Niestety nie.
W Komputerze, czy taki do grania muzyki? W komputerze ma zawsze małą dziurkę w szufladce na dysk. Wpychasz tam rozgięty spinacz, i wypluje szufladkę z płytą.
Mój PC -grat, nie ma żadnej dziurki - sprawdzałam już.
Musi mieć. Daj fotkę napędu.
Obejrzyj dokładnie odtwarzacz. Sporo odtwarzaczy ma taką małą dziurkę, prawie niewidoczną… w którą się wciska szpilkę i kieszeń się otwiera .
Napęd może być za “zaślepką” więc do dziurki nie ma dostępu
Nie ma żadnej dziurki sprawdzałam, ślepa nie jestem Myślę, że powodem tego stanu rzeczy jest to, że dostało mu się po ‘głowie’ solidnie kiedyś… poza tym gdy odbierałam go kiedyś z serwisu to mi zamienili obudowę kompa…
Mówisz o klapce ? Wystarczy podważyć ją.
Klapkę potrafię otworzyć… ale przycisk nie działa wysunięcia…
Nie wierzę. Musi być pod obudową. Klapka szuflady.
Hmm… to trzeba by go rozebrać… rozkręcić to innym razem, wczoraj go czyściłam z kurzu…
I co teraz? Młotek?
No raczej nie. A w innym kompie ( laptopie) mam CD napęd ale nie potrafię wrzucić nic z pendrajwa haha takie klocki. (Pełno wirusów pewnie i nieaktualizowany od lat). Tak to bym w tę stronę pokombinowała… i kolejna sprawa kabelek USB też mi szwankuje ze smartfona więc wrzucić zdjęcia też nie mogę bo zajmuje to “godziny”.
Możesz zrobić zdjęcie i wrzucić je tu?
To zaktualizuj co się da i przeskanuj za pomocą malwarebytes.
No zaślepka, a nie ma na niej dziurki…
I za tą zaślepką jest dopiero napęd i dziurka.
Za nią masz dopiero napęd.
Aha za zaślepką… rzeczywiście jest ta dziurka, naciskam agrafką kolejny już raz i nie chce się wysunąć, coś przyblokowało. Raz w niego walnęłam więc to ma związek z tym uderzeniem pewnie…