To juz w Ukladzie Slonecznym za ciasno i siega galaktyki?
Fakt, wódka z plastiku niezdrowa. Ale woda?
Z cukrem tez bym nie przesadzala, podobnie jak z woda ze strumienia.
Jak dla mnie to zachowuje sie jakby wpadla w lapy jakiejs sekty. Bo jak juz zaczyna nadawac o telepatii to przypomina mi sie znajoma, ktora zaplatanie sie w sekte Sathya Sai Baba przyplacila samobojstwem.
A syn dlugim pobytem w “sanatorium”.
Jestem zbyt przyziemna na to… Wszystko jeszcze przede mną
Ogólnie zgadzam się z panią Górniak, że cukier i woda butelkowana to zło, natomiast niekoniecznie z powodów, o których mówi pani Górniak.
Cukier jest ponoć niezdrowy, a woda butelkowana jest nieekologiczna z powodu plastikowych butelek, a przy tym znacznie droższa od kranówki, która ponoć nie jest gorsza od butelkowanej.
Rozne sa rodzaje kranowek.
Ja u mnie moge pic takowa, choc od marca jakby nieco chlorem zalatywala, (pewnie covid). Ake juz w starych domach gdzie instalacje sa uszczelniane olowiem lub wrecz olowiane? Czy stare zeliwne rury dostarczajace z herbata niezbednej ilosci zelaza?
Co do ekologii? Zaden plastik eklologiczny nie jest.
Aluminium zreszta tez nie.
W ogole co jest ekologiczne?
Tony maseczek?
Tysiace szklanych butelek idacych na stluczke, bo co firma to ma swoj wzor?
Ale abstrahujac od recyklingu - ja to sie zastanawiam czy podatnosc na takie opowiesci i potem bezkrytyczne powtarzanie nie wiążą sie z powaznym niedotlenieniem mozgu (ciezka choroba, nadmiar niekoniecznie potrzebnych operacji), nadmiarem botoksu, zlym odzywianiem czyli brakami witamin i mikroelementow czy narcyzmem?
Bo cos bajkopisarstwo wsrod starzejacych sie nie tylko celebrytek i celebrytow, ale rowniez osob popularnych kwitnie.
W Anglii nie radzilbym Ci pic wody z kranu.I w wiekszych miastach w Polsce,takze.Kiedy w cieszyńskiem zobaczylem i posmakowalem wode z kranu,nie mowiac o bajecznej herbacie,dostrzegłem roznice.
A o ile cos mi nie umkneło,wode bez wzgledu na opakowanie,zaleca doslownie kazdy.Nie mowiac o specach od diet.
To nie ja byłam Eco
To nie ja słodziłam mleko
Chociaż sporo mam tez, moich tez, tyle tez
Jestem po to by słuchać mnie
Żadna kranówka nie smakuje tak dobrze jak polska Kryniczanka lub Muszynianka.
Do pandemii woda z kranu byla swietna (z odsalarni wody morskiej) teraz zalatuje chlorem, przegotowac trzeba.
Muszynianka czy kryniczanka sa znakomite to fakt.
@collins, w Madrycie (czesc poludniowa, obejmuje tez pare miast satelit) i Lodzi kranowke mozna pic spokojnie - woda jest ze ujec artezyjskich.
Nie wspomne o Gibraltarze - lepszej herbaty niz tam nie pilam.
A akurat czy nasze organizmy sa przystosowane do picia wody ze strumyka?
To bym sie zastanowila, bo to raczej przeczyszcza niz oczyszcza
Ludzkosc juz dawno wymyslila fermentacje, zeby surowa woda sie nie truc.
@Daniel86 Też uważam że woda z plastiku to niepotrzebna strata pieniędzy i koszty dla środowiska. Wprawdzie kranówka to nie górskie źródło ale piję od kilku lat i jest ok. Nadmiar cukru prostego to też nic fajnego, lepiej przegryźć od czasu do czasu harmonijnego owoca.
@okonek Gdzieś słyszałem, nie wiem jak to działa w realu że najlepszą jest woda z warstwą mułu bo zawiera minerały - jednak bałabym się wypić, chociaż glina ma podobno właściwości prozdrowotne…
Ty a wiesz z czego mam u siebie wodę? Z rur PE czyli plastik…
@anon86894402 Kiedy byłam nastolatką uwielbiałam tę piosenkę! Śpiewałyśmy ją z koleżankami namiętnie! I jeszcze: “Jesteeeem Kobietą! Wodą, ogniem, peeeerłą na dnie! Wooolna jak rzeka! Nigdy, nigdy nie poddddam sieeeę!!!”
Idąc tym tokiem myślenia, to złe jest życie. Kończy się śmiercią … Zawsze.
Apeluję o krztę rozsądku, u tych u których jeszcze się da …
Przeczytałem dwa zdania … Straciłem kilka sekund.
Górniak? Z krzywej Gaussa wynika, że ktoś tak pizgn…ęty musiał się znaleźć.
Trafiło m.in. na nią. Współczuję (rodzinie i znajomym).
ludzie rozne dziwne rzeczy opowiadaja.
ja nie zamierzam skonczyc na intensywnej terapii po czyms takim.
to tlen jest odpowiedzialny…za starzenie się materiału, za spalanie, za utlenianie… Przecież to oczywisty fakt.
Wystarczy wyeliminować tlen… i będziemy żyć wiecznie.
Pewnie że tlen wszystkiemu winien. Tlen jest nieharmonijny, skraca życie … Powoduje tyle zgonów!
Precz z tlenem! Zastąpmy go czymś innym!
Wszyscy umierający na covid… byli podłączani pod tlen. Przypadek?
Nie sądzę …