Och Jurku, Jak będą chcieli, to ci zabiorą wszystko, bo powiedzą, że one

Dostałeś dowody?

Zasady są proste, nigdy nie wierz nikomu :joy: a resztę policzymy po bitwie

Dlatego moje nazwanie go krętaczem miało uzasadnienie. Nie mówię że robi wielomilionowe przekręty jak nasi miłomściwie panujący. Ale nagina prawdę.

A jego żonka też dyrektorski stołek w fundacji zajmuje…

To już pomijam ale masz rację.

Jeśli wyprowadza pieniądze polskich ofiarodawców i podatników za granicę, tam tworząc miejsca pracy, to jest więcej niż krętaczem, bo jest szkodnikiem.

@harmonik @zolza

Oto poradnik jak założyć fundację. Krok po kroku. Wbrew pozorom to nie jest takie trudne. Tylko chcieć.

.Mniejsza Orkiestra Swiątecznej Pomocy wydaje się odpowiednią nazwą.

1 polubienie

Ale czy ja mu zazdroszczę? Nie. Czy wiem jak założyć fundację ? Tak. A fundacja robi też wiele zła. Pokazano to teraz jak państwo liczy na fundację. Wesz skąd wzięła się bieda w Afryce? Z programów pomocowych. Najgorsze jest pomagać źle.

Miałbym taką założyć, by odbierać chleb polskim pracodawcom i ich pracownikom, aby ich kosztem prosperowali zagraniczniacy?

O to zajebisty pomysł załóż fundację zbierającą na twoje pie rdolenie o harmonijnych miastach.

1 polubienie

zazdroscisz?

W przedstawionym przez Ciebie sprawozdaniu nie znalazłem żadnego zapisu o zarobkach państwa Owsiaków. Być może nie umiałem znaleźć…

Owsiak i rodzina z fundacji żyją dla wielu ludzi za bogato
żeby nie zauroczyć robią tę dobrą robotę?

1 polubienie

Odnoszę wrażenie, że jednak z Orkiestry nie żyją. Wypłata jest dla innych zatrudnionych w fundacji.

1 polubienie

dochód zarządu. i szukaj członków zarządu.

myślę że się mylisz.

Masz prawo tak myśleć, tak jak na mam prawo myśleć, że się nie mylę.

oczywiście więc proszę pokaż mi z czego żyje owsiak i żona?

Nie mam ambicji udowadniania Tobie czegokolwiek, pozostając jednocześnie przy swoim zdaniu, że z Orkiestry nie ma żadnego dochodu, tylko z innych źródeł.
Dal mnie jest uczciwym człowiekiem. A te sprawozdania są za słabe na dowód, że tak nie jest, bo nie ma tam wykazanego jego zarobku. Są tylko dane ogólne. A to dużo za mało, by coś udowodnić.

Nazywanie pana Owsiaka krętaczem, to bardzo słabe jest.

1 polubienie

ale w sprawozdaniach tylko widać że brał kasę co popieram bo powinien a sam zaprzecza co krętactwem est.