Ogłaszam weekend na terenie całego kraju!

Ja respektu dla typa nie mam chociaż dla człowieka tak @Devil .

Miałem kiedyś szefa. W pracy idealny szef, fachowy, odpowiedzialny, można było na nim polegać, można było po koleżeńsku pogadać. Po pracy też, ale nie wieczorem czy w nocy. Wtedy ujawniał swój zwierzęcy alkoholizm, prawie codziennie.
A rankiem zrywał się śliczny,
Liryczny i apetyczny …
że sparafrazuję Jeremiego Przybory w piosence Wiesława Gołasa.

3 polubienia

To w sumie jak ja.

dlugo tak wytrzymal?

Z wieloma sprawami jest nieco inaczej niż nam się zapewne wydaje. Nie wiemy, jakie piwo nasz kolega pił. Jeśli pił n.p. Sternburga, to 20 piw kosztuje 7 euraków 79 cenciaków (ok. 30 zł) a znam jeszcze tańsze trunki. To już wychodzi zdecydowanie mniej niż 100zł. W Niemczech piwko jest tańsze niż w Polsce. To m.in. dzięki pewnej zaje…stej sprawie. Butelki sie zwraca!

4 polubienia

Pracę zmieniłem, kontakt się urwał. Wiem jednak że pracownicy dalej go lubili i poważali. A dowodził bardzo dużą bazą sprzętu budowlanego u generalnego wykonawcy na budowie elektrowni Bełchatów.

1 polubienie

Ja się nie upieram przy adekwatności do realiów w moich wyliczeniach. Ale jakiś obraz jest.

2 polubienia

moze to byl jakis bliski krewny Wedrowycza i wynalazcy Gallaghera? ten ostatni to pomysl Henry´ego Kuttnera, jak trafisz na te ksiazke w bibliotece to polecam. https://polter.pl/ksiazki/Prozny-robot-Henry-Kuttner-c23517

1 polubienie

Aktualnie na przeczytanie czeka Pilipiuk ale chyba nie o Wędrowyczu.
Kuttner to SF a ja poza Lemem tej literatury nie lubię.:yum:

1 polubienie

to raczej satyra utrzymana w stylistyce SF :wink:
Klasyka,starenkie to bo autor zmarl 60 lat temu, ale jakze czasem aktualne…

1 polubienie

Amen. :slight_smile:

Ogłaszam że do końca weekendu pozostało 11h. Korzystajmy towarzysze.
Najpierw do urn a potem relax. Odmaszerować.

2 polubienia

Cieszyc się weekendem, bo w poniedzialek kac gigant.

4 polubienia

Amen

3 polubienia

Bylo fajnie.Warto było…

1 polubienie

Mniej wiecej to samo jej wczoraj powiedzialem…Ech… :grin:

1 polubienie

Jeszcze prawie 2h ale już mogę ogłosić koniec weekendu. Życzę miłej pracy. Byle do piątkowego popołudnia.

2 polubienia

Jestem za , Ty wiesz co w naszych stronach oznacza - robota?
To coś innego niż nudna praca :grin:

1 polubienie

Obywatele i obywatelki. Ogłaszam kolejny weekend. Proszę uszanować ten czas ku chwale władzy ludowej i ludu robotniczego.
Uprasza się wszystkich mieszkańców kraju by od dzisiejszego popołudnia do północy w niedziele odpoczywali na 300% normy.

5 polubień

Tak jest Panie Kapitanie!
:v::v::v::v:

2 polubienia

Postaram sie uczcic weekend wytezona praca umyslowa - co robic, zeby nic nie robić

2 polubienia