Ciepłe piwo?
Wyjdź!
Jeszcze chcę dołożyć coś do pakietu. Dwa wypełnione po brzegi śmieciami worki na wycieraczce jednych z sąsiadów a nad nimi chmara muszek owocówek. Właśnie wracam ze sklepu. Przed chwilą miałam zaszczyt to widzieć (i wąchać, bo drzwi koło windy).
Efekty polityki smieciowej panstwa czy zwykle niechlujstwo?
nie chce im się od razu wynieść na śmietnik, więc czekają. Może mają nadzieję, że ktoś im wyniesie.
O, i tu sprawdzają się słowa naszego harmonijnego kolegi, że niektórzy ludzie do pięt nie dorastają muszkom owocówkom!
Pisałeś o zapachu perfum… Jeszcze gorszy i bardziej wkurzający jest zapach perfum na niedomytym ciele lub dawno nie pranych ciuchach. I ten zapach ma niby “zamaskować” zapach kilkudniowego potu lub moczu.
No ale przecież właśnie tak robiono w dawnych czasach. Nie myto się (bo woda wg ówczesnych medyków to śmierć) w zamian wymyślono perfumy.
Dawno, to dawno, ale nie teraz. Wiesz - dawno, to nawet różne dziwne rzeczy wylewano przez okno. Dzisiaj te nasze noski są bardziej wymagające.
To co Ty robisz w listopadzie?Zagryzasz sąsiadów?
Ale fakt…Juz dwa razy włączałem kaloryfer…
A wiertarka…Ona sama nie jest niczemu winna…Ale dlaczego użytkownik wlasciwie NIGDY nie uprzedza o swych zamiarach?
Kiedys przed remontem poszedlem na 1 pietro powiadomić ze bedzie głośno…Baba patrzyła na mnie jak na niedzwiedzia polarnego w swoim kurniku…I nie wiem czy w ogóle zrozumiala.W Poznaniu!
Odniosę sie tylko do tego bo mialem to wpisac we wstepniaku…Jak widze pararowerzyste z komórką w łapie to mam ochote strzelać!
Także i do tych którzy na pelnej szybkości wpadają np. w tunel pod rondem,nie myśląc ze za zakrętem moze ktoś być…Mam tych półgłówków kazdego dnia.Plus jakies baby ktore walą przedsię bo o hamulcu nie slyszały…
Edit…
Buraki na drodze…Jak to zobaczylem,pomyslałem o przyczepie z której sypią sie buraki
W tym temacie odkladam polityke na bok.I sytuacje swiatową takze.Byloby za szeroko…Ale to ze respektowanie szczepień pokrywa sie z granicami ue to juz doprowadza mnie do szału.Nawet zaraze pewien ludzki planton,upolityczni!
O recyklingu juz mi nie mow bo to wbrew pozorom nie tylko polski problem.Żadnym fanatykiem zieolnym nie jestem a tutaj raczej drwilem z paru wątków.
Ale moich sublokatorów musialem uczyć od podstaw.I z pomocą przyszedl mi dopiero 3 miechy temyu,obywatel …Wysp Fiji.Pozostali a wiec obywatele Nigerii,Holandii i Turcji to ekologiczni imbecyle.I do tego lenie.
Min. dlatego preferuje nocki.
No moze najpierw przeczytaj temat!
Pelna zgoda bo do tego dochodzi fetor papierosów i potu.A i sam perfum najczesciej nie należy do elitarnych.Tacy ludzie nie kupują nic drogiego.
No niezupelnie. Rzymianie o higiene dbali co nie przeszkadzalo im w wylewaniu na siebie hektolitrow pachnidel.
Zreszta po to alembik do destylacji olejkow wymyslili. Ale biorac pod uwage, ze czosnek w pozywieniu byl wszechobecny, czlowiek tym zapachem przesiaka i tego niczym nie zmyjesz to kakafonia zapachowa musiala byc niezła.
Żart
No to ikonke obywatelu,stosuj!
Emotke bylo wstawic
Bo pojdziesz na diete skladajaca sie z cieplego piwa bezalkoholowego
Nie zagryzam sąsiadów…sami wymierają systematycznie…Ale faktycznie kiepsko znoszę ten czas…do kwietnia bedzie ze mną kiepsko.
Najgorszy czas to tak od polowy listopada do Bozego Narodzenia. Potem juz dnia przybywa…