choć z Istotami Równoległymi. Pewnie tak jak mnie, nikt Cię nie bije, na głowę Ci się nie leje, masz tv, arcymądre książki, internet. Prawko też posiadam Mieszkasz w moim województwie, ze 60 km ode mnie, a nie wpadłaś na to, aby się przyłączyć do mnie, choć mam wadę lenistwa. Powinienem dopisać, że jestem 74-letnim emerytem o rozległych zainteresowaniach i szerokich horyzontach.
Czyli joint zamiast karpia?
Sama nie wie czego chce, niby brak męża, rodziny czy znajomych, a jak zapraszają to rezygnuje. Ludzi którzy stracili kogoś / rodziców, dzieci, dziadków są tysiące, lub np coś / dobytek, majątek w powodziach, kataklizmach /. Zawsze gdzieś wracają, odbudowują swe życie. Czy jej ból utraty jest większy niż mój ?. Nie sądzę, bardziej brak zajęć, zainteresowań by wypełnić pustkę - żyj tak jak by kolejny Twój dzień był ostatnim, ciesz się tym co masz i kogo. Im się to szybciej zrozumie tym bezpieczniej się żyje. Życie to cel człowieka, co każdy pokrętnie sobie komplikuje. Podobno jestem sam !. A szczerych zaproszeń dużo więcej niż resztki rodziny które żyją. Nie chce mi się użalać nad sobą czy losem. Nie będę jedyny. Część świąt spędziłem z rodziną, a część z wdową i jej 4 dzieci / od 4 miesięcy do 15 lat / - było najbliżej /, mąż zmarł na kovid /. Ona też się nie użalała nad losem. Miała chęć pobycia z mężczyzną / nie facetem który wykorzysta /, dalej nie wnikałem. Ot pośmialiśmy się wszyscy, pograliśmy w monopoly, wspólny spacer, posiłek i serniczek
, chwilę refleksji przy choince. Kolacja przy kolendach, biały obrus i świece, po lampce wina, bez spięć czy nerwów na luzie. Mój czas był dla tej rodziny prezentem i terapią
Ludzie robią różne głupstwa, niektóre można naprawić, lenistwo ma każdy. Jeśli mówi że nie to nie szanuje siebie, lub nie lubi siebie niezależnie od celu w życiu. Dla ciebie moc życzeń i marzeń by się spełniły w osobistym życiu, każde życie jest bez ceny, od ciebie zależy kolejny dzień, jedzenie czy sen. Warto zawalczyć bez strachu, smutku, być może co niektórych przeprosić, by poczuć magię ulgi że można pokochać drugą osobę, jeśli się chce. W złych miejscach szukasz