?
Tego nie wie nikt…
Jak juz pisalem Lindsay Davenport kiedys potrafila…Ale to bylo prawie 30 lat temu…
Moze jej oprocz tego, ze jest zawodniczka indwidulna potrzebne jest dzialanie w tandemie
Jest to ryzykiem
Oglądam teraz Djokovica. Mecz się pięknie rozwija, zupełnie nie po jego myśli… Młody Włoch zdaje się zdobywać wizualnie ładną przewagę. I już jeden set do przodu, w drugim 5:4 dla Włocha.
Włocha totalnie nie znam.
Nic teraz nie oglądam. Ale melduj, co tam się dzieje.
Widzialem tego Włocha w skrótach.Bardziej “bezczelny” w swojej grze od Cori Gauf
Ale tak jest zawsze na takich turniejach…Ktoś sie pojawia by potem nie bylo po nim śladu…Fibak twierdzi ze meski tenis jest obecnie bardziej stabilny…Niby tak ale i tak mamy prawie pewną zmiane warty.
Dziś wieczorem gra Iga i na tym się skupiam. Już dostaję pierwszych objawów nerwacji, Bez piwa się nie obejdzie.
Ja zaraz udaje sie do"komendy uzupelnień" Do tego jeszcze upał…
Braków w tem względzie być nie może.
@Devil mnie zirytowal…Jak on mógł???
6:1 tie break 2 set dla Musettiego. No i dwa sety dla niego 7:6, 7:6. Gra jest inspirująca z jego strony. Djokovic opuścił kort, chyba toaleta.
Moja ocena , uważam, że Djoko już przegrał. Tenis Włocha wygląda zbyt solidnie i dojrzale. Co ciekawe Djoko zdaje się nie dotrzymywać kroku fizycznie…
Robię przerwę w oglądaniu.
Cholera…Szkoda ze nie moge dzisiaj oglądać…Ale kazdy dzien przynosi takie mecze…Zbliza sie Miedwiediew z Tsitsipasem!
Czy to koniec Djoko?
Jeszcze dwa tygodnie temu bym to wyśmiał…Ale widzialem jego porzedni mecz i…pojawily sie watpliwosci.
Ale poczekajmy do końca!
Trzeci set zdaje sie dla Djokovica…
A w czwartym do zera?Włoch nie ma sił…
Sam jestem w szoku. Tak szybko. Remis w setach. Chyba tryb zabójcy u Djokiego się naprawił.
Doświadczenie kontra gorąca młodość. Wydaje mi się, że młodzi grając zbyt fizycznie szybciej się wypalają.
A starzy kombinują ile wlezie.
Ha!Dokladnie tak jest!
Widzialem w akcji 2 Amerykanow [jeden z nich mial na imie Tennys ] i to sa zawodnicy na rach ciach,ciach.5 setow to dla nich katastrofa i dwutygodniowe wakacje"po"
Diabeł to diabeł
Z dalekiej podróży wrócił Novak…Chyba juz dawno nie mial tak blisko noża na gardle.
Tymczasem nasze siatkarki nieźle zaczęły z Holandią. Nie bolą zęby od ich gry, przyjemnie się patrzy. 16:12. Zobaczymy, co dalej.
Yeah!!!Dobrze jest!