Oczom nie wierzę

Choć wahałem sie to nie powinno być w kategorii"zdrowie"[psychiczne]

Gdzie sie takie prawdziwki chowają?NO GDZIE???
Niedzwiedz obudzony z zimowego snu,wie wiecej o otaczającym nas swiecie niz pani Bachelet.
Nie chcę korzystac z okazji by znowu bluzgać ale na to chyba nie ma normalnego słownictwa.Ta pani jest głupsza niz przełożeni Brudnego Harry’ego!
Ciekawe zresztą,co onz [z malej litery,jak zwykle!] wykona poza"biciem na alarm"?
Wszak mają w swoim cv tak doniosłe działania jak w Srebrenicy,prawda?

1 polubienie

Porażka i nauczka dla zachodu.

A podobno na surówce w Afganistanie już rzucają się Chiny.
Tak mają zarabiać talibowie
https://klimat.rp.pl/planeta/10275-afganistan-zloza-drogocennego-litu-pod-kontrola-talibow/

Nauczka?
Przeciez oni w ogóle wniosków nie wysnuwają.
W Anglii jest taka organizacja charytatywna Oxfam.Jak oni pieknie gromadzą kase na ubogich,np. w Etiopii.Na ofiary wojen typu Darfur…
Az serce rośnie!
A potem oglądasz dokumenty w tv,z oczywistym poslizgiem,o tym jak ta cala pomoc trafia w łapy rzezników i morderców,wśród których najłagodniejsi są miejscowi piraci wodni…
Chcąc niechcąc,przypomina mi sie ostatni chyba jak na razie,Rambo,gdzies na terenach Birmy gdzie pojechala grupa klasycznych IDIOTÓW z Zachodu aby nieść kaganek oświaty.Jak bylo dalej,chyba kazdy pamieta.A ten film coraz mniej rózni sie od rzeczywistości.
Pani Bachelet pewnie by"zaniemówiła" :roll_eyes:

2 polubienia

Potrzebny system selekcji i alokacji. Pomagać kobietom i dzieciom. Chłopy do roboty albo wypad.

1 polubienie

Tak…Cuś w tym rodzaju…Mimo iz"nie brzmi".
Znam jeszcze inny sposób weryfikacji.
Palnąl kiedys,dobrze ponad 10 lat temu,jakis człowieczek na forum wp.
Obciąc natychmiast benefity i socjale.I wtedy okaże sie,ilu wojna przerazila,ilu chce zostac by pracować nie mowiac juz o tym,ilu interesuje kraj i ludzie do ktorego zmierzają… :face_with_raised_eyebrow:

2 polubienia

A ta pani Bachelet to nie przypadkiem corka generala ze stajni Allende, byla prezydent Chile?
Tacy to zawsze wiedza, na ktorej polce konfiturki stoja.

1 polubienie

Powtorka z Wietnamu.

Oxfam, Greenpeace?
Bylo za komuny Towarzystwo Opieki nad Zeierzetami…

Ty…Masz chyba racje!!!
Cos mi dzwoniło ale ni cholery nie moglem sobie przypomnieć…

1 polubienie

Juz sprawdzilam, to ona

1 polubienie

Po smierci ojca w zamachu Pinocheta, najpierw wraz matka znalazly przytulek u towarzysza Honeckera, niejedne zreszta.
I nie tylko on udzielal azylu, bo wszystkie kraje bloku z Polska wlacznie.
A potem pojechaly glaskac kangury do Australii.
Prezydentem Chile byla jedna kadencje, potem miala rozne fuchy w ONZ.

1 polubienie

Jak to sie wszystko wiąże…Jak but pod jednym sznurowadłem które niby ma dwa końce…

1 polubienie

Co ty wypisujesz? W dobie gender? A jeśli taki facet czuje się kobietą? I chce być traktowany jak kobieta? Ma prawo?

Teraz temat przycichł, ale od początku napływu imigrantów z Azji i Afryki zastanawiałam się (widząc filmiki w mediach) - co to za mężczyźni przyjeżdżają do Europy? Zostawili na pastwę wroga swoje matki, siostry, żony, córki, a sami uciekli! Czyli co, kobiety miały bronić się same, a mężczyźni pod ochronny parasol? Zmiana ról?

2 polubienia

Dokladnie.Sedno sprawy.
I teraz to sie powtarza…
Pytalem wczoraj,jak to mozliwe by kobiety i dzieci,skoczyly w pare dni przez pol swiata…
No nic…nie spodobalo sie najwyrazniej…
A dzisiaj widze tych"kobiet" coraz mniej…
Czas pewnie wszystko wyrówna a media wyciszą.Za dwa tygodnie znowu będę ulubionym “faszystą” a madame Bachelet ktora jest nawet gorszym odbiciem clintonowej,oświeci raz jeszcze świat swą wiedzą i przenikliwością…
Jak to kiedys uslyszalem od wytatuowanego Slowaka [sic!] “coorvy sie coorvić będą a Tobie tylko gnić…”

1 polubienie

Na granicy z Białorusią jest/było tylko 1 dziecko i to 15-latka. Na 34 bodajże osoby. Czyli co? reszta bezdzietna? Nie wiem, jak to wygląda w innych miejscach ( na granicach w Polsce), ale tylko o tej jednej grupie słyszałam.

1 polubienie

Czyli @okonek miala racje a ja dzien potem…
Wstyd mi za siebie ale czlowiek czasem chce by swiat byl inny… :thinking:

W czym miała rację? Nie bardzo kojarzę, nie czytam wszystkiego.

Nigdzie nie widziala kobiet :joy:
To juz nawet ja jedną znalazłem :innocent:

2 polubienia