To się namnoży…
Przekupstwa ciąg dalszy. I znów będą jednym zabierać, by dać drugim.
Czym dalej było od wojny, tym więcej było ZBOWIDowców. Pamiętam o jednym takim artykuł, jego walką z okupantem był fakt urodzenia się na Pawiaku, Obawiam się, że będzie podobnie w tym wypadku. A może i ja dostanę jakiś dodatek, w końcu urodzony jestem 13 grudnia
Ja 16 wiec mozna uznac, ze juz wrzucono mnie w paskudna sytuacje i urodzin nie moglam zorganizowac. Wymagalo to przywozu nielegalnej rabanki i ryzyko konfiskaty aparatury tez byly duze i zagrozone odsiadka? Moze zalicza to jako walke z komuna?
A swoją droga to ciekawe kto to bedzie weryfikowal? Wśród internowanych kapusie tez byli.
A co ja mam powiedzieć? Ale ja mam w dupie wszelkie pisowskie jałmużny.
Gdy nastał stan wojenny, miałem 29 lat i czynnie tłukłem się z zomowcami, czyli byłem tam gdzie zomo. Czyli, według szaragowego, odpadam, bo zdrajcą byłem.
Dziady mają 13-tki i waloryzacje, króliki mają 500+ a single do 60 roku życia mają gówno.
Nie mialbym nic przeciwko temu,w normalnym panstwie.
Tutaj jednak…Ciekawe kto bedzie o tym decydowal i wg.jakich kryteriów?
Ciśnie sie na usta wszystko co najgorsze…
Tym bardziej ze wniosek kazdy może złożyć.
Tego co podpowiadają mi"oczy wyobrazni" nie bede opisywał bo to malo oryginalne a jedynie zepsułoby mi wolny dzień…
Ja tylko mam nadzieję, że doczekam czasów, gdy wszystkim, którzy przyłozyli rękę do niszczenia demokracji w Polsce - posłom, senatorom, ministrom, władzom piS zostaną ustawowo przyznane najniższe emerytury.
Nadzieja umiera ostatnia…
I bez tego w Polsce niedługo będą tylko najniższe emerytury