Odlecieliście kiedyś?

3 polubienia

To juz w Ukladzie Slonecznym za ciasno i siega galaktyki?
Fakt, wódka z plastiku niezdrowa. Ale woda?
Z cukrem tez bym nie przesadzala, podobnie jak z woda ze strumienia. :joy:
Jak dla mnie to zachowuje sie jakby wpadla w lapy jakiejs sekty. Bo jak juz zaczyna nadawac o telepatii to przypomina mi sie znajoma, ktora zaplatanie sie w sekte Sathya Sai Baba przyplacila samobojstwem.
A syn dlugim pobytem w “sanatorium”.

5 polubień

Jestem zbyt przyziemna na to… Wszystko jeszcze przede mną :crazy_face:

3 polubienia

Ogólnie zgadzam się z panią Górniak, że cukier i woda butelkowana to zło, natomiast niekoniecznie z powodów, o których mówi pani Górniak.

Cukier jest ponoć niezdrowy, a woda butelkowana jest nieekologiczna z powodu plastikowych butelek, a przy tym znacznie droższa od kranówki, która ponoć nie jest gorsza od butelkowanej.

3 polubienia

Rozne sa rodzaje kranowek. :wink:
Ja u mnie moge pic takowa, choc od marca jakby nieco chlorem zalatywala, (pewnie covid). Ake juz w starych domach gdzie instalacje sa uszczelniane olowiem lub wrecz olowiane? Czy stare zeliwne rury dostarczajace z herbata niezbednej ilosci zelaza?
Co do ekologii? Zaden plastik eklologiczny nie jest.
Aluminium zreszta tez nie.
W ogole co jest ekologiczne?
Tony maseczek?
Tysiace szklanych butelek idacych na stluczke, bo co firma to ma swoj wzor?

Ale abstrahujac od recyklingu - ja to sie zastanawiam czy podatnosc na takie opowiesci i potem bezkrytyczne powtarzanie nie wiążą sie z powaznym niedotlenieniem mozgu (ciezka choroba, nadmiar niekoniecznie potrzebnych operacji), nadmiarem botoksu, zlym odzywianiem czyli brakami witamin i mikroelementow czy narcyzmem?
Bo cos bajkopisarstwo wsrod starzejacych sie nie tylko celebrytek i celebrytow, ale rowniez osob popularnych kwitnie.

2 polubienia

W Anglii nie radzilbym Ci pic wody z kranu.I w wiekszych miastach w Polsce,takze.Kiedy w cieszyńskiem zobaczylem i posmakowalem wode z kranu,nie mowiac o bajecznej herbacie,dostrzegłem roznice.
A o ile cos mi nie umkneło,wode bez wzgledu na opakowanie,zaleca doslownie kazdy.Nie mowiac o specach od diet.

3 polubienia

To nie ja byłam Eco
To nie ja słodziłam mleko
Chociaż sporo mam tez, moich tez, tyle tez
Jestem po to by słuchać mnie :stuck_out_tongue_winking_eye:

5 polubień

Żadna kranówka nie smakuje tak dobrze jak polska Kryniczanka lub Muszynianka.

4 polubienia

Do pandemii woda z kranu byla swietna (z odsalarni wody morskiej) teraz zalatuje chlorem, przegotowac trzeba.
Muszynianka czy kryniczanka sa znakomite to fakt.
@collins, w Madrycie (czesc poludniowa, obejmuje tez pare miast satelit) i Lodzi kranowke mozna pic spokojnie - woda jest ze ujec artezyjskich.
Nie wspomne o Gibraltarze - lepszej herbaty niz tam nie pilam.
A akurat czy nasze organizmy sa przystosowane do picia wody ze strumyka?
To bym sie zastanowila, bo to raczej przeczyszcza niz oczyszcza :wink:
Ludzkosc juz dawno wymyslila fermentacje, zeby surowa woda sie nie truc.

3 polubienia

@Daniel86 Też uważam że woda z plastiku to niepotrzebna strata pieniędzy i koszty dla środowiska. Wprawdzie kranówka to nie górskie źródło ale piję od kilku lat i jest ok. Nadmiar cukru prostego to też nic fajnego, lepiej przegryźć od czasu do czasu harmonijnego owoca.

3 polubienia

@okonek Gdzieś słyszałem, nie wiem jak to działa w realu :upside_down_face: że najlepszą jest woda z warstwą mułu bo zawiera minerały - jednak bałabym się wypić, chociaż glina ma podobno właściwości prozdrowotne…

1 polubienie

Ty a wiesz z czego mam u siebie wodę? Z rur PE czyli plastik…

2 polubienia

Ani jednej ani drugiej nie ruszę. Ostromecko . Albo kranówa u mnie alb najlepsza…

2 polubienia

@anon86894402 Kiedy byłam nastolatką uwielbiałam tę piosenkę! Śpiewałyśmy ją z koleżankami namiętnie! I jeszcze: “Jesteeeem Kobietą! Wodą, ogniem, peeeerłą na dnie! Wooolna jak rzeka! Nigdy, nigdy nie poddddam sieeeę!!!”

2 polubienia

Idąc tym tokiem myślenia, to złe jest życie. Kończy się śmiercią … Zawsze.

Apeluję o krztę rozsądku, u tych u których jeszcze się da …
Przeczytałem dwa zdania … Straciłem kilka sekund.

Górniak? Z krzywej Gaussa wynika, że ktoś tak pizgn…ęty musiał się znaleźć.

Trafiło m.in. na nią. Współczuję (rodzinie i znajomym).

7 polubień

ludzie rozne dziwne rzeczy opowiadaja.
ja nie zamierzam skonczyc na intensywnej terapii po czyms takim.

1 polubienie

to tlen jest odpowiedzialny…za starzenie się materiału, za spalanie, za utlenianie… Przecież to oczywisty fakt.
Wystarczy wyeliminować tlen… i będziemy żyć wiecznie.

5 polubień

Pewnie że tlen wszystkiemu winien. Tlen jest nieharmonijny, skraca życie … Powoduje tyle zgonów!
Precz z tlenem! Zastąpmy go czymś innym!

4 polubienia

Wszyscy umierający na covid… byli podłączani pod tlen. Przypadek?

5 polubień

Nie sądzę …

3 polubienia