Nowy konkurs - zaczynamy rozgrzewkę

Bedzie wiadomo. 28.12 godz 19.00
Piszę zaczynamy i mam nadzieję zaczniemy. Szukanym wyrazem będzie pospolity, wszystkim znany rzeczownik w l pojed.

ALe my nie dla nagrody, tylko dla zabawy! Przyłącz się :slight_smile:

1 polubienie

Może bardziej znana Master Mind - zamiast liter były kolorowe klocki, a odpowiedzi czany albo biały (lub nic)

2 polubienia

Tak, ale tam nie wiadomo który pionek dobrze stał.Tu wiadomo, co z daną literą.

1 polubienie

Dzisiaj jeszcze nie wiem, jestem mało przewidywalna.

1 polubienie

Niestety to jest w sytemie i nie da się zmienic.
Trzeba omijac.

1 polubienie

Roznie bylo. Ja mialam z czyms w rodzaju pinzek.
I tez sie oznaczalo dobre i wystepujace.
Tylko kolorow mniej bylo i piec miejsc.
Wakacje w 1976 z glowy… a przynajmniej czesc zajec plazowych, jak bylo za duzo ludzi na piłkę.
No i bardziej miedzynarodowo.
Tu z kolei jest ułatwienie - kombinacja musi miec sens po polsku.

2 polubienia

Zgadza się, tam wiadomo było ILE pionków stoi na swoim miejscu, ale to taka pochodna tamtej gry. Może łatwiejsza? Nie wiem. Ja nie lubię działać pod presją czasu. Tam czas się nie liczył. Grało się parami. Jeden zgadywał, drugi odpowiadał.

1 polubienie

Ja jak zwykle dla punktacji, klasyfikacji itp.Jak w sporcie gdzie ma miejsce rywalizacja.

1 polubienie

Zabawa jest fajna kiedyś sie w nią bawiłem (była nawet wersja planszowa pod nazwą “Master Mind”. ale ma jedną wadę - trzeba siedzieć cały czas przy kompie i śledzić kolejne wpisy. Przy numerkach można było się włączyć i wyłączyć w doowolnym momencie.

2 polubienia

Jak byś gral w kilka osób to bys wiedział, ze jdnorazowa rozgrywka trwa ok 15 minut…
To duzo?

1 polubienie

No niby nie…
A kto będzie wrzucał te słowa? Ty, czy każdy może?

1 polubienie

Ja będę wymyślał słowa. Jeśli w ich wymyślanie wprowadzimy innych, to kto to będzie potem podliczał i wszystko ogarniał?
Właśnie dlatego, by nie było za szybko, należy wprowadzić limit 3 odpowiedzi. Wtedy się ludzie trochę powinni zastanowić i ułożyć odpowiednią strategię. Zresztą sami to sprawdzimy w czwartek. Jak nie będzie chętnych, nie ma sprawy. Nie sprawdzimy, nie będziemy wiedzieć.

5 polubień

Ustaw czarne tło, kolory sa wtedy doskonale czytelne

1 polubienie

Ale jolezanka drukuje, papier bialy…

Można 5 liter, można 6, można 7 … Kto nam zabroni?
Jednak na razie w ramach eksperymentu będzie 6-literowy rzeczownik pospolity. Żadnych nazw własnych. W późniejszym etapie można dołączyć przymiotniki i czasowniki. Ja tak od jakiegoś czasu gram, to dopiero jest jazda…

Trochę się wyrobilam, pędzę dalej.
Piąta kolumna z Warszawy donosi, ze dzis to przede wszystkim zdrowia życzyć :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:
Do tego mojego słówka uciekiniera
PATRON

1 polubienie

Ł O P A T A
K U R T K A
P A T R O N

Teraz jak znajdziesz wyraz, który będzie pasował do każdego określenia, to masz z głowy - na 90% … Druga litera A jak widać.
Tu niepotrzebnie dałaś w patronie P i O, bo wiadomo, że tej litery nie ma
(z łopaty to widać). Przez to straciłaś informacje na temat dwóch innych liter.

Pewnie, ze niepotrzebnie.
Cos nie bardzo mi ostatnio idzie wlacznie trybu myslenia w ogóle.

1 polubienie

Wyrobisz się. Lepiej próbować, niż stękać, że mało tu pytań …