Ja się nie troszczę o PiS. jestescie źle skalibrowani XD to ja jestem neutralny a wy z boku wyglądacie jak płatne trolle opozycji dlatego ktoś taki jak ja wydaje wam się jakimś trolle fanatykiem itp
ja staram się coś zrozumieć a wy tylko hekt
Nie jest ważne czy na przekór, a o zdrowie i bezpieczeństwo chodzi, do którego rząd jest zobowiązany konstytucją i ustawą. Każdy ma prawo być zdrowy i bezpieczny, każdy ma prawo do lekarza, do szpitala czy leczenia by zdrowie się poprawiło, a nie do zwodzenia i kłamstw że jest dobrze bo dobrze nie jest. Koronowirus to jedno a chorzy z innymi chorobami to drugie, nad żadnym rząd nie panuje, gdyby nie prywatne zbiórki na zakupy sprzętu, maseczek czy rękawiczek to zgonów by przybyło dużo więcej. Nie chodzi o ograniczenia - te są rządowi na rękę, jest czas by z kar zebrać dodatkowy grosz, akurat przed wyborami - zobaczcie są pieniądze na testy, na leczenie. Podobną propagandę w odwróconej wersji już przeżyłem. Historia się powtarza
Nie w tej kwestii i tak wyjątkowej sytuacji.
Dobry przykład powinien iść z góry.
Nie macie obrazu z innych państw to wydaje wam się chyba że na zachodzie niebo a w Polsce dno i metr mułu pod względem koronawirusa.
Głupota karła osiąga szczyty. Rocznica smoleńska pokazała 2 rzeczy:
- Gnom jest szaleńcem
- Władza może więcej
Niepokoi mnie malejąca liczba zakażonych. Ktoś tu chce zrobić polaków w chooja i przeprowadzić wybory. Ludzie w domach opieki będą leżeć w swych odchodach i umierać na covid a w tym czasie na nowogrodzkiej wystrzelą szampany.
Bo władza może więcej i dla mnie to całkowicie normalne…
Poczytaj co było w Francji po wyborach - będziesz miał na wyciągnięcie ręki obraz po wyborach
Może kłamać i narażać suwerena na śmierć?
Tego nikt nie wie i nie wiedzial od dawna.Ale za to kazdy na swoj wlasny użytek wie najlepiej i lepi w pocie czola te swoje teorie spiskowe,najczesciej z motywem wyborczym w roli głównej.
Jestem w stanie nawet zrozumiec te antypisowską nienawiść bo"jak Kuba Bogu,tak Bóg Kubie".Tylko gdzie tu jest miejsce na solidarność o ktorej tyle sie mowilo na progu zarazy?
Sledze na codzien serwisy zagraniczne.Owszem,sa doniesienia o napadach zdziczalych band i najgorszej czerni jaka ostatnio sie objawila w Belgii ale generalnie poza covidiots jak ich nazywaja w Anglii,polityka nie istnieje.W tym miejscu pojawily sie statystyki,manifestacyjne uwielbienie dla sluzb medycznych i ich ofiarności oraz wszelkie inne ludzkie tesknoty.I tak dlugo odczuwam ulge dopki nie czytam o Polakach.
Jak to kiedys napisal w dobrych czasach Rzeczpospolitej,Janusz Majcherek.W Polsce nie ma nic bardziej podejrzanego od sukcesu.Jesli tylko cos sie uda,od razu jestes skazany na przeklenstwo,na sily ciemnosci oraz wszelkie inne zlo ktore pomoglo Ci wyjsc przed szereg.I nikt Ci tego sukcesu za cholere nie wybaczy…
Zalecalbym jednak posluchac bardziej systematycznie tego co mowi Szumowski bo wciaz pozostaje na poziomie czlowiek rozsadnego.I poczekac na koniec Świąt.Bo najgorzej ma byc zaraz po nich.
Co wcale nie oznacza ze bedzimy dramatycznie spadac w statystykach.Po prostu,nie jest u nas z pewnoscia gorzej niz u innych.
Jedyne co nas rozni to to parszywe"polactwo".
Podobno po pocztowych wyborach w bawarii też było nieciekawie.
Collins nie może być mowy o sukcesie w tym przypadku. Pamiętaj że my mamy najmniej wydolną służbę zdrowia w UE. Jeszcze kilka miesięcy temu były strajki rezydentów i gadanie o brakach kadrowych w szpitalach. A jeszcze nie było koronawrusa.
Nagle jarek pstryknął i jest super? Nie jest super. Brakuje wszystkiego. Domy pomocy są zostawione same sobie. Bez środków ochrony.
Skoro robimy kilka tysięcy testów na dobę (wciąż mniej niż Niemcy) to jakim cudem ubywa zakażonych?
Tak czytałem, fakt że też nieciekawie, Tylko czemu Gumowa Kaczka tego nie wie
On się wydurnia. Lubi sensacje. Aż taki głupi nie może być
Ani przez moment nie mowie ze jest super.Mowie raczej o postawach wobec kryzysu.I bede sluchal Szumowskiego czy Owsiaka bo to sa ludzie na trudne czasy.A nie zlosliwego karla czy ocipialej opozycji.W Polsce robi sie na ogol na odwrot,co widac kazdego dnia nawet na wp.
Poza tym,kazdy kraj ma swoja specyfike.Wystarczy przesledzic jak sie notowania zmieniaja na przestrzeni dni i w kazdym kraju mozna zadawac mnostwo podobnych pytan…
A mnie chodzi tylko o to ze sa tacy"polacy" ktorzy bez plucia do wlasnego gniazda nie potrafia przezyc nawet jednego dnia.O tym ze swiatecznego juz nawet nie wspominam.
Jest to calkowita odwrotnosc postaw niz te ktore obserwuje za granica.
Jaki rząd takie nastroje.
Święta oto cała tajemnica.
Juz jakiś czas temu zauważyłam, że w czasie weekendów też “zachorowalność” jest trochę mniejsza. To na pewno nie ma nic wspólnego ze skromniejszą obsadą laboratoriów itp w czasie wolnym. Co to to nie. Wiadomo, że wszyscy lubią w czasie świąt pracować “pełną parą” i w ogóle nie pobyć w domu
Powinni pracować dla idei.
@GumowaKaczka istnieje cos takiego jak hipnoza, zbiorowa histeria i dobry bog wie co jeszcze? sztukmistrze? a gdzie jest sztuczka z ogonem czyli krolik z kapelusza?
Genesis - A Trick Of The Tail - YouTube
jesli masz na mysli slowo “mati” jako Merkel? to zaczynam sie bac jej pomyslow na rzeczywistość