Odszedł Andrzej Strzelecki

Starczy.
To w tym miejscu,obraza pamieci pana Andrzeja.

1 polubienie

Tez o tym pomyslalam. Ale czlowiek mial oprocz talentu poczucie humoru…

2 polubienia

Ze tez nie moge sobie przypomniec,co to byl za program w ktorym zajmowal pozycje spikerki w tv,do swoich"felietonów" :innocent:

1 polubienie

Nie pomoge. Moze skojarzenie z kabaretem KUR na jakis slad naprowadzi?

1 polubienie

Wlasnie dojechalem do pracy wiec dopiero jutro…Ale masz racje!Kto wie…W kazdym razie dzieki za przypomnienie.

1 polubienie

Nie było mnie trochę, ale widzę, że muszę się włączyć, bo coś tam pamiętam o panu Andrzeju Strzeleckim, moim rówieśniku, zresztą.

On zaczął w Teatrze Rozmaitości, a potem założył świetny kabaret Kur, niestety w tv było tego mało, ale pamiętam dwie emisje, mocno ocenzurowane, zresztą i dlatego zrezygnował. Potem aktorzył w Rampie i tego było więcej w telewizorze. Ale najlepszy był jego program telewizyjny: Parada Blagierów, zajebioza.

Zagrał w kilku filmach, pamiętam go w “Przepraszam czy tu biją”. choć może się mylę?

Nie mam pewności, ale chyba i w Czarnych Chmurach go widziałem.

1 polubienie

Wszystko sie zgadza i o Parade blagierow mi chodzilo!!!Brawo @birbant!

2 polubienia

Mam pomysła, Jurek. A może by tak quizzzza z dawnych kabaretów polskich? :yum:

2 polubienia

Nie ma problemu choc moja plytoteka jest w Poznaniu…
Na razie jestem w polowie drogi w innym quizie i moze zrobie na poniedzialek.

1 polubienie

To superowo. Poczekam. Lubię Twoje quizy, bez względu na wynik, jaki osiągam.

2 polubienia

w Przepraszam czy tu bija gral. Czarne chmury? choc obsad byla znakomita w przeciwienstwie do serialu. to pamietam tylko Starostecka i konie … :wink: choc obsada byla znakomita w przeciwienastwie do serialu.

2 polubienia

:smiley: :smiley: :smiley:

1 polubienie

Byl.Jako szlachcic w tle,o ile z kims nie myle.

2 polubienia

mozliwe, bo on taka staropolska urode mial… :slight_smile:

2 polubienia

Mnie to tak coś mgliście się kojarzył z tymi filmami. Cholera, pamięć u mnie nie ta już.

1 polubienie

Hmmmm…
Przewietrzyłem chyba wszystko co sie dało ale poza moim wspomnieniem nie ma ani jednej wzmianki o udziale w Czarnych chmurach…A moze to byla Królowa Bona?
Ale tez,ani slowa…
A jednak twarz pamietam…Wciśnietą w szlachecki płaszcz…

1 polubienie

Szkoda chłopa. Niech spoczywa w spokoju.