Bardzo emocjonalne, odwołujące się do “wartości amerykańskich” - ale coś mi się wydaje, że NATO przestrzeni powietrznej nad Ukrainą nie zamknie.
Najwyżej wzmocnią obronę powietrzną w krajach przygranicznych i biada tak się jakiś ruski samolot czy rakieta zaplączą.
Natomiast kasy i sprzętu nie pożałują.
Niestety konca wojny nie widać. Pytanie, czy i kiedy zaczną działać sankcje godpodarcze?
A i wtedy wątpię czy Rosja szybko spuści z tonu?
No jak mają sankcje działać, skoro Francja nadal się nie wycofuje. Niech no kurna tylko ktoś na Francję napadnie. To mu jeszcze kasy dołożę, żeby miał!
NATO i USA robią co mogą. Nie mogą wywołać III wojny światowej. Wszyscy mają nadzieję że Putin zatrzyma się na Ukrainie.
Z mojej gminy najbliżej do Auchana, więc większość robiła tam zakupy. Już kilka razy czytałam na stronie gminy i prywatnych stronach mieszkańców, oraz słyszałam osobiście, że część ludzi bojkotuje Auchana.
Nie zatrzyma się.
Choc sygnaly sa sprzeczne.
Ławrow usiluje robic za gołąbka pokoju, ale Putin swoje…
Myślę, że jeśli zdobędzie Ukrainę, to nie spocznie na laurach. Może nie od razu, ale… apetyt wzrośnie
Mam nadzieję, że jednak Ukraina przetrwa.
Putina zatrzyma jedynie jego wlasna smierc …
Chyba, ze wojskowi i towarzystwo, ktore od 30 lat rozkrada Rosję sie wkurzy, dogada i mu pomogą godnie zejść z tego swiata. Robiac przy okazji z niego “meczennika sprawy”. Przynajmniej na jakis czas.
Putin, to był tylko skrót myślowy. Nawet jeśli zginie, to na jego miejsce będzie z 10 chętnych. Czy to coś zmieni? Chyba nie
Moze zmienic.
Jednak smierc kazdego dyktatora, jesli nie wychowal sobie nastepcy kończy jakąś epokę.
Niepredko mnie tam zobacza…
Kiedys i ja tam bywalem, ale teraz to sie na dluzszy czas zmieni …
to nie gołąbek, prędzej krogulec
P.s. chociaż nie… krogulec to piękny ptak
Zacznijmy od tego, że według Ławrowa Rosja nie napadła na Ukrainę …
A czy ja napisalam, ze on jest???
Usiłuje być…
Nikt też nie napisał, że Ty napisałaś, że on jest
Po wypowiedziach tego “gołąbka” wyraźnie widać, że kacapom mocno rura zmiękła.
Przekaz dziwny.
Bawią się z Putinem w dobrego i zlego policjanta?
Dzis Lawrow do Chin nie dotarl. Samolot zawrocil w polowie drogi.
I ta zawrotka jest bardzo tajemnicza. A Chiny ponoć nie palą się do policy Fiutinowi.
Batalion Azow? Ktos na YT wyslal mi link do jakiegos filmiku ukrainskiego sprzed ponad 5 lat ktory niby ma przedstawiac ludzi tam jako skrajnych nacjonalistow a niekotrzy maja nawet tatuaze swastyki czy cos… czyli patola dla mnie xd
Czyli rosja oskarzajac Ukraine o nazistow faszystow o przesladowania itp ma na mysli wlasnie takie grupy jak azow ktore powstaly jak czytam w 2014roku juz po anksji Krymu w związku z zwiekszaniem sie prorosyjskich separatystow…
Symbolika i ideologia faszystowska nie byla tylko specjalnoscia Hitlera.
Putin tez ma swoich pieszczoszkow
Jak to mawiaja - a w Ameryce tez bija…
To wszystko może się źle dla Pituna skończyć. Jak Żeleński dobrze pogada z Chuckiem Norrisem, to…to na pytanie “z kim graniczy Ukraina?” będzie mógł odpowiadać: Ukraina graniczy z kim chce!