Oglądam przemówienie Żeleńskiego w Kongresie

Bardzo emocjonalne, odwołujące się do “wartości amerykańskich” - ale coś mi się wydaje, że NATO przestrzeni powietrznej nad Ukrainą nie zamknie.
Najwyżej wzmocnią obronę powietrzną w krajach przygranicznych i biada tak się jakiś ruski samolot czy rakieta zaplączą.
Natomiast kasy i sprzętu nie pożałują.
Niestety konca wojny nie widać. Pytanie, czy i kiedy zaczną działać sankcje godpodarcze?
A i wtedy wątpię czy Rosja szybko spuści z tonu?

6 polubień

No jak mają sankcje działać, skoro Francja nadal się nie wycofuje. Niech no kurna tylko ktoś na Francję napadnie. To mu jeszcze kasy dołożę, żeby miał!

6 polubień

NATO i USA robią co mogą. Nie mogą wywołać III wojny światowej. Wszyscy mają nadzieję że Putin zatrzyma się na Ukrainie.

2 polubienia

Z mojej gminy najbliżej do Auchana, więc większość robiła tam zakupy. Już kilka razy czytałam na stronie gminy i prywatnych stronach mieszkańców, oraz słyszałam osobiście, że część ludzi bojkotuje Auchana.

6 polubień

Nie zatrzyma się.
Choc sygnaly sa sprzeczne.
Ławrow usiluje robic za gołąbka pokoju, ale Putin swoje…

1 polubienie

Myślę, że jeśli zdobędzie Ukrainę, to nie spocznie na laurach. Może nie od razu, ale… apetyt wzrośnie
Mam nadzieję, że jednak Ukraina przetrwa.

3 polubienia

Putina zatrzyma jedynie jego wlasna smierc …
Chyba, ze wojskowi i towarzystwo, ktore od 30 lat rozkrada Rosję sie wkurzy, dogada i mu pomogą godnie zejść z tego swiata. Robiac przy okazji z niego “meczennika sprawy”. Przynajmniej na jakis czas.

1 polubienie

Putin, to był tylko skrót myślowy. Nawet jeśli zginie, to na jego miejsce będzie z 10 chętnych. Czy to coś zmieni? Chyba nie :frowning:

2 polubienia

Moze zmienic.
Jednak smierc kazdego dyktatora, jesli nie wychowal sobie nastepcy kończy jakąś epokę.

Niepredko mnie tam zobacza…

Kiedys i ja tam bywalem, ale teraz to sie na dluzszy czas zmieni …

4 polubienia

to nie gołąbek, prędzej krogulec :frowning:
P.s. chociaż nie… krogulec to piękny ptak :slight_smile:

1 polubienie

Zacznijmy od tego, że według Ławrowa Rosja nie napadła na Ukrainę …

4 polubienia

A czy ja napisalam, ze on jest???
Usiłuje być…

Nikt też nie napisał, że Ty napisałaś, że on jest :wink:

2 polubienia

Po wypowiedziach tego “gołąbka” wyraźnie widać, że kacapom mocno rura zmiękła.

2 polubienia

Przekaz dziwny.
Bawią się z Putinem w dobrego i zlego policjanta?
Dzis Lawrow do Chin nie dotarl. Samolot zawrocil w polowie drogi.

2 polubienia

I ta zawrotka jest bardzo tajemnicza. A Chiny ponoć nie palą się do policy Fiutinowi.

1 polubienie

Batalion Azow? Ktos na YT wyslal mi link do jakiegos filmiku ukrainskiego sprzed ponad 5 lat ktory niby ma przedstawiac ludzi tam jako skrajnych nacjonalistow a niekotrzy maja nawet tatuaze swastyki czy cos… czyli patola dla mnie xd
Czyli rosja oskarzajac Ukraine o nazistow faszystow o przesladowania itp ma na mysli wlasnie takie grupy jak azow ktore powstaly jak czytam w 2014roku juz po anksji Krymu w związku z zwiekszaniem sie prorosyjskich separatystow…

1 polubienie

Symbolika i ideologia faszystowska nie byla tylko specjalnoscia Hitlera.
Putin tez ma swoich pieszczoszkow

Jak to mawiaja - a w Ameryce tez bija…

3 polubienia

To wszystko może się źle dla Pituna skończyć. Jak Żeleński dobrze pogada z Chuckiem Norrisem, to…to na pytanie “z kim graniczy Ukraina?” będzie mógł odpowiadać: Ukraina graniczy z kim chce!

2 polubienia