Oglądam przemówienie Żeleńskiego w Kongresie

Nie wiedziałam. Firma Nestle w czasie wyprzedaży polskich firm kupiła poznańską Goplanę, za cenę rocznego przychody firmy. Tzn. ktoś jej ją sprzedał za taką cenę. Wprawdzie nazwa została, ale wyroby zdecydowanie straciły na jakości. Poznaniacy przestali kupować czekolady z (już nie) Goplany.
Czas bojkotować Nestle.

2 polubienia

Można jeść płatki innych firm.

2 polubienia

To nie tylko motocykliści, to nacjonaliści. Poczytaj: https://pl.wikipedia.org/wiki/Nocne_Wilki
@birbant - to nie do Ciebie, bo Ty to wiesz.
To było do Foczki:

1 polubienie

Obawiam się, że jeszcze długo wytrzyma. Zwłaszcza, że wciąż płynie spora gotówka za sprzedawany gaz i ropę. A przecież na UE świat się nie kończy. Handluje z innymi krajami też.

Chiny? Będą tak kombinowac, xeby na tym zyskać. A jednoczesnie nie moec kamienia u szyi w postaci Moskwy.

Bo Iran juz powoli wyczuwa pismo nosem - ma szanse sprzedawac swoja ropę. I wrocic na rynki swiatowe. Pokazując, ze przy Putinie
ajatolahy to lagodne baranki.
Zreszta od ruskich kupowali głównie broń.

Wiem

1 polubienie

Wyżej pisałam o firmie Nestle. Wklejam ich produkty. Nawet nasz rząd zachęca do bojkotu tej pazernej na kasę firmy.

2 polubienia

Same pyszności… mniam… :rofl:

2 polubienia

No cóż…
Wcinaj na zdrowie. Nikt Cię nie zmusi do współczucia :no_mouth:

2 polubienia

Nasze Winiary też wykupili???
Z Lionsów mogę zrezygnować, nie ma problemu
Przerzucam się na inną kawę. Co polecacie zamiast Nescafe?
Reszta dla mnie może nie istnieć :slight_smile:

3 polubienia

Od dawna już nie piję kawy rozpuszczalnej ale smakowała mi kiedyś Jacobs Kronung .

2 polubienia

Jakie tam pysznosci?
Poczytaj ich nalepki - w duzej czesci tablica Mendelejewa i modyfikacje.
Ani lepsi, ani gorsi pod wzgledem jakosci od innych.
Z łatwością znajdziesz zamienniki.

1 polubienie

Dla mnie to nie ma nic do wspulczucia. Moge wspolczuc tak jak wspulczuje i jesc nie zwracac uwagi na marke… To tak jak z miesem i weganami…gdy mowia, nie jedz mieska bo tam swinki cierpia… moze nieodpowiedni teraz przyklad, ale veganie bardziej kochaja zwierzeta od ludzi z tego co wiem… przynajmniej ci ktorych znam

2 polubienia

Zupki w proszku to Knorr i Amino.
A kawa? Ty masz ranking kaw rozpuszczalnych uwzgledniajacy Nestle - ale tez kilka mniej rozreklamowanych marek.

Albo zainwestowac w ekspresik i przestawic się na ziarnistą.

1 polubienie

Foczek, wklejam ten artykuł specjalnie dla Ciebie, żebyś po przeczytaniu zastanowił się troszkę. I oczywiście zrobił tak, jak sam uznasz za stosowne :slightly_smiling_face:

4 polubienia

Ekspresik mam, zwykły, przepływowy, ale rozpuszczalna best jeszcze bardziej ekspresowa :wink:

2 polubienia

W sumie przez to, ze nie zwracam uwagi na marki, zawsze latwiej bedzie zaczac zwracac i nje kupowac niektorych…

2 polubienia

Chociaz… o duzych jest glosno ktore sie nie wycofaly… a moze jakies zamienniki moga z powodzeniem w ciszy robic biznesy w rosji.

1 polubienie

Niestety, o tym się mów już od jakiegoś czasu.

1 polubienie

No wiesz - duże mają większe obroty i płacą duże podatki i te pieniądze z podatków umożliwiają Putinowi i innym działanie takie a nie inne.

Taka ciekawostka

1 polubienie