Starczy.
To w tym miejscu,obraza pamieci pana Andrzeja.
Tez o tym pomyslalam. Ale czlowiek mial oprocz talentu poczucie humoru…
Ze tez nie moge sobie przypomniec,co to byl za program w ktorym zajmowal pozycje spikerki w tv,do swoich"felietonów"
Nie pomoge. Moze skojarzenie z kabaretem KUR na jakis slad naprowadzi?
Wlasnie dojechalem do pracy wiec dopiero jutro…Ale masz racje!Kto wie…W kazdym razie dzieki za przypomnienie.
Nie było mnie trochę, ale widzę, że muszę się włączyć, bo coś tam pamiętam o panu Andrzeju Strzeleckim, moim rówieśniku, zresztą.
On zaczął w Teatrze Rozmaitości, a potem założył świetny kabaret Kur, niestety w tv było tego mało, ale pamiętam dwie emisje, mocno ocenzurowane, zresztą i dlatego zrezygnował. Potem aktorzył w Rampie i tego było więcej w telewizorze. Ale najlepszy był jego program telewizyjny: Parada Blagierów, zajebioza.
Zagrał w kilku filmach, pamiętam go w “Przepraszam czy tu biją”. choć może się mylę?
Nie mam pewności, ale chyba i w Czarnych Chmurach go widziałem.
Wszystko sie zgadza i o Parade blagierow mi chodzilo!!!Brawo @birbant!
Mam pomysła, Jurek. A może by tak quizzzza z dawnych kabaretów polskich?
Nie ma problemu choc moja plytoteka jest w Poznaniu…
Na razie jestem w polowie drogi w innym quizie i moze zrobie na poniedzialek.
To superowo. Poczekam. Lubię Twoje quizy, bez względu na wynik, jaki osiągam.
w Przepraszam czy tu bija gral. Czarne chmury? choc obsad byla znakomita w przeciwienstwie do serialu. to pamietam tylko Starostecka i konie … choc obsada byla znakomita w przeciwienastwie do serialu.
Byl.Jako szlachcic w tle,o ile z kims nie myle.
mozliwe, bo on taka staropolska urode mial…
Mnie to tak coś mgliście się kojarzył z tymi filmami. Cholera, pamięć u mnie nie ta już.
Hmmmm…
Przewietrzyłem chyba wszystko co sie dało ale poza moim wspomnieniem nie ma ani jednej wzmianki o udziale w Czarnych chmurach…A moze to byla Królowa Bona?
Ale tez,ani slowa…
A jednak twarz pamietam…Wciśnietą w szlachecki płaszcz…
Szkoda chłopa. Niech spoczywa w spokoju.