Nuty naszych rodziców :)

Muza… jak balsam na dusze, jak najlepszy odstresacz, cudny “uwalniacz” kiepskich nastrojów, poprawiacz wszystkiego co czasem gniecie nas od środka i wokół przytłacza .,…
Dalej nie piszę, bo byłoby za długo.
A i my o własnych gustach muzycznych nierzadko tutaj (i cudnie) ! :slight_smile:

A jakiej muzyki słuchali Wasi rodzice? Pamiętacie?
No i czy te nuty w jakiś sposób na Was wpłynęły, ukształtowały Was może? .Zaważyły na Waszym guście muzycznym? Została Wam jakaś słabość do niektórych kawałków, które słuchali, czy wręcz odwrotnie …? A może w ogóle była cisza w domu …?

Powiem Wam, że przed wstawieniem tego posta zapytałam o to moją Mami i podała mi dwa tytuły piosenek wraz z wykonawcami :slight_smile:
Intryguje mnie bardzo czy się tu pojawią :wink:
No i strasznie jestem ciekawa Waszych wypowiedzi !
Wstawiajcie linki :slight_smile:
Niech nam zagrają nasi “starzy” :sunglasses: :smiley:

7 polubień

Moi rodzice słuchali muzyki lat 50 60, co pamiętam. Tata lubił też jazz i muzykę poważną.

Mama przepadała za panią Marią Koterbską i Sławą Przybylską. Oboje uwielbiali Annę German.

4 polubienia

Tato lubil opere i wloskie i francuskie piosenki z lat 50/60/70
Za rockiem nie przepadal. Mama do dzis moze i zyje bez “podkladu” muzycznego. A gustow muzycznych chyba nie ma. W kazdym razie sie nie ujawnila.

3 polubienia

Proszę bardzo … Sam też tego posłucham od czasu do czasu. Jeszcze nikt tego w wersji reggae nie zagrał. Może mi się kiedyś uda?

https://www.youtube.com/watch?v=dI8tWTulqRQ

Linkami tego typu bym Cię koleżanko zawalił …

3 polubienia

To już wiem skąd taka Twoja miłość do German :wink:
A dla Taty plusik, faceci w większości jednak niechętnie do muzyki poważnej… :stuck_out_tongue:

2 polubienia

To moja Mama na pewno by się zbratała z Twoim Tatą okonek.
Na bank !!! :slight_smile:

2 polubienia

Byłem z rodzicami na jej koncercie w Gdańsku.

2 polubienia

Taty czy Mamy ta bezsprzeczna gwiazda benasku?

Dawaj ! Ma grać :smiley:

2 polubienia

Ile wtedy miał lat mały Jaruś? :yum:

Irena Santor, to wielka firma.

2 polubienia

Obu. Jako szczeniak puszczałem im płyty na Bambino-4 do rana …
Ciekawe kto w ogóle kojarzy takie cudo jak Bambino-4. O lepszym sprzęcie to ja nawet nie marzyłem bo nie wiedziałem że istnieje … :grin:

Posłuchaj Aszka_ tego. Zwróć uwagę na perkusistę. Nagranie celowo wziąłem z filmu, bo tam go widać. Powinno od razu wskoczyć. Dla mnie mistrzostwo.

T. Chyła - Pochód świętych.

https://youtu.be/WNUHjAGntzY?t=5207

2 polubienia

To Jacek Nieżychowski.

1 polubienie

Wiem, Chyła śpiewa :grin:

1 polubienie

No przecież wiem. Nawet na koncercie byłem.

1 polubienie

Szczęściarz. Wiele bym dał, by też być.

1 polubienie

Na Niemenie 4 razy, to samo ze Skaldami, 3 razy Breakout, raz Polanie, 3 razy Czerwone Gitary i wiele innych. Np; ABC i Halina Frąckowiak.

2 polubienia

Mama - Wodecki, czerwone gitary, Krajewski, Rodowicz.
Tata - Led Zeppelin, Deep Purple, Queen.

1 polubienie

Tata ma ten gust co ja.

1 polubienie

Nie koniecznie faceci nie lubią muzyki poważnej, ja lubię od młodszych lat, jednak muszę mieć swój wolny czas, by wysłuchać do końca - inaczej się nie liczy. Dookoła siebie nikogo nie znam by ktokolwiek to lubił, jednak będąc w Italii to całe rodziny i słuchały i przebywały także w operze na spektaklach do końca, pomimo że bilety nie były tanie. Jednak nie jestem mono, także słucham inne rodzaje muzyki

1 polubienie