Bo u nas cuda w modzie…
Na całym świecie. Święta są, komu by się chciało testować z jakiej przyczyny zwłoki są zwłokami…
…tego żadna zwłoka nie powie!
A jak to się odbywało w tej Bawarii? Ktoś coś wie? Albo we Francji? Też były wybory korespondencyjne? Jakoś nie mogę nic znaleźć. Zresztę, na ile wiarygodne są informacje z netu?
W Bawarii wybory samorządowe w systemie korespondencyjnym odbywają się. o ile pamiętam od 3 lat. Przygotowania trwały również kilka lat. I chodzi o 2 miliony wyborców, a nie o 30 mln.
Po wyborach w Bawarii ilość zachorowań wzrosła o 30% i Bawaria do tej pory jest liderem w Niemczech jeżeli o pandemię chodzi.
Pozwolę sobie dodać, że PiS powołuje się na Bawarię w parciu do wyborów w Polsce, zupełnie przemilczając to co napisałem powyżej.
A po co ma mówić??? S…yny, ale nie debile!
Interesuje mnie logistyka tego przedsięwzięcia. Jakoś trudno mi sobie wyobrazić wybory na odległość, czy to korespondencyjne, czy internetowe.
Nie musisz. Poseł WIE!!! Zdaj się na niego…
Czego nie muszę? Ja chcę wiedzieć, jak to się odbyło gdzieś tam, choćby po to, żeby porównać co nam proponują.
Jak Ci mówię, że nie musisz to ja to wiem od posła! Nie mówię już o tym, że i tak się nie dowiesz…
Mam jeszcze pytanie.
Czemu rząd chce luzować gospodarkę przy 6000 chorych i przed szczytem podczas gdy przy 1000 chorych wszystko zamykali? Naprawdę mam coraz wieksze trudności ze zrozumieniem decyzji pisu.
Niech powiedzą wprost - wolimy narazić ludzi na wirusa ale jednocześnie uniknąć zwolnień i kosztów państwa w postaci zasiłków dla bezrobotnych, okresowych, celowych itp.
7051 osób.
To oficjalne dane.
Eee, to jest pytanie nie na poziomie…
Czekają aż spłyną dane o chorych ze świąt. Potem podejmą decyzje łagodzące niektóre zakazy. Najpierw parki i lasy. Następnie usługi.
Ja jestem ciekawy jak to będzie wyglądać. Od czwartku obowiązkowe maseczki. I teraz np. otworzą się kosmetyczki albo knajpy. Przychodzisz na zabieg/obiad i… musisz zdjąć maskę oraz rękawiczki. Nie wiesz kto był przed tobą. Nie wiesz kto choruje bezobjawowo i siedzi przy stoliku obok. Jaki to wszystko ma sens?
Podejrzewam, że paby i gabinety kosmetyczne będą nadal zamknięte.
Wręcz powinny!
Nad otwarciem salonów fryzjerskich mocno bym się zastanowiła, bez konkretnych wytycznych szlag trafi dotychczasowe restrykcje.
Popłakałam się!!!
Od ponad trzech tygodni mamy zaostrzone przepisy odnośnie przemieszczania się, zamknięcia miejsc zgromadzeń i ograniczeń w handlu. Wg. tego co głoszą wszelkiej maści specjaliści w tej dziedzinie, właśnie przychodzi moment, żeby było widać pierwsze pozytywne efekty tego stanu rzeczy i w tym momencie właśnie wszyscy powinni trzymać kciuki, oby właśnie tak było.
Ale nic z tego, przecież jesteśmy w Polsce i zamiast tego jest zrzędzenie niezadowolonych, że rodacy tysiącami nie zdychają w szpitalach. Ludzie, co z Wami? Czy polityka Wam już całkiem mózgi zlasowała?
Co zaś tyczy się parcia rządzących na majowe wybory, w których osobiście udziału brać nie zamierzam i czego każdemu życzę, to już odrębna kwestia, o której to wypowiadać się mogę jedynie w perspektywie politycznego koorestwa.
To nie tak.
Dam Ci przykład. Jest pasaż ze sklepami: spożywczy, drogeria, odzieżowy, wszystkie mają podobny metraż, ten ostatni zmknięty.
Wytłumacz mi dlaczego?
Dla porównania, sklepy budowlane ciągle otwarte.
Gdzie tu sens i logika?
Widać Polak powinien być goły ale wesoły!
Sklepy spożywcze i drogerie są otwarte, ponieważ zaopatrują w produkty żywieniowe i higieniczne. Co do sklepów odzieżowych - bez nowych ciuchów da się wiosnę jakoś przeżyć. Co do sklepów budowlanych, też się nad tym zastanawiałem.