ul. Zdrowego rozsądku rozwala system
@ZiraaeL Zdecydowanie!
Za to na Służewcu w warszawskim “Mordorze” sa nazwy przypominające dawne przemysłowo-postepowe dzieje tej dzielnicy: Konstruktorska, Racjonalizacji, Wynalazek, Suwak, Postępu czy nawet… Komputerowa (a nazwa z lat 60-tych!)
Lubię gdy dana miejscowość ma oryginalne nazwy ulic. A nie ze każda wioska ma Spacerowa, Słoneczną i Mickiewicza i poczta się myli stąd same kłopoty.
Dlatego fajny pomysł mieli w miejscowości Kamień - nazwy od kamieni szlachetnych i minerałów. Diamentową, Bursztynowa, Rubinowa itp.
Miieszkalam na ulicach Ratowników górniczych ,30lecia PRL,40leciaPRL,Paderewskiego, Śląskiej,Pomorskiej…
Ulice, na których mieszkałam, to
Kopernika
Kresowa
Świerczewskiego
Bieruta
Powstańców Warszawy
Mickiewicza
Pionierów
Lipowa
Jeziołowicza
Antoniego Małeckiego.
Właśnie pomyślałam, że sporo się ich uzbierało.
Ulice maja różne nazwy
Poszukaj kto komu kiedyś zycie uratowal?
A są kraje gdzie jak Japonia do adresu dolacza sie szkic gdzie przesyłka ma trafić
No a 50-lecia biedny PRL się nie doczekał. Choć jakby doliczyć czas Dobrej Zmiany, to jest już 51 lat w sumie!
A ja w młodości mieszkałem przy ulicy Międzynarodowej - i jak kiedyś sprawdzałem, w całej Polsce nie ma drugiej ulicy o takiej nazwie! A była ona logiczna, bo w całej dzielnicy (Saska Kepa) są nazwy związane z państwami .
W Japonii nie ma w ogóle nazw ulic! Ja nie iem jak oni tam funkcjonują (a jak dojeżdzają słuzby ratownicze?)
Ty mnie pytasz geografie
Jak golebie doleca na czas🤓
Teraz doczytalem…Serio???
Ul Burleski wiedzie na cmentarz???
No nie moge sie nie śmiać…To jest silniejsze…
Bo najpierw była ulica a potem wybudowali cmentarz. Zresztą, nie tak że cmentarz jest dokładnie przy tej ulicy, ale w pobliżu.
Ale w sumie… niech ci co odeszli też się trochę rozerwą
Piochus jak Twoja wioska jest na T… to już wiem
gdzie mieszkasz.
Osiedle w pobliżu jeziora, więc nazwy ulic związane z wodą: Sztormowa, Jachtowa, Kapitańska, Bosmańska itp.
Pozwole sobie wejść miedzy wodke a zakąski nazenictwo to ja z kumplem stworzylismy jako zaulek owczesnego nauczyciela przysposobienia obronnego typ wredny był a zakątek za*** i obsikany
Przejeżdzałem tamtędy, ładne miejsce!
Zdaje sobie sprawe ze nie kazdemu sie to spodoba ale…Dla mnie bomba!
Dochodzenie kto tez bylo spadło na zasade to tyko dzieci
Kolege namierzyc sie da
Jak kazdego z nas