Nowy konkurs - zaczynamy rozgrzewkę

U mnie sa przelotem coś co wydaje sie byc drozdem. Jak poszukalam spiewu to nawet podobnie.
Nawet gniazda zaklada, a przynajmniej probuje, bo ostatnio z pogoda i swirem poprzednim burmistrzem dotknietym betonozą i owadofobią (czyli pryskać wszystko, bo komary turystów gryzą) ptaki i ważki latwo nie mają, a żaby i traszki wyginęły.
Na szczęście nowy ma nieco więcej zrozumienia dla resztek przyrody i mamy dostać dofinansowanie na poprawę losu zwierzatek i roslinek w parku krajobrazowym Clot de Galvany, taka oaza wśród wydm, którą uratowano przed zachłannością deweloperów.
Co jakiś czas organizują uroczystość “przywrocenia” kolejnego gatunku. Lub kolejnych udogodnień w postaci drewnianych pasarel i punktow obserwacyjnych

• żeby ludzie wszystkiego nie zadeptali.

Alcad ma okazje prężyć się przed kamerami, a park na tym zyskuje.
Ptakom, owadom, pająkom i krolikom na gwiazdorzeniu nie zależy. :joy_cat:
A zgadza się Antykwa pod koniec układał duzo zagadek z ptakami w roli głównej.

Tak, tam śpiewa drozd, konkretnie drozd śpiewak. Tak mi się przynajmniej wydaje.

Bukw nie było, jak podglądałam na innej stronie. Było po angielsku…oni to jakoś chyba zmieniają.

Ech,zagrałbym sobie :wink:

Wymyśliłem pewien sposób, który gwarantuje uczciwe losowanie, ale zależne od zebranych ilości punktów. Możliwości jest wiele, ale by nie komplikować zbytnio sprawy, zaokrągliłem punkty do dziesiątek. I tak każda zdobyta dziesiątka punktów powoduje, że w losowaniu szanse są zwiększone. Jak się to odbędzie, napiszę potem. Niech ludzie tych punktów trochę nazbierają. Na razie mamy dwie dziesiątki, Bingoli i ihtiel.

Chcesz sobie potrenować? Jaki chcesz wyraz?

5 liter!

To dawaj, ja zawsze jestem gotowy :slight_smile:

To palić

P A L I Ć

To broda

P A L I Ć
B R O D A

To groza

P A L I Ć
B R O D A
G R O Z A

No to GROTA

No i po sprawie.
Ale tu miałeś, wydaje mi się sporo szczęścia. Jak w grze na punkty tak będziesz też miał, to ho ho …

uuu to Wy szybcy jesteście :thinking:

Nunu, zagrasz z collinsem?

Hmmm…Bez konkurencji i bez tego tempa…Jakoś dziwnie :thinking:

Bo się do emocji przyzwyczaiłeś :grin: