Obozy koncentracyjne?

A jak sugerowałem, że PIS w końcu zbuduje obozy koncentracyjne, to się śmieliście. A tu pierwsze kroki wzięte ze starych, sprawdzonych wzoprców:

Popieracie wywalanie trędowatych do obozów koncentracyjnych?
Kristallnacht_22JUDE22

A ja mam jeszcze lepszy pomysł! Co sądzicie o zaznaczaniu domostw, w których mieszkają zwolennicy PIS?

5 polubień

Rząd już porozumiał się z operatorami sieci komórkowych, żeby mieć wgląd do monitorowania ludzi odbywających kwarantannę, teraz to?
Czy to w trosce o nasze zdrowie?
Czytałam wypowiedzi kilku zakażonych osób, które nie są hospitalizowane, leczenie odbywa się w domu.
Pytanie dnia.
Ktoś wie jakie leki trzeba stosować?

2 polubienia

Stygmatyzacja to najgłupszy z możliwych pomysłów. Rodzi agresję.
Covid minie a z sąsiadami będzie trzeba żyć…

Dziś podobno jacyś francuscy lekarze stwierdzili że szczepionki na covida winno się testować w Afryce. Bo to gorsza rasa i tak skazana na biedę oraz inne choroby.

1 polubienie

U nas ten nius był kilka dni temu.

1 polubienie

U nas od dziś. Każdy news przechodzi przez resort Kamińskiego także wiesz…

2 polubienia

cala nadzieja w listonoszach :wink:
a Madryt jest otoczony kordonem sanitarnym
co prawda takim, ze przez dziure w systemie to kot z podniesionym ogonem przejdzie

2 polubienia

Gdyby ten pomysł wszedł w życie, zakażeni przestaliby się zgłaszać, a to raczej by nie pomogło w walce z pandemią.

3 polubienia

To niech pan starosta zacznie od siebie albo prezesa ! będzie wiarygodny, każdy ma okazję być zarażonym, podobnie jak wygrać 100 000 000 w totolotka. Pomysł bardziej chory niż ci ludzie zarażeni wirusem, Poza tym obowiązuje przysięga Hipokratesa każdego lekarza / pielęgniarkę - nie szkodzić choremu !

3 polubienia

To wszystko do czegoś konkretniejszego zmierza. Może chcą nas wszystkich zaszczepić niebawem na pretekstem ‘koronera’, potem będą kary za niezaszczepienie się. O 4 nad ranem policja w asyście pracowników medycznych zawita, albo już w biały dzień na legalu.

2 polubienia

Niestety masz rację - szczepienia obowiązkowe już są rozważane w sejmie, co się nieszczepionym nie spodoba. Zawsze musi być jakieś ale jako drobnostka do przetargu. Przymusu żyć nie ma, bo to nie żadne ograniczenie swych praw - najzwyczajniej wypadasz z obiegu pomocy lekarskiej na żądanie

2 polubienia

Dokładnie, trzeba będzie prywatnie się leczyć, bo zapewne w komputerze będzie adnotacja czy zaszczepiony czy nie… i dopóki człek tego nie zrobi z pomocy nieodpłatnej nie skorzysta. Będzie się działo…

1 polubienie

Na dziś są minimalne różnice w leczeniu prywatnie czy państwowo przez system, co najwyżej finanse pokażą ile kosztuje nasz problem, W komputerze i tak jest masa informacji o naszym zdrowiu, jeśli jest uczciwie zapisana historia naszych chorób czy innych dolegliwości, jak i leków, uczuleń, szczepienie będzie kolejnym wymogiem sanepidu i lekarzy, W końcu każdy chce być zdrowy

1 polubienie

@humoreska udalo mi sie wyhodowac plesn na kawalku pomidora umieszczonym w polowce wycisnietej cytryny :wink:
zaszczepione kawalkiem sera plesniowego,
chemia tego typu jak wirus?
bez przesady, ze nie bedzie sie mozna dotknac
pandemie pojawiaja sie jak ludzi/zwierzat/roslin jest za duzo w jednym miejscu
jedno co - koronek jest koronowirusem czyli pokrytym slicznymi wypustkami, typu RNA
HIV to tez koronek, ale DNA
jest szansa, ze obedziemy sie bez prezerwatyw

3 polubienia