Jutro ma padać to zabierz kaloszki i
Wlasnie jak z pogoda w Polsce pod koniec tygodnia?
Mam nadzieję, że będzie pięknie, słonecznie, ciepło i bez deszczu ale niestety nie wiem co mówią prognozy.
Dziś nieśmiało zaczyna padać deszcz.
Pada (ale teraz)
Gdyby było znowu upalnie, to można zaopatrzyć się w specjalne buty
Nie dość że poniedziałek to jeszcze deszcz. Dół
Spójrz na to może z innej strony.: lepiej niech się “wypada” teraz w taki głupi poniedziałek niż miałoby podać w czasie weekendu.
Dopiero wtorek
Ojoj… Już wtorek???
Jak ten czas szybko zleciał
On tam obok się wyraził
Nic mi nie mów.
Większość z nas zauważa u siebie to, że w niedzielny wieczór nagle stajemy się smutni. Nieważne, jak udany był weekend, świadomość powrotu do pracy wywołuje u nas stres. Taki stan jest nazywany Niedzielną Depresją, czyli Sunday Night Blues.
Gdy rozpoczyna się weekend, to z pewnością każdy z nas się cieszy z dni wolnych. Kończy się to jednak w niedzielę po południu. Zaczynamy wtedy myśleć już o nadchodzącym tygodniu, pracy, szkole i wszelkich trudnościach.
Taki stan jest nazywany Niedzielną Depresją (Sunday Night Blues). To niepokój, jaki odczuwamy przed poniedziałkowymi obowiązkami. Istnieje wiele przyczyn takiego stanu. Większość z nich jest związana z lękiem. Są to m.in.:
przepracowanie, nadmiar obowiązków oraz brak czasu na ich wykonanie;
stresująca atmosfera w pracy, złe relacje z przełożonym lub współpracownikami;
wypalenie zawodowe;
brak czasu na odpoczynek i regenerację;
nadmierna tendencja do wyobrażania sobie, co złego może się jeszcze wydarzyć;
lęk przed porażką i byciem ocenianym przez innych;
nadmierny krytycyzm wobec siebie.
Bo większość z nas wykonuje pracę której nie lubi.
Nie przejmuj się. Ja chciałam ostatnio zabić szefa, ale nie mogłam
Niedoczynność tarczycy może prowadzić do wystąpienia typowych objawów depresyjnych, np. spadku energii oraz motywacji do działania, bezsenności, uczucia ciągłego smutku, beznadziejności i spadku samooceny.
Mocno deszczowa środa.
Za słońce
On nadchodzi
Jaki on? Weekend?
Nigdy nie czekaj na weekend.
To weekend niech czeka na Ciebie!
Mądrość Twa jest porównywalna tylko z pięknem.
No i teraz mam zagwozdkę: czy to pochlebne jest czy wręcz przeciwnie