Mi chodzilo o sfilcowanego kota kolegi @birbant
Ale widac ma to wymowe uniwersalna ![]()
![]()
Co do reszty - to uznaje zasade, ze warto znac korzenie, ryzyko wpadki matrymonialnej minimalizujesz.
znam gościa,który pije minimum 1 paletę piwa dziennie(paleta liczy 24 sztuki),do tego dołącza inne alkohole,mało tego jak się prześpi przez dwie,czy trzy godziny to on wstaje “trzeźwy” (celowo użyłam cudzysłów);facet sam otwarcie mówi,że jest alkoholikiem i jest świadomy,że młodo umrze,ma dopiero 30 lat; do tej pory miał już 3 ataki padaczki alkoholowej,lekarz w szpitalu,powiedział,że potrzeba minimum trzy dni na to by uznać,że on jest trzeźwy.( Nie wiem czy ma to znaczenie ale ten gościu jest góralem) @benasek
Jestem pewien ze on jeszcze pożyje.Nie wiem dlaczego ale taka oto moja reakcja ![]()
Jedni wypiją dwa kielonki i ich ponosi (znam takich) a taki Depardieu, proszę bardzo:
W udzielonym ostatnio wywiadzie dla miesięcznika “Sofilm” znany na cały świecie aktor (Gerard Depardieu) sam przyznaje, że każdego dnia spożywa bardzo duże ilości alkoholu. Opowiada, że o poranku lubi pić wino i szampana, w południe także szampana, natomiast do obiadu i kolacji potrafi wypić kilka butelek wina. Z kolei wieczorami sięga już po mocniejsze trunki, czyli whisky i wódkę.
A ja gdy otwieram trzecie piwo, myślę, żem nałogowiec ![]()
Lubię go.
ciężko powiedzieć,organizm jest bardzo wyniszczony
o kuźwa, taka mieszanina w ciągu jednego dnia ![]()
on Ciebie też by polubił :))
Trening czyni mistrza
Godzina 17:00 a ciemno jak w dupie.
Napijmy się. Jasne pełne
No i jest. Relax w cieniu miękkiego lockdownu ale grunt że monopolowe będą otwarte.
Chociaż jeden pozytyw z tymi sklepami z alkoholem…
No i ch#j po weekendzie. Dobrze że w środe jest wolne 11 listopad.
Taki udany miałeś weekend?
Byłeś w kinie, na siłowni, w pabie, zwiedziłeś ciekawe miejsca itd? ![]()
i do tego ma jeszcze czas i sile, zeby pomyslec jak przed podatkami z Francji uciec ![]()
w sumie to nie wiadomo - jak Depardieu pija porzadne trunki to dopiero wytrzezwienie bedzie moglo grozic mu smiercia?
u kogo wolne to wolne.
najblizsze swieto to dopiero 6 grudnia, a potem 8. urodziny, o ktorych staram sie zapomniec bo kobiety tak dlugo nie zyja i byle do Bozego Narodzenia, Nowy Rok, Trzech Kroli i posucha do Wielkanocy. nawet lokalnych fiest nie ma poza 19 marca czyli sw.Jozefa, kiedy to sie obchodzi tu dzien ojca.
Jutro 11 listopad więc ogłaszam krótki weekend
![]()
Kwadrans temu nabyłem poppy bo jutro Remembrance Day czyli dzien pamieci ofiar obu wojen.
Tutaj to świeto przepelnione jest BEZGRANICZNYM szacunkiem wobec tych którzy oddali swe życie.
I jak tu jestem od blisko 14 lat,nigdy nikt nie robił marszu i nie wystepowal przeciwko innym z tego powodu.
W tym roku bedzie inaczej ale w zeszlym…Nauka dla Polski wrecz wymarzona.
Oto Corbyn reka w rękę z Johnsonem udali sie w tradycyjnym pochodzi sil zbrojnych i wszelkich mundurowych,pod balkon królowej.
Godność,sporo patetycznej muzyki,weterani,duchowieństwo…Transmisja na BBC ok 4 godzin…
Ja nie mam swieta. Byle do piatku… Cholera 13?