Oto sprawiedliwosc po polsku. I plac tu czlowieku skladki na emeryture

Polak potrafi

A gdyby składkowicz wziął nienależne mu pieniądze, to by musiał zwrócić :money_with_wings::back_arrow:

1 polubienie

Bubel prawny i do tego powodujacy nierownowage - panstwo obywatel.
Ale dryga stona medalu? Ksiegowa, doradczyni podatkowa i nie wiedzialy co robią?
A może mialy nadzieje, ze sie uda? Prowdzeniw wlasnego biznesu w Polsce wymaga szczdgolnej ostrożności.

1 polubienie

W tym zawodzie to raczej ryzyko jest sprawa stala…jak ma pieniadze to odwojuje.

Mi nie chodzi o to, ze prowadzisz wlasny biznes (jakby to bylo zlapnie Boga za nogi) to jestes na celowniku US.
Ale od osob zawodowo zajmujacych się księgowością czy doradzctwem podatkowym jakiejs wiedzy chyba wymagac można?

1 polubienie

Ja tocze walke ze soba,zeby nie zjesc batonika a Ty mi kazesz oceniac co mogla zrobic ksiegowa, ktora wlasnie po to zalozyla biznes, zeby sobie placic wysokie ZUSy i ja kiwneli?:thinking: …I skad tu wziac slupa, ktory cie ksiegowo zatrudni, zebys mogla miec wysoka emeryture po latach prowadzenia biznesu?

Kto kogo kiwnął?
Przeciez wiadomo, ze osoba pracujaca na wlasny rachunek to nie pracownik najemny.

Tam pewnie skladki nie byly obowiazkowe na tym stanowisku a ona sobie placila wysokie na emeryture no i teraz trzeba isc do sadu i watpliwe, czy to cos da.

Teoretycznie powinno, bo to jest niierowne trakrowanie obywatela w zderzeniu z panstwem.
Ale kwestia ja kredyty we frankach - jakie bedza spoleczne naciski i czy adwokatom sie to bedzie oplacalo?

1 polubienie