Obligatoryjna emerytura dla "Artystów"

Czy państwo powinno tym ludziom cokolwiek dopłacać?Jeśli to wejdzie to zus już od artystów nie zobaczy złotówki a grono artystów nam się radykalnie powiekszy. https://www.money.pl/emerytury/zus-co-najmniej-100-mln-zl-rocznie-doplacimy-do-emerytur-artystow-6633591618804384a.html

1 polubienie

paranoi ciag dalszy…

2 polubienia

Najlepsze są artykuły typu… Rodowicz ma niską emeryturę a 2-3 tyg później Złote krany w domu Rodowicz.

2 polubienia

zamiast skonczyc z przywilejami daje sie nastepnym grupom darmozjadow.

2 polubienia

Już kiedyś pisałem o skomlącej Korze która zbierała na swoje leczenie. Po śmierci okazało się że majątek który posiadała wystarczył by na ponad 300 lat leczenia.

2 polubienia

Jak rozumiem Martyniuk dostanie dużo a taki Nergal, Janda, Stuhr, Kazik nic. Pisowskim artystą będzie trzeba być.
Artyści w pandemii się ośmieszyli. Najpierw narzekali na biedę a potem chwalili się w mediach społecznościowych Zanzibarem.
Proponuję naukę oszczędzania.

5 polubień

Składki powinny być dla każdego dobrowolne i zero dopłacania.

3 polubienia

Nie powinno.Ale tak sie sklada ze to samo państwo,kiedys cynicznie i bezwzglednie artystów okradalo.Jak kazdego kto był KIMS i potrafił sie wybić z szarej masy.
Cale lata 60-te i 70-te to masowy proces udupiania za wszelką cene wszelkich indywidualności.
W latach 80-tych,na dobitke wrocily jeszcze stalinowskie"weryfikacje"…
Teraz wiec,niech to biedne panstwo nie wyje z rozpaczy bo to nie ludzie są dla panstwa ale panstwo dla ludzi!

1 polubienie

W kazdym zawodzie znajdziesz ludzi zyjacych ponad stan, cwaniaczkujacych jesli chodzi o podatki etc.
A co do emerytur?
Swiadome wprowadzenie fermentu, bo powiedz mi dlaczego czepiaja się “artystow” a nie mowi sie glosno o groszowych skladkach na KRUS czy chorych przepisach dotyczących ksiezy (czy dotyczy to tez kaplanow innych wyznan, czy wynika z konkordatu to trzeba by sprawdzic)
Dokladajac do tego delikatnie mowiac nie przystajacy do realiow system finansowania ZUS, nieudany flirt z trzema filarami (przypominam to powstalo za Buzka), a w kazdym z krajow, ktory ten system wprowadzono zokonczylo sie to katastrofa, w Polsce doszedl jeszcze balagan zwiazany z umowami o dzielo, Krus, emerytury mundurowe czy specjalne dotyczace politykow i wymiaru sprawiedliwosci - czyli cakowity bnktury (czytaj mozliwosc inwestycji gieldowych)
A dodajac pomysly matka+, 14. dla emerytow ograniczona progiem dochodowym i nowy system obliczania emerytur?
Otrzymujemy z grupy, ktora powinna byc chroniona z roznych względów stado skoczacych dobie do gardel staruszkow.
Niech zyje Yaro Polske zbaw i jego zlodziejska propaganda.

1 polubienie

Zważywszy na fakt,że mój kolega,artysta malarz,za jeden obraz wyciąga kilka tysięcy…cóż, zdecydowanie ma z czego odkładać na swoją emeryturę…

2 polubienia

A ładne te obrazy?

Kilka razy mówiłem o podatku jednolitym dla każdego. Każdy dorosły płaci np 150 pln miesięcznie Rozwiązało by to problem szarej strefy. księży itd. A było by uczciwe.

1 polubienie

Bardzo ładne. I znane na świecie.

1 polubienie

myślisz że odkłada na emeryturę?

Nie wiem i nie zamierzam pytać .Mysle ze tak.