Jakie to oczywiste… Wygrala Ukraina przez swoją aktualną sytuacje XD
Zalosne… oczywiscie nie ogladalem, tylko teraz sprawdzilem info xd
Nie tylko wojna musi sie skonczyc, ale to Ukraina musi ją wygrac… przejmujac w dodatku wszystkie teretoria zajete przez Rosje… Ktos uwaza t9 w ogole za mozliwe?
Jest możliwe, ale kto po tym posprząta?
I ile bedzie trwalo?
Zachod tez nie ma nieskomczonej ilosci starszego sprzetu do wyslania na poligon zwany Ukrainą.
I ciagle jest kwestia zachowania sie Chin i Indii - to mocarstwa atomowe i ponad 2,5 miliarda ludzi. Dodajac Japonię i jej mozliwosci techniczne? Chinczycy na razie się zapetlili z covidem (u nich przyznanie się do błędu to utrata twarzy, ale zwykle pragmatyzm po czasie wygrywa).
Pełna wygrana jest niemożliwa. Rosja zabierze sobie jakieś wschodnie obwody.
Co prawda zełenski twierdzi że w czerwcu Ukraińska armia zacznie kontrofensywę i że będą chcieli nawet Krym odzyskać ale ja bym takim optymistą nie był. Szkoda życia i kolejnych zniszczeń.
Ja uważam, że to możliwe.
Eurowizja zawsze kierowała się swoimi prawami. To bardzo polityczny festiwal. Zresztą, jak napisałem powyżej, zupełnie mnie nie interesuje.
Jest możliwa, a nawet wysoce prawdopodobna.
Nie oglądałem i nic nie straciłem, czytając komentarze w sieci - Ukraińcy głosowali za polską, chyba za dach nad głową
Niekoniecznie.
Tam nastopilo dziwne zjawisko - jury zignorowalo Polaka, a publicznosc dała max. punktów.
Ale czy to ważne? Od dziesiecioleci to festiwal wydmuszka. Reanimowanie nieboszczyka jaką stala się ta formuła.
A jak ruskie zaczną zapiera*c w magazyny z bronią na zachodzie, w kolej i transporty NATO? Szojgu już to kiedyś zapowiadał. Muszą wiedzieć którędy przechodzi broń.
Szykuje się długa wojna pozycyjna. Pełzająca.
Kazde uderzenie w terytoria NATO czy ANZUS to rozpetanie III swiatowej.
I wolna ręka dla Chin (Tajwan), Japonii i obu Korei.
Może się okazac, ze tu nie Europa najwazniejsza.
Szojgu to mam wrażenie, ze ma wszystkich za idiotów wierzacych w każde slowo naczalstwa.
I Chiny, i Japonia mają swe porachunki z kacapami, oj mają…
A Indie z Pakistanem.
A potem juz nie bedzie co zbierać.
W tym festiwalu muzyka liczy się najmniej. Najpierw polityka i sympatie. A nas nikt nie lubi. Potem szoł - czyli im wiekszy cudak tyk lepiej. A ogolnie nuuuudy.
Nazwali pociąg na trasie z Iwanofrankowska do Kijowa Stefania Ekspres…kiedy będzie wjeżdżał na te stacje będzie witany tą piosenką. … dobrze życzę tym ludziom, ale ta piosenka jest trudna do słuchania
Eurowizja to kicz, więc trochę o wojnie, czemu nie.
Ukraina może nawet przerwać ponownie ten korytarz łączący Krym z Rosją.
Poza tym gdzieś na froncie donieckim rosjanie ponieśli duże straty.
I jak się okazuje ten cały front rosyjski słabnie od strony Donbasu.
Lecz codzienne walki to chleb powszechny, dlatego wojna sobie potrwa.
Od Charkowa też zepchnięto front rosyjki, i tak cały czas coś, codziennie się zyskuje.
W między czasie Putin umrze na raka, i kto wie może zostanie wymuszony pokój przez cały świat… To taka mała nadzieja.
Posłuchałem sobie kanału Wolki o Wojnie, i znów zmądrzałem.
Z przepisów Eurowizji wynika, ze organizacją w tym przypadku zjmuja sie kraje Wielkiej Piątki.
Pierwszym kandydaten jest GB pozniej Hiszpania a dalej to nie wiem (Francja, Wlochy, Niemcy), ale to ustalane jest wg wysokosci skladek placonych w Europejskiej Unii Nadawców.
Tak, ze Kurski pewnie bedzie musial obejsc się smakiem w razie czego.
Że dziwne głosowanie to fakt, niemniej było równolegle identyczne głosowanie awaryjne w innym niezależnym systemie, do porównania od którego momentu głosy się rozjeżdżały / niezgadzały z arkuszem porównawczym testowym bez zmian / i tak wykreślono sędziów z 6 państw, co było zapisane w regulaminie. /. Siłą rzeczy przez to głosy Polaka odpadły. Prawdopodobnie atak ruskich chakerów. Sprawę bada policja. Żyri komisyjnie i regulaminowo musiało tak postąpić, niemniej sędziowie już mieli swoich faworytów z początkowych prób przed konkursem. Polak był na 2 - 3 miejscu z przesłuchań
A tam, trafisz.
Ja sie pytam kto liczyl głosy
A w ogóle to nigdy nie bylo takiego cyrku jak w tym roku. Smierdzi ustawką.
podaj autora, Jestem fanką Chmielewskiej i jej poczucia humoru
I tego im życzę!