Ks. T. Szydlo powraca do zycia swieckiego. Mysle, ze bedzie to kolejny temacik do PLOT…
I niech mu się szczęści.
Oczywiscie. Wiele sie chlopak musial naszarpac…
A co? Znowu naszła Cie nieodparta ochota w tej kwestii poplotkować?
Mnie nie, chyba widac z komentarza. Po prostu informacja (jak wiele innych tematow). Jesli masz ochote przedstwiac swoje teorie to moge poczytac. Reszta jest sprawa indywidualna.
Komentarz komentarzem, deklaracja deklaracją, a potem i tak wychodzi jak wychodzi. To nie teoria, tylko stwierdzenie.
Ciekawe skad. Tak dobrze mnie znasz? Twierdzic wprawdzic mozesz, widac twiedzenia zgadzaja sie z Twoimi doswiadczeniami. Wspolczuje…
Dziękuję za współczucie, ale już od dawna staram się nie przejmować tym, co ludzie w internecie wypisują, a potrafią być naprawdę bezwzględni. Ciebie nie znam prawie wcale, jedynie to co piszesz w sieci.
Widac dosc opatrzynie odczytujesz. Nie znosze plot!
Ojej, a czy on jedyny co prace zmienia?
Sytuacja chlopaka przerosla, albo w koncu wyfrunal na wolnosc i bunt przezywa. Ja sie nie dziwie przy takich rodzicach wrazliwy, naiwny dzieciak ma prawo zwatpic. Niech mu sie w nowym zyciu wiedzie.
I dobrze. Zdrowy hetero. Po co się katować. A taki był święty. Uległ pewnie kobiecie.
Swiety to on pewnie nie byl, ale czesto presja rodzicow i otoczenia powoduje podjecie decyzji niezgodnych z wlasnymi przekonaniami.
Jeszcze troche i poczytamy “odszedl w atmosferze skandalu” i nie beda to hejterzy z PO, a jego niedoszli koledzy po fachu.
Zjadą go wierni.
Ja uważam że postąpił honorowo. Przyznał się do tego co ludzkie i znajome - słabości. Nikt nie jest od nich wolny.
Jego matka wycisnęła siłą do tej roboty. Tak to potem jest. A chłop zdrowy i mu staje.
Znaczy się, złożył wypowiedzenie do Watykanu? Ciekawe czy TVP pokaże transmisję z tej uroczystości? Bo z mszy prymicyjnej była
Pokaże i przekaże to to była wina presji oraz hejtu totalnej.
Zamoczył i mu się spodobało. Po co pitoli, że to ludzie zaszczuli ze względu na mamusię. Jakby miał powołanie, to by się schował w klasztorze.
Mysle, ze lepiej zmienic niz sie cale zycie meczyc (bo co ludzie powiedza…)
Tak, to chyba jego biskup sklad (juz nie pamietam…)
Szczuc to szczuli a powolanie pewnie nie wytrzymalo proby.
Może i nie znosisz. Ale jak już jesteś w doborowym towarzystwie w temacie, który emocjonalnie Ci pasuje, to w polotach czujesz się jak przysłowiowa ryba w wodzie. Ot, taki dysonans.