Nowy konkurs - zaczynamy rozgrzewkę

Jakoś nie mam humoru

1 polubienie

Uznałem że znajde malutki knyf i znalazłem.
Teraz ustal zasady punktowania i,co jakiś czas,pojadziem.
Na razie mam jakiś punkt,tak?
Choć chyba trzeba odróżniać rozpoznanie po 2,3 lub 4 próbach.I podzielic na kategorie slowa,co do ilości liter…
Hmmm… :thinking:

2 polubienia

Na razie sprawdzamy, czy się gra przyjmie. Jeśli tak, to z punktacją zaczniemy od nowego roku a teraz to poligon.

2 polubienia

Nie marudzić, podać wyraz, grać, napić się!

1 polubienie

Widzę jeden problem…Aby powalczyć,trzeba posiedzieć…A ja nie lubie zbyt dlugo przy kompie…I nie zawsze mam czas.
No i co bedzie jak odejde,nie skończywszy a ktoś mi sie wtryni?

3 polubienia

Wyraz będzie wspólny dla wszystkich i każdy będzie mógł podać swoją propozycję. Według moich dotychczasowych obserwacji nawet przy najtrudniejszych wyrazach da się to rozwiązać za maks szóstym razem. (jak dobrze pomyśli rzecz jasna). To gra na myślenie.
Każdy z graczy będzie miał trzy szanse, więc trzeba będzie rozsądnie rzucać swoje propozycje. Ten, który poda prawidłowe rozwiązanie, zdobędzie punkt. Premiowanych gier będzie 1 w tygodniu. Czas wcześniej ustalony. Gramy przez cały przyszły rok. Musi być co najmniej 5 chętnych. Oczywiście jakieś nagrody wymyślę - Za 1 i 2 miejsce. Nagroda trzecia będzie w drodze losowania, ale z pozostałych 2/3 najlepszych graczy.

Wszystko jest dawno ustalone. Tylko ćwiczyć i grać.

4 polubienia

Potem sobie to przetrawię ale…Co znaczą owe 3 szanse?
Że niby ja będę podawał słowo dla innych trzy razy?No to juz w ogóle nie będę mógł odejść od kompa…
Czy może 3 szanse jako 3 wyrazy nim się odgadnie ten właściwy?

2 polubienia

Przy jednej rozgrywce, która wg mnie nie będzie trwać dłużej, jak 15 minut (no i przy min. 4-5 graczach) każdy będzie mógł podać maks 3 wyrazy. Powinno to wystarczyć. Ty sam jeden podałeś 4 i wystarczyło. Jeśli ludzi będzie więcej, to przecież będziesz również z dorobku innych korzystał. Może być ciekawie, ale ja sam tu nie jestem przecież.

4 polubienia

Wśród nagródek uścisk oślinionej piąstki minibenaska pewnie będzie… :blush:

Aaaa…Tak! To rozumiem :blush:
To teraz problemem będzie zebrać o tym samym czasie quorum.Może trzeba bedzie zapraszać ekipę z wyprzedzeniem? :innocent:

2 polubienia

Kiedys dawno za mojej mlofosci byla tska gra planszowa "inteligencja"zdaje sie ze sid nazywala. Tak, wchodze w to. Tylko nie doczytalam co po odganieciu slowa? Nowe sie pojawi(w mysli zadahacego oczywiscie). Kto vedzie zadawal?ty benasku? Jskims pgliszeniem ze jest nowe zadanue? By nie czytac wszystkich postow od pierwszego do ostsniego.

3 polubienia

“By nie czytać wszystkich postów…”
Oj przydałoby sie jakieś ograniczenie"gadulstwa"bo czasem trudno znalezć właściwy wątek lub numer,jak w poprzedniej zabawie…

3 polubienia

Myślę, ze mozemy sie umówìc na taka wstepną rozgrywkę w czwartek 28.12 o 19.00 Wszystkim ten termin pasować, nie bedzie, wiem. Ewentualnie moze być 20…00 Punktów nie będ,ie, ale sprawdzimy w praniu czy to się uda. Ktos sie na ten termin pisze?

4 polubienia

To mi pasuje bo akurat mam wolne…

2 polubienia

Jeszcze sprawdze, bo teraz to planuje z godzinnym wyprzedzeniem.
A najpierw postaram sie do jutra rano skonczyc probne podejscie.

1 polubienie

Ja mogę się pisać, bo inaczej nie będę wiedzieć sama jak to działa a jak się podczepię to się nauczę.

2 polubienia

miałam wczoraj to sama, dlatego przed wyrazem właściwym dałam “to” i… poszło

2 polubienia

Mogę dla Ciebie Nunu cos wymyslic i jeszcze dzis sobie poćwiczysz.

1 polubienie

Mam tak samo jak Ty… :slight_smile:

1 polubienie

tym gorzej, bo nie wiadomo kiedy i trzeba wstrzelić się w czas gdy padnie słowo
P.s. Sorry nie doczytała, że podany będzie czas :))

1 polubienie